Direktlänk till inlägg 7 maj 2012

ÄNDRA SIG ELLER VARA SOM MAN ÄR?

Av Anita - 7 maj 2012 16:23

 

När en sån som jag vaknar och ser att sjön är öppen och att det är lugnt och solen skiner då känns ett lite sting av lycka i hjärtat. Äntligen. Äntligen.


Sedan kommer det.

Alla tankar och allt vad jag ska göra och som jag verkligen VILL göra och så blir det lite rörigt.

Börjar med att städa altanen och ta fram trädgårdsmöbler, plantera lite kryddor i krukor och gå omkring och slå ner pinnar.


Hämta flaskan med björksav och tillsätta citron och ta en klunk av vårens energidryck, nästan gratis. Det ni.


Lagade rasade trädgårdsbågar och greja.

Ta bilen och fara ner till byn och sköta om katten Tusse en stund.

Dra upp resten av vägpinnarna och ta hem dom.


Sen började det blåsa, kallt och ihållande. Då får jag för mig att jag äntligen ska ta och måla dörren på insidan. Min tanke är en stor bild av en ingång i en härlig trädgård men så tog den energin slut.


Laddade min borr för att laga kring vinbärsbuskarna men så tog den energin slut.

 

Så kom en hälsning på min telefon. Eftersom jag har den gamlaste mobil man kan ha kan man inte se bilder utan får gå in på telia på datorn.

AVUNDSJUK jag. ??????

Min bästa vän AMV med man är i Grekland. Hon säger att det är 25 grader och hon har badat två gånger. Åååååååå


Så börjar det regna (det snöar inte i alla fall) Det börjar blåsa kallt och visst jag har att göra inne.


Igår var det vägmöte här hos mig och faktiskt var det 8 personer en fördubbling mot vanligt. Några nya ansikten på nya sportstugeägare och det var så trevligt.


Efter det plockade jag upp vägpinnar efter vägen och blev både frusen och blöt men nu är det gjort.


Det ser ut som attan inne. Jag har börjat med en massa saker och ingenting blir klart. Det är det som händer när jag blir för ivrig. Börjar överallt och har svårt att fokusera och göra en sak i taget.

Tänker att jag ska göra det men när jag blir ivrig blir det inte så. Sedan jag rört om överallt så blir det ingenting helt med någonting.


Ska det vara så? Troligen är jag för gammal för att ändra mig? Ni vet, lära gamla hundar sitta och så vidare.


Sätter mig en stund och spelar Castlewill och där är det lätt.

Man bygger hus och slott och upplever äventyr och tjänar låtsaspengar så lätt som helst. Man kämpar mot drakar och svartalfer och vinner alltid. men.......det är samma problem där. Energin tar alldeles för fort slut.


 

Jag plockade fram gyckelblomster ur jordkällaren för ett par veckor sedan och kunde inte låta bli att ta in en av dom. Resten står i växthuset och bara lever men den här blommar redan och jag tycker den är så fin. Härliga gula blommor och fint gröna blad.


Nej nu ska jag gå och ta mig en grekisk sallad. Kom på att jag har grejor till det när jag såg AMV:s kort från Grekland. Får man inte komma iväg så får man väl trösta sig med mat.


Dagens ord: Ska man ändra sig eller acceptera sig själv som man är? Det är frågan?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ewan

7 maj 2012 16:51

Bäst att vara som man är.Hitintills har det gått hyfsat bra :)
Gud vilken gul och fin blomma.Kommer ihåg,att min Farmor hade sådana,när jag var en liten tös.
Kram på Dig och hoppas att du har många fina vårdagar framför dig.
Här nere i Söderskogen,har vi en del dagar,haft riktigt sommarväder.Just i dag,har vi solsken,men det blåser rätt rejält,ifrån havet.

 
Skatan

Skatan

7 maj 2012 17:41

Jag känner igen mig så väl ... alla planer man har när man vaknar på morgonen och så lite snopet konstaterar på kvällen att det varken har blivit hackat eller malet. Jag tror att det är bäst att försöka förlika sig med den man är ... även om man kan FÖRSÖKA fokusera på "en sak i sänder" :-D ...

