Direktlänk till inlägg 27 april 2012

NU ÄR JAG RIKTIGT RIKTIGT FÖRBANNAD

Av Anita - 27 april 2012 12:44

 

Nu är jag riktigt riktigt förbannad.

Sitter här med mina räkningar som bara väller in.

Vet att jag har restskatt fast jag nästan inte tjänat någonting och har ni någnosin tänkt på hur stor del av er inkomst som går till skatt.


1/4 del av era redan skattade pengar går till moms. Bensinen är det moms och hälften av bränslet är dessutom skatt fast det inte står något om det på räkningen.


Så den där förbaskade tvlicensen som är 2000 kr per år och då kan du inte ens se på tvn längre utan att ha parabol eller annan dosa som kostar. Alltså kostar det att bara lyssna på radion. Dessutom fuskar många med att betala och det skulle jag göra också om jag kunde men jag är ju redan fast i fällan tacka vare min feghetet att betala det man ska.


Ser på mina räkningar att bara på dom är det 2900 kronor i skatt och då har jag redan betalat 35% på pensionen och lönen. Det är precis som förr i tiden då fogdarna red runt och straffade fattigt folk och drev in pengar. Det är bara mer sofistikerat nu för tiden men samma skit är det.


Jag har inget emot att betala skatt om jag bara visste att det gick till barn, sjuka och sådana saker vi behöver men pytt skit i pannkakan.


Hör här Jag blir så förbannad så snart får väl jag också någon strok av rena ilsakn. Prata inte med mig om positivt tänkande!!!!!!!

Min älskade faster har fått två strokar sista veckorna. Den sista i sitt ena ben så hon kan alltså inte förflytta sig över huvud taget.

Då ligger hon i ett rum utan LARM. Man har inte haft råd att skaffa LARM. På ett sjukhus där människor ligger och är totalt handikappade och knappt orkar prata.


Hon hade väl försökt komma i rullstolen för att ta sig till toan skulle jag tro med den påföljden att hon ramlade och bröt fotleden och inte nog med att hon inte har någon styrsel i benet nu är hon gipsad och hur sjutton ska det gå nu med den stackars gamla människan.


Vi har inte råd med sjukvård?

 Vi har inte råd med skolor? Nu ska man dra in ytterligare skolor och det så fina tänkandet om att spara energi på att köra mindre bil har man totalt glömt bort. Nu ska man skicka barna miltals varje dag med buss och bränna disel. Jaha så var det med det energitänkandet!


Vi har inte råd att laga vägar heller åtminstone inte i norrland. Däremot att bygga fler rondeller i storstäderna finns det minsann pengar till och till att hjälpa storindustrin och vapentillverkningen och alla korrupta politiker som tjänar mer än vad jag gör på en livstid bara på någon månad. men....... det förstås dom jobbar väl mer än 24 timmar om dygnet hör man ju att dom säger. Sedan kan man ju få avgångsvederlag och ingen spark i aslet som egentligen skulle behövas på vissa ställen.


Nåja, ut och avreagera mig på att byta till sommardäck. Blir man nog förbannad så går det kanske lätt.En postiv sak hände igår. PappersBedas och mina plädar kom från ruggningen och dom blev så fina och mjuka och lena.

 

Dom är färgade med lite olika mest lök, björk och svampar av olika sorter. De mörkare ränderna är krapp och de blå färgerna är flugsvamp och blåbär.


Det har tagit lång tid innan vi blev  klara men nu ligger dom här och lyser som solen och luktar så gott av ull och såoa och sommar.


Dagens ord: Rik blir bara rikare och rikare. Fattig blir bara fattigare och fattigare Orättvist?

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

27 april 2012 13:47

Oj, oj vilket humör du var på i dag Anita!

Synd att jag inte har Åke kvar att högläsa dina litanior för. Det tyckte han var så roligt! Din och Miens blogg läste jag ofta för honom.

Jag förstår mer än väl din ilska, för det är förfärligt så mycket av pengarna som går till skatter.

Och samhällsservicen utarmas på alla sätt och vis. Här i Klintehamn vill nu Donnergymnasiet stänga och flytta till Visby och i dag kom det ett meddelande från OK att de stänger bensinmacken i samhället. Nu får man åka till Visby eller Hemse om man ska tanka på OK!

Förut fanns det två OK-mackar, för Lantmännen hade en också, nu finns det alltså ingen. Det fanns en Statoil-mack inne i samhället, den är också borta, så den enda som finns kvar i dag är Preem-macken, men den läggs väl snart ner den också.

Glöm nu räkningar och skatter och elände och gläd dig åt de vackra plädarna, för de blev ju hur fina som helst!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Liliann

27 april 2012 13:58

Förstår din ilska ibland blir man riktigt förbannad..men du, vilka otroligt vackra plädar! Kram

 
Kristina

Kristina

27 april 2012 14:10

Jag förstår dig helt och hållet du har rätt i allt du skriver.
jag blev med förbannad häromdagen när jag ringde till skattemyndigheterna och frågade om hobbyverksamhet för helaing. Hon svarade att det fanns det inte.
det blev så jobbigt och besvärligt alltihop så jag orkar inte krångla med dom.
Då är det bättre att jobba gratis.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Agneta

Agneta

27 april 2012 15:09

Hej!
Håller med dig i allt du skriver :-) Med jämna mellanrum brukar jag spy galla över att man tar ut moms på energiskatten :-(
Jag skrev faktiskt i går om just larmen i hemmen/äldreboendet då jag hörde på radion att dom är analoga och inte funkar bra med det digitala nätet....! Men lite svinn i form av några dödsfall p.g.a detta får man kallt räkna med.

