Direktlänk till inlägg 7 april 2012

UNGAR, HUNDAR OCH LITE MAT

Av Anita - 7 april 2012 18:52

 

Tidigt imorse står jag på bron och lyssnar på duvorna i granskogen och småfåglarna som håller morgonserenad. Det är så där 8 grader kallt och jag skyndar mig att gå ut och mata djuren med resterna från gårdagens fest. Sedan återstår några timmars stök för att diska upp och få till det.


Så igår var vi då samlade för den vanliga långfredagsmiddagen. Först var killarna på pimpeltävling på Lillsjön utom Kinabror som ju har "foten i en potta". Efter en hälsena som gått av är han gipsad, nej inte så men han har en konstig anordning på foten och hoppar på kryckor.


 

Alla mina tre bröder med familjer är här och vi lyckades få till 20 personer varav 3 rätt små gulliga ungar som sprang runt i huset och letade efter påskharen och hans borttappade ägg.

 

Massor med mat hade jag och Sofiepropp dukat fram och hundarna Vilma och Alice väntade på att något skulle falla på golvet.

 

Nå vad kan man mer önska av tillvaron än goa ungar och rara hundar, trevliga släktingar och god mat.

Om man ska vara krass så kanske det skulle vara att ha en större diskmaskin. Hua, så mycket disk det blir efter så många.


Inatt var det fullmåne och den sken in genom rutan och väckte mig. Ingenting ovanligt i det men jag hade värk i min fot så det var svårt att sova inatt.


 

Idag var det meningen att det skulle bli en liten egen pimpeltävling men hur tar man sig ut på isen om man har "foten i en potta". Visst, finns viljan går allt. Snöskotern kördes fram till dörren och iväg det bar med kryckorna baktill på skotern. Nu blev det ingen tävling för SnickarMagnus fick fel på bilen och det var en del annat trubbel men en liten abborre till katten Oskar blev det.

 

Vi andra grillade korv och satt i lä mot strandstugeväggen för att få lite sol. Tyvärr så blåste det som vanligt isvindar så jag linkade hem ganska tidigt för att lägga min onda fot lite högt och vila mig lite på soffan.

Gullige Liam och jag spelade lite Castlevill och dagen flöt iväg väldigt fort.


Det är ganska skönt egentligen att ha sina bröder samlade här hemma och det är inte alla som har det så bra. Det enda jag saknar är min son som stannat nere i Skåne.


Snön ligger envist kvar dag efter dag men ljuset har kommit och det ljusnar tidigt och är ljust till sent på kvällen.


Dagens ord: Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.


 
ANNONS
 
Janne

Janne

8 april 2012 09:12

Hej! Det är trevligt med påsk påskmat och besök av vänner eller släkt. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

8 april 2012 18:22

Så underbart trevligt att kunna samla så många släktingar och vänner!
Kram och trevlig fortsättning på helgen!

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

9 april 2012 00:43

Trevliga bilder och trevlig läsning!!! Förstår att ni haft det roligt och trevligt ALLA tillsammans!!! Både ute och inne...och ätit gott. Disk för 20 pers....förstår att det varit extra jobb och tagit tid...disk och alt som har med detta att göra...
Pimplat också har nu hunnit med!!!!
Önskar dej en fin annandag också!! Kanske några börjar återvända hem..Jobben kanske väntar..efter helgen....
Kram och ha det så gott!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

10 april 2012 10:45

Ni verkar haft en riktigt trevlig påskfest (maten såg god ut) och det är alltid något att glädjas åt. Hoppas nu att din fot snart blir bra så du slipper besväras av värk som förpestar tillvaron.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se