Härligt att snön är borta i alla fall ...

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ann

Ann

9 maj 2012 15:21

Hej Anita!
Nu längtar vi till lördag.......

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

9 maj 2012 19:13

Ja, precis så där är jag också. Massor med planer och så börjar jag med alla på en gång och allt blir liggande halvfärdigt. Jag försöker att göra en sak i taget, läsa en bok i taget men jag VILL så mycket. Man kan ju öva på att ta en sak i taget men inte bryta ihop när man misslyckas. Annars vet jag inte hur man ska hantera det.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 maj 2012 21:23

Vilken härlig utsikt du har ner mot sjön! Bara den kan ju få en att stanna av i allt man vill och bara sitta och titta och titta.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

10 maj 2012 13:31

kan man övervintra gyckelblommor, har du satt dem med frö?
Det är så mycket man vill göra när solen skiner så man vet hur man har det till slut. Idag regnar det här så det har blivit lite bak istället.
Kram på dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

10 maj 2012 19:24

Jag hoppas att Skåne visar sig från sin allra bästa sida i nästa vecka, så du får njuta av vår/sommar här.
Gyckelblomster? Jag tror att jag har haft sådana en gång, och kallade då blomman för "Törstige Fredrik", eller så har jag också hört "Stolte Henrik". Kanske är det inte samma blomma, men Gycklare kan ju ha många olika namn!
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

11 maj 2012 08:15

Hej! Hej jag förstår att du väntar på sommaren och värmen det gör vi nog alla. Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
zaq

zaq

11 maj 2012 09:41

Åj. Vad jag känner igen mig! Du ska se hur det ser ut hos mig nu, vojvoj, och bara 4 dagar till D-dagen! och ikväll går bort, och häller de i mig sprit så går minst imorgon bort, jag blir så dålig, jag ska knippa igen käften allt vad tygeln håller och spotta ut i blomkrukan ;-)
Sen är det då fan att inte våren verkligen kan vara här, det känns som förbannad höst, där fick vi igen för lång snöfattig höst :-(
Man börjar göra iordning ute och sen kommer snöhelvetet tillbaka åsså hinner blomjävlarna frysa och ...Skit också, jag bara blir så frustrerad!

Kram på dig, ha en skön helg!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 29 mars 09:20


  Den här helgen har det stormat och igår kväll var det första kvällen på en hel vecka som det lugnat ner sig lite. Jag hatar storm. Mitt inre blir i uppror och jag ser bara nerfallna träd och omkullblåsta tak och grejor spridda i skogen i mitt si...

Av Anita - Lördag 25 mars 09:52


Det skulle ju bli finväder veckan som var och det skulle ju vara kul när Kinabrors son med familj skulle komma. Som vanligt hade väderlekstjänsten fel. Vad blev det. Det blev snålblåst. Det blev snö. Det blev regn. Det blev hagel och det blev stundta...

Av Anita - Tisdag 21 mars 10:00


Nu undrar ni väl vad jag håller på med men det ska jag strax berätta. En dag fick jag för mig att kasta en massa gamla tidningar som jag tänkt läsa någon gång men har dom legat där i 8-9 år lär dom väl aldrig bli lästa så nu skulle det röjas. Mitt bl...

Av Anita - Lördag 18 mars 22:30


  Den här helgen är jag hundvakt och som vanligt blir det mycket promenerande i skogen. Igår kom AMV och Gubben. Vi hade lite att stöka med inför vägmötet. Dom hade varit en vecka på Mallorca och hade med foton så jag fick se det lysande turko...

Av Anita - Onsdag 15 mars 08:25


DansBritt och jag började dagen med att sitta på Kinabrors soliga trappa och lapa sol och dricka kaffe och leka med hunden Jack.   Det droppade från taket och fåglarna kvittrade och det började kännas lite vårlikt minsann.   Såg små svarta p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se