Även jag fick "fnatt" och skrev även i går en litania utan dess like på min hemsidas dagbok efter att ha sett på Debatt på TV och jag undrar om någon ens orkar läsa til slutet? Bara jämmer&elände blev det och nu börjar jag undra om jag ska ta bort hälften...
Imte alltid det är populärt att sticka ut hakan föööör långt men "rinner sinnet" så gör det ;-)
Om skolan finns också ett långt inlägg någonstans längre ner på min sida...det tar aldrig slut.

Åh, vilka vackra plädar. Sådant fint vill jag också ha men får hålla till godo med den imoprterade smörjan som säljs i butiken...! Är ju på snäppet att dom tål att tvättas utan att gå sönder.

Det var riktigt upplyftande att läsa att det finns fler än jag som har åsikter om skola, skatter, vård, omsorg och om min numer obefintliga hemtjänst ska vi bara inte orda för då får jag hjärnblödning...! Göteborg är en fattig kommun så det ska sparas på vår bekostnad vilket har visat sig bli en katastrof utan dess like och alla klagar...Grrrr.
Jag ringde upp en politiker i SDN och ventilerade, mycket sansat, problemen men tror du att hon återkommit i ärendet som utlovat?? Nix :-(
Njut av dina vackra plädar och ha en trevlig helg!
Kram, Agneta

http://www.agnetas.name

 
Soldansare

Soldansare

27 april 2012 16:57

Vilka underbara plädar!!

Ja, i synnerhet vart vården är på väg kan man ju verkligen undra. Det är otäckt som det ser ut idag. Själv har jag en förmån via jobbet som gör att jag kan ringa en privat läkarmottagning, prata med en människa (!)och få en tid hos läkare inom 24 timmar, gratis. Jag skäms för att säga det, för det är ju äckligt hur orättvist det är.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

27 april 2012 17:12

Och vad tycker du man ska göra med kulturminister Lena Adolfsohn Liljerot, som glatt hugger sig en tårtbit i en svart kvinnanskropp?

Njut av dina fina plädar! margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

28 april 2012 00:21

Du har så rätt i det du skriver. Vart farao är denna världen på väg egentligen? :(

http://solagast.blogspot.com

 
Lena

Lena

28 april 2012 19:15

Heja på! Skönt att få ur sig sånt som ligger och gör en så arg och förbaskad. Livet är aldrig rättvist kan man tycka och klyftorna blir bara större och större, vilket naturligtvis leder till mer elände och kriminalitet. Supersnygga plädar i alla fall!!!! Vad du kan!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
engelsson

engelsson

29 april 2012 15:20

Hittade hit via Janne..och är synnerligen belåten med det.. Kommer igen..var så säker..förövrigt nickar jag eftertryckligt o håller fullständigt med dig..

http://engelsson.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

4 maj 2012 23:42

Helt rätt, det finns mycket man kan bli rejält förbannad på och ibland bara måste man låta säkerhetsventilen gå för att lätta på trycket. Mycket snygga plädar ni fick till!

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 25 maj 22:22


Att vakna och se på termometern att det är 16 grader måste man titta en gång till och inte tro sina ögon. Jag rensade rabatter och sätter frö och så kommer Storfiskarn och han äter soppa med mig.   Att göra soppa på en spik har ni väl hört tala...

Av Anita - Söndag 22 maj 15:34Det var en regnig och kall och kulen dag när vi skulle skrika vårskriket. "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart" så skrika skulle vi. Med täckjackor och långkalsonger så bestämde vi oss för att göra en latare variant. Istället f...

Av Anita - Fredag 20 maj 11:19


  Tittade ut och såg att duvparet spankulerade runt min sockerärtshydda. Då och då tog dom något ur jorden. Jag vet nog vad dom lurar på. I flera år har dom nallat mina nysatta ärtor men nu blev det tji för jag har inte satt några ännu. Jorden är ...

Av Anita - Tisdag 17 maj 17:31


  Jag ligger på knä i trädgårdslandet och rensar och luckrar upp jorden. Föresten, vem har bestämt att ett trädgårdsland ska vara fyrkantigt. Så här blir väl finare tycker jag. Jorden är iskall så jag blandar upp den med ny jord och luftar den så ...

Av Anita - Torsdag 12 maj 20:13


Göken gal i sydväst. Södergök är dödergök. Västergök är bästergök. Då må det betyda att den här sommaren blir ömsom vin ömsom vatten. Alltså, bra och dålig om vart annat så då blir det väl som vanligt då. Alldeles normalt.   Nu har magsjuka...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se