Direktlänk till inlägg 18 april 2012

PLAN B

Av Anita - 18 april 2012 09:45

I det här landet måste man alltid ha en plan B. Man kan inte planera att sitta ute på midsommarafton eller ha kräftskiva utomhus eller som jag tänkt idag, fortsätta kratta.

 

Jag som hämtat mina fina aprikosfärgade badlakan ur bastun för att tvätta och hänga ut dom till tork. Nu hänger dom som genomblöta snorloskor på sträcket utomhus och är nog blötare än någonsin eftersom snön återkom inatt.


Mina planeringar om att kratta idag eftersom det inte blåser för en gång skull kan ju glömma det.


Stackars ekorren sitter på fågelbordet och glor på mig hungrig och sur.

Knackar på rutan med sin lilla tass och tycker att det är orättvist att jag sitter inne i värmen och äter macka och dricker varmt kaffe.

 

Nåja, det är bara att klä på sig och gå ut och mata. Jag brer honom en macka och ger honom den i småbitar och snart så kommer hans kompis farande.


Ja det var en vanlig morgon i april. Isen ligger fortfarande kvar på sjön och idag är det bara fåglarna kvitter och ljuset som berättar om att det trots allt är vår.


Har fått elräkningen för januari-mars och ser att min värmepump faktiskt inte dragit så mycket el. ca 4000 kr för 3 månader, och dessutom de värsta månaderna på året är väl ganska skapligt kan jag tycka. Jag har inte frusit inomhus ett dugg i vinter trots att jag inte eldat så väldigt mycket.


Det värsta är nog bensinen. Nu när jag har friheten har jag inte råd att åka och hälsa på eller fara omkring som jag kanske hade önskat. Kan inte unna mig att göra av med mer än en tank varje månad. När jag tankade sist så gick det på över 800 kronor. Det är inte klokt. Retar mig så förbannat. Tur att det fortfarande finns folk som har råd att åka bil och som kan komma och hälsa på.


Äsch idag blev det bara ett fånigt blogginlägg.

Jag återgår till plan B. Att städa mitt sovrum. Ser dammet ligga överallt nu när solen lyser in genom fönstret och förr eller senare så måste man ju.


Senare får alltså bli nu.


Dagens ord: Dammtussarna är änglarnas tofflor och du vill väl inte att dom ska frysa om fötterna. 

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

18 april 2012 10:41

Det är alltid bra att ha en plan B trots att man hoppas på att plan A ska hålla!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

18 april 2012 12:09

Ekorren ser ju ut att må bra i snön!
Du har ivarjefall frisk luft och en undeerbar tavla då du ser ut genom fönstret. Den målningen ändras varje dag, ibland t o m flera x. Grattis !!!!
margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

18 april 2012 16:22

Visst är det bra att ha en plan B!
Och kanske att man tillåter sig att improvisera lite. Den där ekorren ser ju bara för näpen ut, tänk vad glad han måste ha blivit för smörgåsen.

Det var väl jätteskönt att du sluppit frysa så hemskt i vinter och att räkningen trots det inte blev så astronomiskt stor. Du har tydligen gjort en riktigt bra investering i den där värmepumpen!

Ha en skön onsdagskväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

20 april 2012 11:54

Här snöar det med idag, men det tycks smälta undan lika fort som det landar.
Jag roar mig med att baka lite bröd som nu står på jäsning.
Dax att sätta på lite kaffe och göra en macka, känner jag när jag läser att du gjort detsamma!
kikade bara in för att önska trevlig helg i stugan!

 
Skatan

Skatan

20 april 2012 12:00

Hallååå! En plan B i livet överhuvudtaget är nog bra att ha i bakhuvudet. Usch ja. Jag förstår att du blev besviken över snön men våren är på G ... den backar bara tillfälligt ... och snart är det sommar och sol ... :-)

Det är värre med bensinpriserna. Helt sanslöst att ni i Norrland inte har reducerat pris (det mesta är ju i alla fall skatt i det där priset och skulle kunna göras något åt) Det finns ju liksom inga alternativ. Man kanske skulle starta ett uppror att alla som arbetar uppe i glesbygden samtidigt en dag skulle strejka och inte komma till jobbet. KANSKE skulle man då fatta vad det betyder ... Men uppriktigt sant ... inte ens det skulle nog hjälpa.

Hoppas värmen kommer tillbaka snart ... mycket snart.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
zaq

zaq

22 april 2012 22:30

Och man ska kunna skriva sitt namn i dammet på hyllan för att det ska kunna kallas "hem" ;-)

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se