Direktlänk till inlägg 30 april 2012

VAD HÄNDER PÅ NÄTTERNA I PARADISET FISKSJÖN?

Av Anita - 30 april 2012 08:16

 

Önskar att jag inte vore så morgontrött och kunde kliva upp vid 5-tiden och verkligen se vad som händer utanför.

När jag kom ner i köket slog doften av tibast emot mig. Härom dagen var det bara knoppar och nu blommar dom för fullt. Mitt i en snödriva stod dom med sina lila blommor på bar kvist. Vackra, doftande och ack så giftiga.


Ni minns väl att härom dagen var mina sten och porslinsägg borta en morgon. Dom flesta jag pratat med tror att det är räven eller grävlingen som tagit dom men varför? Upptäcker man inte efter att ha tagit första ägget att dom inte går att äta? Går man tre gånger för att släpa bort oätliga ägg? En gåta som inte fått något svar.

 

Imorse när jag går ut och ger fåglarna och ekorrarna mat ligger ett av äggen precis framför bron? Vad händer? Varför? Vem?. När jag undersöker ägget är det lite kletigt och i kletet sitter lite kort vitt hår eller päls. Ingen fågel alltså? Kommer dom andra äggen att komma tillbaka också? Vem leker bus med mig?


Det har varit två äventyrliga dagar med mitt mått mätt.

 

I lördags åkte DansBritt och jag till Bräcke för att vara provklienter till ett gäng kvinnor som utbildar sig till någon sorts teurapefter (tror jag det heter) Många av dom kände jag sedan förut och det var roligt att träffa dom igen.


Vi passade på att hälsa på min bästa vän AMV och vi gick till "lilla Gubben" och åt en jättegod pepparbiff till lunch.

Kom osökt att tänka på att så länge man har matlust och barnasinnet kvar kan ingenting bli fel.


 

Medan vi väntade hittade Britt en lekkamrat och naturligtvis kunde hon inte låta bli att gunga och prata med den lilla gulliga tjejen. Vet inte vem som såg mest förtjust ut. Härligt. Att leka gör vi nog alltför sällan.


Så kom gårdagen med sol och vackert väder. Jag började kratta. Grannen har varit osynlig några dagar. "Vi" läs "jag" skulle kratta och han har pratat i flera veckor om att "vi" skulle göra det. Han drabbas alltid av något då och kommer ut igen när allt är klart. Ja hua hur det är. *Efter ett tag kommer en karl och hälsar på en stund.


Dessutom har jag klyvit lite ved och jag tog en skogspromenad och plockade tibast. Dessutom hittade jag vårens första blåsippor vid "stedesbacken". I skogskanten där solen ligger blommade dom så fint. Den himmelsblå klara färgen är nästan det finaste man kan se.

 

Nu ni fick jag en väldig lust att bada bastu. Tar min trumma och går ner till sjön.

Det är lite öppet invid land och det syns som om isen snart ska gå bort.

 

Som vanligt oroar jag mig för att det ska bli storm och att hela isflaket ska komma farande och krossa bryggor och förstöra allt i sin väg. Det har hänt många gånger förut men än så länge är det lugnt och fint och går långsamt.

Sätter mig mot bastuväggen och tar fram min trumma och sitter där och trumma för våren medan bastun blir varm.

Skönt skönt.


Så ringer telefonen medan jag sitter i bastun och det är snälle Sven som undrar om vi inte kan fara och äta pizza och det är klart att jag kan det. Vi åker till Hammarstrand och vem träffar jag inte där. Jo min bloggkompis "Herta bloggar" som tagit sig hit ända från Nyköping. Kul.


Så hem och medan vi sitter och fikar, Snälle Sven och jag kommer Sofiepropp med mamma och blir kvar rätt länge.

Ja, så var den dagen slut och idag kommer det att bli en ny trevlig dag med nya äventyr, de flesta vet jag om men den här tiden på våren vet man aldrig. Våren är ett äventyr men VEM tog äggen. VARFÖR och VARFÖR kom det tillbaka. Ett djur med lite ljus päls runt munnen. Har räven det? Grävlingen?


Dagens ord: Det som sker om natten är osynligt för dom flesta.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

30 april 2012 08:56

Jag hoppas att vi får en lösning på gåtan om äggen! Det är ju riktigt dramatiskt.

