Direktlänk till inlägg 12 april 2012

FÖRE OCH EFTER

Av Anita - 12 april 2012 16:46

 

När jag var ung kan jag nog säga att jag var lite avundsjuk på mina tre bröder som alla har lockigt tjockt hår och faktiskt har dom det fortfarande.

Att vara enda tjejen och bara ha vanligt hår grämde mig en tid men nu bryr jag mig inte längre. Det enda fina som finns på mig är ändå mitt hår även om det inte är lockigt.


Igår var hela gänget till Bräcke för att hälsa på min bästa vän AMV och hennes gubbe. Det är alltid trevligt att komma till dom och vi fick jättegod mat och vi skrattade mycket och som ni vet så förlänger ett skratt livet.

 

Broder B fick håret klippt eftersom dom har en sån där klippgrej. Det var inte klokt vilken stor hög som låg på golvet efter klippningen. Vi tyckte att han skulle ta skägget också men där protesterade han.


Idag är det vårens allra finaste dag och jag anade det redan imorse fast dimman låg tät.

Jag blir så ivrig sådana här dagar. Jag vill göra allt på en gång. Jag vill fixa nere vid sjön, tänka brasor och elda skräp. Jag vill rensa diken och städa strandstugan.

Jag vill börja odla och jag vill kratta och rensa i bäcken. Jag måste hejda mig, hejda mig och försöka ta det lugnt.


När man tänker den tanken slår jag mig ner på altanen och lyssnar till fåglarna och flugorna som surrar mot söderväggen. Fast jag sitter här i bara koftan och träningsoverallsbyxorna så känns det varmt och härligt.

Ser att krokusen som igår var under snön redan ha stora blå knoppar. Det är nästan som ett under.


SnickarMagnus och broder B kommer och vi sitter ute för första gången iår och äter mackor och dricker kaffe och myser i solen. Jag tar ut min trumma för att den ska få känna vårsolen och få ett fint vårljud i skinnet.


Efter ett tag så kommer gamla A också och jag får med honom att titta till bäcken och vi tar en promenad i skogen men det är mycket snö på sina ställen. På gamla potatislandet lyser de första tussilagona som små solar.

 

Man kan gå runt en sådan här dag och kolla i trädgården och då får jag se att min italienska uggla har gått sönder och jag tänker och funderar medan jag plockar upp resterna. En sådan konstig historia som den ugglan har.

 

För ett par år sedan hittades den stora fina ugglan i sanden på badstranden en grå höstdag. Jag bar hem den och hur den hade hamnat nergrävd i vattnet under sanden är en gåta. Hur kom den dit?

Varifrån? Varför?

När jag står här med skärvorna i mina händer så minns jag att jag läste att den var "Made in Italy" och jag undrade. Vem har gjort den? Var i Italien? Vem har haft den med hem och hur har den hamnat här?


Den har nu stått i min trädgård ända till någon snöskoter körde över den i vintras och gjorde smulor av den. Känns nästan sorgligt att samla ihop och slänga skärvorna. Du lilla uggla från mitt favoritland. Vilken märklig resa du har gjort av ditt liv.


En gång var jag också i Italien lika ny och vacker som du.

 Nu är jag väl också mest en skärva av det liv som en gång var men en sådan här fin härlig vårdag kan jag ändå känna mig rätt så hel även om min fot värker så in i helsike.


Ikväll är det middag hos broder B och jag börjar bli hemskt hungrig. Kinabror snarkar på soffan och katten ligger och snarkar uppe under taket och den här dagen har också gått.


Dagens ord: Allt är väl ,och allt är gott när solen värmt ens ansikte en hel dag.

 
ANNONS
 
Lena

Lena

12 april 2012 23:05

Ja, vilken härlig dag idag. Fick också så mycket energi men hann tyvärr bara hälften av vad jag ville. Känns som att tiden inte räcker till nu för tiden..... Hur kan det vara möjligt?

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

13 april 2012 07:24

Hej Anita!
Vet Du? Vad jag minns när jag såg Dej, innan jag lärt känna Dej, det var ju min beundran av dina fina senapsgula "allastjärtarsbyxa" och sen ditt fina, mörka, tjocka, lockiga hår! Så då vet Du att Du hade det, fast Du inte minnns det...hihihi! Ha det gott och hälsa brorsan!

http://dansann.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

13 april 2012 09:53

Det är mycket man vill göra så här års eller, rättare sagt, alla vill göra allt så här års. Jag brukar tala om vårpaniken. Allt ska fixas, alla ska träffas, man vill plötsligt göra allt när vintern släpper taget. Själv passade jag på igår när det var drägligt väder ute att göra det viktigaste i trädgården. Idag är det inte lika fint väder, men det regnar åtminstone inte, så jag ska ägna ett par timmar åt trädgården idag med. Det är rätt skönt att få vara ute ett tag och jobba.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Karin

Karin

13 april 2012 12:53

Det är viktigt att stanna upp ibland och njuta! Det är så skönt att vända det vinterbleka ansiktet mot solens första värmande strålar!
Så fint att du lyckades rädda koltrasten, hoppas den och alla ungarna gläder dig med skönsång i framtiden!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

13 april 2012 19:38

Där ser du so fort allt går nu. Du har ju vårblommar nu oxå!

En sån fin dag skaa man njuta och sitta i solen och bara må

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

14 april 2012 20:01

Vad tråkigt med ugglan men det var väl nån mening med det.
Vad fint du gjort med tussilagon. Härligt att gå ut och trumma. Jag har varit på trumhealing idag på hälsomässan i Skövde det var fasntastiskt.
Det var väl riktigt synd att klippa bort de fina lockarna.
Kram och ha det gott!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se