Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

MORGONDEPP

Av Anita - 6 maj 2012 10:34

 

Ni behöver bara titta på bilden så förstår ni.

Igår morse vaknade jag till att det fallit en dm blötsnö. Stackars flyttfåglarna satt i fågelburen och åt solrosfrön och fick inte alls gå omkring och leta insekter och mask på gräsmattan.

Vägen som redan innan var en riktigt blötsopp med stora hålor var nu som att köra i chokladpudding.


Jag skyndade mig att åka iväg härifrån. Nu är det så att när man kommer ner till Hammarstrand och bort över Bispgården efter indalsälven då är det snöfritt och där regnar det istället. Många gånger funderar jag över varför just jag har hamnat på snöigaste och kallaste stället här runt omkring.

Jag måste ha gjort något hemskt i föregående liv som jag ska straffas för nu.


Till alla positiva människor som menar att det kunnat vara värre har jag bara ett att säga. Det kunde ha varit bättre också.


Och------bättre blev det. Ett gäng tjejer drog i väg på Qvinnspiration en mässa i Bispgården där man kan få prova på olika saker som olika sorts dans, garnfärgning,näverslöjd, flugbindning och en massa annat kul.

Hälsogrejor som kroppsscanning, zonterapi, massage.

Dessutom föredrag och försäljning av lite olika saker.


Vi gick på trummeditation, målade lite och jag gjorde kroppsscanning och fick reda på att jag hade en del muskler i alla fall och inte bara fett. Rent av var jag 61 år istället för 64. Nåja, jag hade väl hoppats på att man skulle säga att jag var runt 50 men som sagt. Det kunde ha varit värre!


Så samlades vi hela gänget och gick och ut en fantastisk god lunchbuffe med massor av nyttiga grönsaker och goda grejor.


 

Åkte hem till DansBritt och där fick jag avsluta eftermiddagen med att få massage på mina fula, trötta åderbråcksben och sitta i hennes mjuka soffa efteråt och äta små mackor med brieost på och dricka nyponte.

Ja som ni hör så hade det kunnat vara värre. Det blev ju trots allt en ganska bra dag trots vädret.

 

Så åkte jag hem och behövde bara komma upp för "mansjöbackan" så låg snön kvar. Hemma var det blött och trist och blåste isvindar från sjön. Bara att gå in och upptäcka att värmepumpen hade börjat toka sig igen och att det bara var 14 grader inomhus. Jajamän det gäller att vara postiv.


Idag började jag dagen med att försöka fixa den attans värmepumpen men nu har jag gett upp och stängt av skiten. Bakade en sockerkaka tills väggubbarna ska komma för vi ska ha vägmöte idag.


Ute blåser en isande vind men snön verkar ha tinat bort till stor del i alla fall.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre men för sjutton. Det hade kunnat vara bättre också!!!!!

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

6 maj 2012 11:06

Det kunde ha varit bra mycket bättre också ... det håller jag med om. Men bra mycket bättre var det där på Qvinspirationen förstår jag. Och hemma hos DansBritt. Så det kunde ha varit lite sämre också ... om man säger jag.

Nu hoppas jag att det vänder ... att du får varmt i huset ... att snön smälter bort igen så att flyttfåglarna kan trivas som de brukar hos dig och och och ...

massor av Kramar!

http://skatanstankar.com

 
Margit

Margit

6 maj 2012 11:14

Ja det var mycket som du varit med om..på en kort tid...och snön som kom igen...
Mycket trevligt ni hade...ao du berättat om och visat så fina bilder!!! Vacker vitsippebukett också...
Tråkigt med pannan som stular för dej. Inte skönt med edast + 14 grader inimhus..det är kallt...
Solen skiner idag hos oss. inatt så var det - 2 grader på efternatten....men nu knns det betydligt bättre.
Önskar dej en fin söndag och hoppas att de/du får fart på pannan och värmen.
Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

6 maj 2012 12:10

Hade du nu inte bott så långt borta skulle jag ha skickat Bosse hem till dig, så att du kunde få ordning på den där värmepumpen. 14 grader är alldeles för kallt.

Det känns lite morgondeppigt här också idag.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sundinska

Sundinska

6 maj 2012 15:34

Och jag som gnällt över att det har blåst kyligt... Ska genast sluta gnälla, för vi har grönt och solsken och snö, det var det några veckor sen sist jag såg på några grisblinkar innan den smälte bort.

http://solagast.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

6 maj 2012 17:06

Mmmm benägen att hålla med....vakna till ett vitt landskap i maj kan göra den mest optimistiske deppad....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

6 maj 2012 19:58

Snön skulle jag inte vilja ha.
Men jag skulle gärna vilja varit med dig på din underbara må bra dag.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

6 maj 2012 20:16

Ja, att vakna upp till det där kan knäcka den starkaste. Tur att du är så tuff och dessutom flera år yngre än dig själv, så att säga. Själv har jag provat en sådan där våg som ska berätta allt om vem man egentligen är och jag blev flera år ÄLDRE än mig själv! Fast jag har ju alltid vetat att jag föddes som en liten tant...
Vintern rasar nog snart ändå, hoppas jag, tror jag!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

6 maj 2012 20:54

Jag förstår att du deppar!!! Vaknade på lördagmorgon och det var vitt, vitt, vitt. Tack och lov, eller vad man ska säga, så regnade det bort under dagen. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

6 maj 2012 21:29

Sänder de varmaste solstrålar jag kan, som ska tina bort allt det vita, så att naturen kan vakna till liv igen.
Vågar jag skriva att vi har haft 25 gr värme i veckan???????
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

7 maj 2012 07:20

Hej! Det är ju synd att man inte kan styra vädret själv. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se