Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

MORGONDEPP

Av Anita - 6 maj 2012 10:34

 

Ni behöver bara titta på bilden så förstår ni.

Igår morse vaknade jag till att det fallit en dm blötsnö. Stackars flyttfåglarna satt i fågelburen och åt solrosfrön och fick inte alls gå omkring och leta insekter och mask på gräsmattan.

Vägen som redan innan var en riktigt blötsopp med stora hålor var nu som att köra i chokladpudding.


Jag skyndade mig att åka iväg härifrån. Nu är det så att när man kommer ner till Hammarstrand och bort över Bispgården efter indalsälven då är det snöfritt och där regnar det istället. Många gånger funderar jag över varför just jag har hamnat på snöigaste och kallaste stället här runt omkring.

Jag måste ha gjort något hemskt i föregående liv som jag ska straffas för nu.


Till alla positiva människor som menar att det kunnat vara värre har jag bara ett att säga. Det kunde ha varit bättre också.


Och------bättre blev det. Ett gäng tjejer drog i väg på Qvinnspiration en mässa i Bispgården där man kan få prova på olika saker som olika sorts dans, garnfärgning,näverslöjd, flugbindning och en massa annat kul.

Hälsogrejor som kroppsscanning, zonterapi, massage.

Dessutom föredrag och försäljning av lite olika saker.


Vi gick på trummeditation, målade lite och jag gjorde kroppsscanning och fick reda på att jag hade en del muskler i alla fall och inte bara fett. Rent av var jag 61 år istället för 64. Nåja, jag hade väl hoppats på att man skulle säga att jag var runt 50 men som sagt. Det kunde ha varit värre!


Så samlades vi hela gänget och gick och ut en fantastisk god lunchbuffe med massor av nyttiga grönsaker och goda grejor.


 

Åkte hem till DansBritt och där fick jag avsluta eftermiddagen med att få massage på mina fula, trötta åderbråcksben och sitta i hennes mjuka soffa efteråt och äta små mackor med brieost på och dricka nyponte.

Ja som ni hör så hade det kunnat vara värre. Det blev ju trots allt en ganska bra dag trots vädret.

 

Så åkte jag hem och behövde bara komma upp för "mansjöbackan" så låg snön kvar. Hemma var det blött och trist och blåste isvindar från sjön. Bara att gå in och upptäcka att värmepumpen hade börjat toka sig igen och att det bara var 14 grader inomhus. Jajamän det gäller att vara postiv.


Idag började jag dagen med att försöka fixa den attans värmepumpen men nu har jag gett upp och stängt av skiten. Bakade en sockerkaka tills väggubbarna ska komma för vi ska ha vägmöte idag.


Ute blåser en isande vind men snön verkar ha tinat bort till stor del i alla fall.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre men för sjutton. Det hade kunnat vara bättre också!!!!!

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

6 maj 2012 11:06

Det kunde ha varit bra mycket bättre också ... det håller jag med om. Men bra mycket bättre var det där på Qvinspirationen förstår jag. Och hemma hos DansBritt. Så det kunde ha varit lite sämre också ... om man säger jag.

Nu hoppas jag att det vänder ... att du får varmt i huset ... att snön smälter bort igen så att flyttfåglarna kan trivas som de brukar hos dig och och och ...

massor av Kramar!

http://skatanstankar.com

 
Margit

Margit

6 maj 2012 11:14

Ja det var mycket som du varit med om..på en kort tid...och snön som kom igen...
Mycket trevligt ni hade...ao du berättat om och visat så fina bilder!!! Vacker vitsippebukett också...
Tråkigt med pannan som stular för dej. Inte skönt med edast + 14 grader inimhus..det är kallt...
Solen skiner idag hos oss. inatt så var det - 2 grader på efternatten....men nu knns det betydligt bättre.
Önskar dej en fin söndag och hoppas att de/du får fart på pannan och värmen.
Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

6 maj 2012 12:10

Hade du nu inte bott så långt borta skulle jag ha skickat Bosse hem till dig, så att du kunde få ordning på den där värmepumpen. 14 grader är alldeles för kallt.

Det känns lite morgondeppigt här också idag.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sundinska

Sundinska

6 maj 2012 15:34

Och jag som gnällt över att det har blåst kyligt... Ska genast sluta gnälla, för vi har grönt och solsken och snö, det var det några veckor sen sist jag såg på några grisblinkar innan den smälte bort.

http://solagast.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

6 maj 2012 17:06

Mmmm benägen att hålla med....vakna till ett vitt landskap i maj kan göra den mest optimistiske deppad....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

6 maj 2012 19:58

Snön skulle jag inte vilja ha.
Men jag skulle gärna vilja varit med dig på din underbara må bra dag.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

6 maj 2012 20:16

Ja, att vakna upp till det där kan knäcka den starkaste. Tur att du är så tuff och dessutom flera år yngre än dig själv, så att säga. Själv har jag provat en sådan där våg som ska berätta allt om vem man egentligen är och jag blev flera år ÄLDRE än mig själv! Fast jag har ju alltid vetat att jag föddes som en liten tant...
Vintern rasar nog snart ändå, hoppas jag, tror jag!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

6 maj 2012 20:54

Jag förstår att du deppar!!! Vaknade på lördagmorgon och det var vitt, vitt, vitt. Tack och lov, eller vad man ska säga, så regnade det bort under dagen. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

6 maj 2012 21:29

Sänder de varmaste solstrålar jag kan, som ska tina bort allt det vita, så att naturen kan vakna till liv igen.
Vågar jag skriva att vi har haft 25 gr värme i veckan???????
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

7 maj 2012 07:20

Hej! Det är ju synd att man inte kan styra vädret själv. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 14 jan 22:08


  Fredagen den 13:de sägs ju vara otursdag. 20:da Knut ska julen ut. Fullmåne natt av sömnlöshet. Allt på en enda gång.   Vissa ting kan man påverka och jag bryr mig inte alls om att kasta ut julen just den dagen. Jag gör väl som jag vill. ...

Av Anita - Tisdag 10 jan 13:50


  Så är helgerna slut och kylan har vänt och nu är det helt plötsligt plusgrader igen efter att det varit 31 grader kallt. Det är minsann häftiga ryck i vädret den här vintern.   När vi kom hem från Bräcke för några dagar sedan var det lite ka...

Av Anita - Lördag 7 jan 12:12


  Så kom kylan. Mannen och jag hade bestämt att vi skulle åka till AMV och Gubben i Bräcke och ev ligga över. Vi tvekade när vi såg hur grönjävligt kallt det var. Att lämna huset och katten och med kall bil är ju lite gruvsamt men samtidigt börjar...

Av Anita - Onsdag 4 jan 10:20


  Min lilla plätt på jorden är alldeles vit av snö. Nog hade jag hoppats på en snöfattig vinter så man kunde gå på sjön och i skogen. Nu blir man ju så instängd. Hoppas bara att dom som har snöskoter blir glada och kör upp riktigt mycket spår i sk...

Av Anita - 31 december 2016 11:45


Så gick då år 2016 och nu väntar ett nytt år inpå knuten. Nyårsfirandet blir en lugn tillställning med Mannen. TuppOla och jag. Består väl mest av att äta god mat och se på tv. Inget rafflande alls.   Det har väl varit ett rätt bra år ändå. Ja...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se