Alla inlägg under april 2012

Av Anita - 10 april 2012 12:49

 

På söndagen bestämde hela gänget oss för att åka på marknad till Hällesjö, en liten by som minsann inte alls är död. En av mina favoritbyar, där har  jag dansat varje sommar, gått på hembygdsfester och den ligger så fint vid en sjö med höga backar upp mot åsen. Där finns gamla vackra trähus och det är något speciellt med den här byn och de här människorna läs gärna på deras hemsida hallesjo.se 


Nåja, vi möttes av en häftig påskkärring med stora pattar.

På slingrig väg kommer vi till den nya attraktionen Old Trail Town

 

Här har man byggt upp en vildavästernby med allt vad som finns på en sådan. Fängelse, affär, bordell, bar, begravningsbyrå och en massa annat. Så häftigt och kul.

 

Visserligen var det lite kallt och ruggigt men själva hövdingen  Morgan Cane var välklädd i mössa av prärievarg och päls därtill.


Vi köpte korv och ost och fikade vid elden. Vi mötte AMV med hela sina familj, barnbarn. Tror att dom var så där 7 stycken. Tyvärr började man snart frysa så vi bestämde att vi hela gänget skulle åka hem till mig och värma oss.

 

Barnen såg med stora ögon på cowboyarna som gick omkring lite överallt så det blir nog att åka tillbaka till sommaren då det är lite mer liv och röresle och djur att titta på.

En sån liten by behöver eldsjälar för att få till något och sådana finns det minsann där och jag är full av beundran för människor som har energin och viljan att få en by att leva. Bra gjort!


Så for vi då hem och tände i braskaminen och drack kaffe framför brasan och försökte tina upp våra kalla kroppar.


Igår var en lite lugnare dag. Vi for iväg och handlade, gick ner till sjön och tände upp en brasa och frampå eftermiddagen kom min brorsdotter och pappersbeda och kompisen M. Så går dagarna i flygande fläng  och ska man nu klaga på något så är det vädret och min onda fot som gör det omöjligt att gå några längre sträckor.


Klaga måste jag väl annars skulle ni väl inte känna igen mig.


Dagens ord: Livet är vad du gör härnäst.

ANNONS
Av Anita - 7 april 2012 18:52

 

Tidigt imorse står jag på bron och lyssnar på duvorna i granskogen och småfåglarna som håller morgonserenad. Det är så där 8 grader kallt och jag skyndar mig att gå ut och mata djuren med resterna från gårdagens fest. Sedan återstår några timmars stök för att diska upp och få till det.


Så igår var vi då samlade för den vanliga långfredagsmiddagen. Först var killarna på pimpeltävling på Lillsjön utom Kinabror som ju har "foten i en potta". Efter en hälsena som gått av är han gipsad, nej inte så men han har en konstig anordning på foten och hoppar på kryckor.


 

Alla mina tre bröder med familjer är här och vi lyckades få till 20 personer varav 3 rätt små gulliga ungar som sprang runt i huset och letade efter påskharen och hans borttappade ägg.

 

Massor med mat hade jag och Sofiepropp dukat fram och hundarna Vilma och Alice väntade på att något skulle falla på golvet.

 

Nå vad kan man mer önska av tillvaron än goa ungar och rara hundar, trevliga släktingar och god mat.

Om man ska vara krass så kanske det skulle vara att ha en större diskmaskin. Hua, så mycket disk det blir efter så många.


Inatt var det fullmåne och den sken in genom rutan och väckte mig. Ingenting ovanligt i det men jag hade värk i min fot så det var svårt att sova inatt.


 

Idag var det meningen att det skulle bli en liten egen pimpeltävling men hur tar man sig ut på isen om man har "foten i en potta". Visst, finns viljan går allt. Snöskotern kördes fram till dörren och iväg det bar med kryckorna baktill på skotern. Nu blev det ingen tävling för SnickarMagnus fick fel på bilen och det var en del annat trubbel men en liten abborre till katten Oskar blev det.

 

Vi andra grillade korv och satt i lä mot strandstugeväggen för att få lite sol. Tyvärr så blåste det som vanligt isvindar så jag linkade hem ganska tidigt för att lägga min onda fot lite högt och vila mig lite på soffan.

Gullige Liam och jag spelade lite Castlevill och dagen flöt iväg väldigt fort.