Jag önskar dig en riktigt fin Valborgsmäss!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

30 april 2012 19:40

Hej! Vackra bilder och intressant läsning du visar här. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Janne

Janne

1 maj 2012 09:14

Hej! Nej vi har varken varit i Jämtland eller Härjedalen. Men vi funderar på att åka till "Mus-Olle museet" i Ytterån någon gång. Kanske blir det i sommar :)

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

1 maj 2012 11:21

Det var verkligen mystiskt det där med äggen ... och OJ vad mycket jag har att läsa ikapp. Det har verkligen inte varit något "helt" på sistone utan "styckevis och delt" ... blir avbruten stup i kvarten och vimsar runt utan att få något gjort. Men nu är jag hemma i alla fall och tids nog lugnar jag ner mig. Att DansBritt hade leklynnet i behåll ... det visste jag redan och så länge vi har det behöver vi inte oroa oss, eller hur? Vad modigt att hoppa i sjön bland isflaken ... det hade jag ALDRIG vågat. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

1 maj 2012 13:00

Vad mystiskt med äggen? Vem kan det vara och varför? Boken, som du frågade om på min blogga, har legat och vilat sig ett tag igen. Jag har jobbat med en annan bok istället. Men nu har jag faktiskt plockat fram den igen, så kanske blir den klar någon gång...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

1 maj 2012 16:05

Hej Anita! Va kul att träffa på Dej igår, fast det blev en snabbis, hann ju föreviga Dej och Du såg så nöjd och belåten ut där Du stod och lyssnade på kören!!! Det kändes verkligen vårigt att lyssna på en kör som sjunger in våren eller hur? Vi hörs i god tid innan Hanssons, när vi vet hur många vi bleir, va kul att många vill haka på! Kram ! Ann!

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

1 maj 2012 21:55

Jadu, mystiken tätnar i Paradiset Fisksjön!

Men Hanssons, åh så länge sen, vad jag skulle vilja svänga bena där, toppen ställe jag alltid trivts på! Och till Jannez, som jag hört ska ha blivit riktigt bra igen!

Det var jättelänge sen jag fick dansa riktigt, och en riktig hel danskvällm det var nog i sommras... om ens då, jag brukar ju skona min kavaljers fötter och åka hem tidigare...

Men jag vill lova att jag längtar och har god lusta att få fara på en "tjejdanskväll" utan honom och dansa mig svettig, less, euforisk, trötta fötter, sega ben och yr i bollen! En rikitg helkväll med andra ord! :-)

Jag har sett att Gussjönoret återuppstår i sommar, sisit jag var där var med "Den Svarte Mannen" och han ställde till med ett bråk och ett kaos utan dess like så vi gick aldrig in, snarare, jag vägrade då det (om jag kände honom rätt) skulle bli fortsatt trakasserier inne på dansen.
Jag var så ledsen och besviken, då det var min ungdoms dansbana jag skulle få återse, sen har inte tillfällena passat och inte de 20-25 milen heller...

Så den banan hoppas jag på i sommar, att vistas på Hansjön och dra iväg på några danser runtikring, se det vore väl "Hon dansade en sommar"-repris som hette duga!
kram!

http://zaq.blogg.se

 
Margit

Margit

2 maj 2012 09:08

Gomorron min vän Anita!!!!
Nu var det ett ta sedna jag var inne och tittade o läste i din blogg!!! Läse det mycket intressanta inlägget..här. Märligt/konstigt det där med äggen!!!! OCH att det kom tillbaka..med hår o klet på...Märkligt!!!
Så mycket intressant och roligt du varit med om..och vi får se bilderna..och bastat och badat. SÅ mycket snö och is fortfarande på sjön! Så ofattbart när i ser hur det är här i kolsva..Gräset grönskar och en av grannarna var ute ed sin gräsklippare i helgen...
Ja nu går det undan...
Önskar dej en fin fortsättning på veckan!!! Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 24 sept 08:48


Så är det då söndag och den här veckan har gått. Torsdag bar jag in alla mina blommor för jag vill inte att dom ska frysa bort.   Fuxian är jättestor och ska väl så småningom få flytta till jordkällaren men så länge den blommar så här får den ...

Av Anita - Torsdag 21 sept 15:13


För att inte deppa ihop åkte jag till trivselträff i tisdags förmiddag. Gott fika, och två gubbar som spelade och sjöng en massa bitar från tider då man var ung och snurrade runt på dansgolven. Dom var jättebra.   På eftermiddagen hade det slutat...

Av Anita - Tisdag 19 sept 08:49


  Min bloggvän Skatan hittar fyrklöver överallt och jag hittar hjärtan. Hjärtan i sanden, på svampar. på potatisar och på träd och nu på hallgolvet bland löven som blåser in så ligger ett hjärta. Undrar vad det betyder.   Det är tomt och tyst ...

Av Anita - Lördag 16 sept 08:29


  Den här veckan har det varit ömsom regn och ömsom sol och solen den här tiden ger ett vackert sken åt det mesta. Går man i skogen kan man få se så vackra saker som det här som ser ut som det vackraste trädgårdsdetaljer. Ingen gör så vackert so...

Av Anita - Måndag 11 sept 18:50


Nog finns det massor av nyttigt att göra. Gräs som ska klippas och blommor som ska tas in. Tvätt som ska tvättas och fönster som ska putsas och allt ute som ska plockas in men jag råkade gå bakom smedjan och där var det massor med giftiga svampar och...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se