Direktlänk till inlägg 30 april 2012

VAD HÄNDER PÅ NÄTTERNA I PARADISET FISKSJÖN?

Av Anita - 30 april 2012 08:16

 

Önskar att jag inte vore så morgontrött och kunde kliva upp vid 5-tiden och verkligen se vad som händer utanför.

När jag kom ner i köket slog doften av tibast emot mig. Härom dagen var det bara knoppar och nu blommar dom för fullt. Mitt i en snödriva stod dom med sina lila blommor på bar kvist. Vackra, doftande och ack så giftiga.


Ni minns väl att härom dagen var mina sten och porslinsägg borta en morgon. Dom flesta jag pratat med tror att det är räven eller grävlingen som tagit dom men varför? Upptäcker man inte efter att ha tagit första ägget att dom inte går att äta? Går man tre gånger för att släpa bort oätliga ägg? En gåta som inte fått något svar.

 

Imorse när jag går ut och ger fåglarna och ekorrarna mat ligger ett av äggen precis framför bron? Vad händer? Varför? Vem?. När jag undersöker ägget är det lite kletigt och i kletet sitter lite kort vitt hår eller päls. Ingen fågel alltså? Kommer dom andra äggen att komma tillbaka också? Vem leker bus med mig?


Det har varit två äventyrliga dagar med mitt mått mätt.

 

I lördags åkte DansBritt och jag till Bräcke för att vara provklienter till ett gäng kvinnor som utbildar sig till någon sorts teurapefter (tror jag det heter) Många av dom kände jag sedan förut och det var roligt att träffa dom igen.


Vi passade på att hälsa på min bästa vän AMV och vi gick till "lilla Gubben" och åt en jättegod pepparbiff till lunch.

Kom osökt att tänka på att så länge man har matlust och barnasinnet kvar kan ingenting bli fel.


 

Medan vi väntade hittade Britt en lekkamrat och naturligtvis kunde hon inte låta bli att gunga och prata med den lilla gulliga tjejen. Vet inte vem som såg mest förtjust ut. Härligt. Att leka gör vi nog alltför sällan.


Så kom gårdagen med sol och vackert väder. Jag började kratta. Grannen har varit osynlig några dagar. "Vi" läs "jag" skulle kratta och han har pratat i flera veckor om att "vi" skulle göra det. Han drabbas alltid av något då och kommer ut igen när allt är klart. Ja hua hur det är. *Efter ett tag kommer en karl och hälsar på en stund.


Dessutom har jag klyvit lite ved och jag tog en skogspromenad och plockade tibast. Dessutom hittade jag vårens första blåsippor vid "stedesbacken". I skogskanten där solen ligger blommade dom så fint. Den himmelsblå klara färgen är nästan det finaste man kan se.

 

Nu ni fick jag en väldig lust att bada bastu. Tar min trumma och går ner till sjön.

Det är lite öppet invid land och det syns som om isen snart ska gå bort.

 

Som vanligt oroar jag mig för att det ska bli storm och att hela isflaket ska komma farande och krossa bryggor och förstöra allt i sin väg. Det har hänt många gånger förut men än så länge är det lugnt och fint och går långsamt.

Sätter mig mot bastuväggen och tar fram min trumma och sitter där och trumma för våren medan bastun blir varm.

Skönt skönt.


Så ringer telefonen medan jag sitter i bastun och det är snälle Sven som undrar om vi inte kan fara och äta pizza och det är klart att jag kan det. Vi åker till Hammarstrand och vem träffar jag inte där. Jo min bloggkompis "Herta bloggar" som tagit sig hit ända från Nyköping. Kul.


Så hem och medan vi sitter och fikar, Snälle Sven och jag kommer Sofiepropp med mamma och blir kvar rätt länge.

Ja, så var den dagen slut och idag kommer det att bli en ny trevlig dag med nya äventyr, de flesta vet jag om men den här tiden på våren vet man aldrig. Våren är ett äventyr men VEM tog äggen. VARFÖR och VARFÖR kom det tillbaka. Ett djur med lite ljus päls runt munnen. Har räven det? Grävlingen?


Dagens ord: Det som sker om natten är osynligt för dom flesta.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

30 april 2012 08:56

Jag hoppas att vi får en lösning på gåtan om äggen! Det är ju riktigt dramatiskt.