Det är ganska skönt egentligen att ha sina bröder samlade här hemma och det är inte alla som har det så bra. Det enda jag saknar är min son som stannat nere i Skåne.


Snön ligger envist kvar dag efter dag men ljuset har kommit och det ljusnar tidigt och är ljust till sent på kvällen.


Dagens ord: Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.


ANNONS
Av Anita - 5 april 2012 18:14

 

Kallblåst som vanligt och mulet och grått.


Mitt skånefrämmande har dykt upp och naturligtvis var det bart hela vägen upp utom just sista kilometerna upp till Fisksjön där snön till och med ligger kvar på vägen.

Ibland undrar jag varför det är vinter så länge just här hos mig. Kanske för att jag hatar den så intensivt och då vill den slå tillbaka med full kraft.


Jag har fått ont i en fot så det blir inte ens något bastubad för mig ikväll för jag vill inte halta mig ner till sjön i snön och blåsten. Kinabror och jag får sitta här, han med sitt gipsade ben och jag med min onda fot.


 

Eftersom vi blir ca 20 personer imorgon efter pimpeltävlingen har jag tillbringat dagen med att laga mat och laga mat och laga mat. Det är roligt. Jag gillar att laga mat till många och stå vid spisen och mysa. Tråkigt bara att det blir så mycket disk när man lagar mat men man kan inte bara ha roligt då blir det ingen balans.


 

Ha nu så trevligt ni alla som ska åka iväg till blåkulla och klä er ordentlig för vinden är kall.

Till er alla en Glad Påsk


Dagens ord: Låt aldrig någon som du träffar gå vidare utan att känna sig lite bättre och lyckligare.

Av Anita - 3 april 2012 16:31

 

Det är int trist att vara pensionär men det är fattigt.

Nu sitter jag en stund och kopplar av framför datan och tänker på de sista dagarna. Nu har det blivit kallt igen och utanför dalar snön ner.


Nu väntar jag på skånefrämmande och jag vet att dom uppskattar vinter så jag får väl stå ut. Det går rätt bra för nu är det ljust i alla fall och fåglarna kvittrar för fullt.

Igår kväll hörde jag skogsduvorna för första gången.


Som jag sa förut så blir ingenting som man tänkt sig och jag förstår inte varför man fortsätter att planera saker i huvudet när det aldrig blir som man tänkt.


Fast. ibland blir det mycket trevligare. Som tex söndagen då jag återigen fick oväntat och kärt besök. Det var DansAnn och hennes rara mamma som kom och hälsade på. Jag fick hemstöpta ljus och en påskgrytlapp. Det var så trevligt att sitta och prata med dom och vi hade en trevlig stund.

 

Så ringde PappersBeda och jag åkte ner till henne. Vi har länge pratat om att vi skulle måla med oljefärg och nu satt vi igång med vårt målande. Det är avkopplande att sitta och måla lite och låta mun gå och prata om både det ena och det andra medan penseln liksom lever sitt eget liv.


Dagarna bara rusar iväg och igår var det riktigt fint väder. Jag tog en långpromenad men sträckte foten på hemvägen så nu linkar jag omkring och har ont. Får fara till DansBritt imorgon och få lite massage.


När jag kom hem kom nästa oväntade besök. En av mina barndomskompisar dök upp och vi började titta på gamla kort och prata gamla minnen och tiden bara drog iväg.


Kvällen var det fiskemöte och det blev bestämt att vi skulle ha pimpeltävling på långfredagen som vanligt. Det känns bra för ifjol fick vi ställa in på grund av dåliga isar.


Ni ska veta att det här är mer en folkfest än en pimpeltävling. Alla har samma möjlighet att vinna. Man kan vinna på största fisk, minsta fisk och även om man inte fiskat kan man vinna på anmälningsavgiften. Det är kolbullstekning och brukar bli väldigt roligt.


Mina bröder är fulla av förväntan inför det här. Jag vet inte om jag ska vara med. Vi ska ju träffas hemma hos mig för att äta middag och vi blir väl minst 15 så det tar en stund att få till maten.


Idag har jag jobbat och sedan satt upp afficher för pimpeltävlingen och tiggt priser och köpt påskägg.

Dessutom har jag handlat mat inför helgen och det blev 5 sprängfyllda kassar så nu har den här pensionärsdagen gått.


Jag fattar inte att man hann med sig förut när man bara hade några ynka timmar på sig varje dag. Inte är det undra på att man var stressad och fick högt blodtryck.