Jag önskar dig en riktigt fin Valborgsmäss!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

30 april 2012 19:40

Hej! Vackra bilder och intressant läsning du visar här. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Janne

Janne

1 maj 2012 09:14

Hej! Nej vi har varken varit i Jämtland eller Härjedalen. Men vi funderar på att åka till "Mus-Olle museet" i Ytterån någon gång. Kanske blir det i sommar :)

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

1 maj 2012 11:21

Det var verkligen mystiskt det där med äggen ... och OJ vad mycket jag har att läsa ikapp. Det har verkligen inte varit något "helt" på sistone utan "styckevis och delt" ... blir avbruten stup i kvarten och vimsar runt utan att få något gjort. Men nu är jag hemma i alla fall och tids nog lugnar jag ner mig. Att DansBritt hade leklynnet i behåll ... det visste jag redan och så länge vi har det behöver vi inte oroa oss, eller hur? Vad modigt att hoppa i sjön bland isflaken ... det hade jag ALDRIG vågat. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

1 maj 2012 13:00

Vad mystiskt med äggen? Vem kan det vara och varför? Boken, som du frågade om på min blogga, har legat och vilat sig ett tag igen. Jag har jobbat med en annan bok istället. Men nu har jag faktiskt plockat fram den igen, så kanske blir den klar någon gång...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

1 maj 2012 16:05

Hej Anita! Va kul att träffa på Dej igår, fast det blev en snabbis, hann ju föreviga Dej och Du såg så nöjd och belåten ut där Du stod och lyssnade på kören!!! Det kändes verkligen vårigt att lyssna på en kör som sjunger in våren eller hur? Vi hörs i god tid innan Hanssons, när vi vet hur många vi bleir, va kul att många vill haka på! Kram ! Ann!

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

1 maj 2012 21:55

Jadu, mystiken tätnar i Paradiset Fisksjön!

Men Hanssons, åh så länge sen, vad jag skulle vilja svänga bena där, toppen ställe jag alltid trivts på! Och till Jannez, som jag hört ska ha blivit riktigt bra igen!

Det var jättelänge sen jag fick dansa riktigt, och en riktig hel danskvällm det var nog i sommras... om ens då, jag brukar ju skona min kavaljers fötter och åka hem tidigare...

Men jag vill lova att jag längtar och har god lusta att få fara på en "tjejdanskväll" utan honom och dansa mig svettig, less, euforisk, trötta fötter, sega ben och yr i bollen! En rikitg helkväll med andra ord! :-)

Jag har sett att Gussjönoret återuppstår i sommar, sisit jag var där var med "Den Svarte Mannen" och han ställde till med ett bråk och ett kaos utan dess like så vi gick aldrig in, snarare, jag vägrade då det (om jag kände honom rätt) skulle bli fortsatt trakasserier inne på dansen.
Jag var så ledsen och besviken, då det var min ungdoms dansbana jag skulle få återse, sen har inte tillfällena passat och inte de 20-25 milen heller...

Så den banan hoppas jag på i sommar, att vistas på Hansjön och dra iväg på några danser runtikring, se det vore väl "Hon dansade en sommar"-repris som hette duga!
kram!

http://zaq.blogg.se

 
Margit

Margit

2 maj 2012 09:08

Gomorron min vän Anita!!!!
Nu var det ett ta sedna jag var inne och tittade o läste i din blogg!!! Läse det mycket intressanta inlägget..här. Märligt/konstigt det där med äggen!!!! OCH att det kom tillbaka..med hår o klet på...Märkligt!!!
Så mycket intressant och roligt du varit med om..och vi får se bilderna..och bastat och badat. SÅ mycket snö och is fortfarande på sjön! Så ofattbart när i ser hur det är här i kolsva..Gräset grönskar och en av grannarna var ute ed sin gräsklippare i helgen...
Ja nu går det undan...
Önskar dej en fin fortsättning på veckan!!! Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 1 sept 08:01


  Nu när jag ska berätta om de senaste dagarna har jag svårt att minnas så nu får jag nog ta och skärpa mig. Använder man huvudet för lite så blir man otränad och slö.   Nåja, då drar vi igång. Fredagen åkte Kinabror och jag till Hammarstran...

Av Anita - Fredag 28 aug 08:24


  Vad beror det på att humlorna är som galna iår. Nog för att fjärilarna brukar sitta på mig men iår är det humlorna som fullkomligt jagar mig och fastnar i håret och landar på armarna.   Här är mitt lilla hus. Ser lite slitet och ankommet ut...

Av Anita - Måndag 24 aug 07:22


  Sol, sol, sol, å så härligt. I lördags fick jag in veden men det är väl det enda nytta jag gjort de senaste dagarna. Mitt på dagen åt Kinabror och jag lunch hos AMV och Gubben i deras sportstuga och sedan gick AMV och jag ner till badstrande...

Av Anita - Lördag 22 aug 08:21


  Inte har jag haft tid att sitta vid datorn. Jag har knappt haft tid att vara inomhus på flera dagar för solen och värmen lockar ut mig och jag vill bara vara utomhus och njuta av värmen och solen.   Vet ni att om man ligger på bryggan och bl...

Av Anita - Tisdag 18 aug 08:00


  Tänk så enkelt livet blir när solen skiner, till och med kroppen känns lätt och smidig. Söndagen kom Mustachen en sväng och vägmaskinerna dundrade på vägen. Äntligen ska väl vägen bli fin och slät. Gick en sväng till Sundsvallsborna och fick...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se