 

Nu väntar jag på att PappersBeda ska komma och vi ska förhoppningsvis göra klar plädarna så vi får skicka iväg dom.


Dagens ord: Det är dyrbart att leva men luften och solen och fåglarna kostar i alla fall ingenting, inte ens för en fattig pensionär.

Av Anita - 1 april 2012 10:20

En av mina favoritfåglar är koltrasten.

Det bor bara ett enda par i närheten. I granskogen vid "tjytjala" har dom sitt bo. När alla andra fåglar tystnat för kvällen och man går "väst i gålan " då sjunger dom de mest underbara sånger för mig.


Igår morse när jag satt med min kaffekopp och tittade ut på snön som fallit under natten hörde jag en smäll och feick se vårens första koltrast kvadda rakt på mitt fönster.


Katten Oskar var ju ute och jag såg hur han med ett språng kastade sig fram. Vad göra. I bara sockarna rusade jag ut under vilt skrikande för att jaga bort Oskar och så tog jag den vackra svarta fågeln i mina händer och den levde. Lyfte upp den högt upp på altanräcket och tog Oskar i nackskinnet och bar in honom.


Efter en halvtimma stod den fina fågeln upprätt och hans partner satt bredvid och tittade på medan han skakade på sig och sedan flög dom båda iväg och jag kände mig nöjd med dagen. Om inget annat bra händer har jag i alla fall räddat ett litet liv.

 

Måste prata lite om "Lets Dance".

Å, jag sitter som förtrollad och inser att jag verkligen glömt hur det kändes.

Hur det kändes att vara kvinnlig. De fina klänningarna som rör sig runt kroppen i takt med rörelserna.

Den enda gång man slappnar av och låter mannen bestämma, enda gången man bara njuter av en stark arm, av att känna sig romantisk och liksom fladdra runt som en vacker fjäril.


Dock så säger mitt oromantiska praktiska sinne att dansa i sådana skor skulle ingen kunna tvinga mig till.

Vi kvinnor kan verkligen vara våp som tillåter oss att plåga oss själva med sådana tortyrgrejor bara för att behaga männen.

 

Som sagt, igår blev det annat än vad jag tänkt (som vanligt, det är bara att följa flödet).

Först snö igen och sedan räddningen av koltrasten. Ni kan tro att mina yllesockar var genomblöta när jag kom in.


Jag tog en promenad eftersom det blåste mindre än vanligt. Sedan kom PappersBeda för att väva klart. Nu är det strax klart med plädarna.

Sedan kom Snälle Sven och tog en fika med oss.


Ett tag senare kom Broder O för att kolla isen inför påsken. Hundarna var också med.

Det var landlöst (alltså öppet invid land) men han tog sig ut till slut och provborrade. Det var ca 40 cm och det ska bli kyla nästa vecka och är minusgrader nu så kanske, kanske det blir påskpimpling trots allt.

 

Jag hittade en bukett videkissar, våren gulliga budbärare.


Min plan var att bada bastu framåt kvällen men jag blev hembjuden till PappersBeda på middag istället.


Innan jag gav mig iväg satt jag mig vid datorn och spelade Castevill, mitt nya begär och då hände nästa oväntade sak.

En gammal bekant med son dök upp. Jag har inte träffat honom på flera år och han är en så trevlig man. Så roligt. Jag älskar att få oväntat besök!


Så dags att åka till PappersBeda i den ljusa vårkvällen. Även om snön fortfarande ligger kvar så är det vår i luften.


 

Eftersom det inte blev något  bastubad så tog jag ett skumbad när jag kom hem. Ibland kan det bli lite för mycket och jag nästan drunknade i skum och låg där och låtsades dansa bland molnen.

 Inte fel avslutning på en härlig dag.

Jag hittade Lady Chatterles älskare (boken alltså tyvärr) i min bokhylla. Började läsa den klassikern och trodde att det kanske skulle vara något men fy så tråkig bok. Ibland tror man att man ska uppskatta böcker bättre när man är äldre men lika ofta är det så. Jag gillar inte Selma Lagerlövs böcker heller.

Precis som det ska vara lätt att leva tycker jag att det ska vara lätt att läsa inte en massa krångel och död och elände och sorger.  Ja ja det är jag det.

På tal om badskum får dagens ord bli


Dagens ord: För lite och för mycket skämmer allt. Föresten Låter er inte luras idag. Det är ju första aprilPresentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se