Direktlänk till inlägg 23 maj 2012

TROLLERI

Av Anita - 23 maj 2012 20:43

 

Från iskyla till högsommar bara över en natt. Helt plötsligt så är det varmt. Helt plötsligt slår blommorna ut, gräset bara sprutar upp ur marken och björkarna grönskade bara över en dag.


Ni vet väl att jag är stundtals en surkärring som beklagar att jag bor här där det sällan är sommar men en sådan här dag är allt sånt glömt och jag inser att jag bor i paradiset.


Började med att ta fram gräsklipparen och det brukar ju vara ett elände men jag har gått på kurs för att bli mer positiv så jag gör en kovänding. Pratar med gräsklipparen, att han ska få komma ut i solen, oljar lite och fyller på, slipar lite på knivar och under över alla under så startar han på första draget. Fint fint.


Så kommer grannen ut och tycker att vi ska ställa undan sparken (vi betyder att jag ska göra det). "Vi" ska äta surströmming till lunch (jag fixar) och då är det sommar.


Så mycket man hinner med när solen gassar. Växthuset, rensat och planterat i kryddgården.

Gjort iordning runt min lilla indianhydda, planterat ärtor m m


Svalorna fladdrar omkring och sjunger sin glada mysiga sång. Ekorren äter bröd ur handen. Fjärilar och humlor far runt i yr dans.


AMV:s man är i sportstugan och kommer och hjälper mig att bära ut hamocken och vi sitter och fikar en stund i solen.

När jag rensade min ena blomrabatt får jag se att en hel familj toppmurklor sticker upp ur marken och jag tar in och smörsteker dom och äter på macka.

 

Går ner till sjön för att se om vattnet sjunkit undan men det är fortfarande väldigt högt. Sköljer ansiktet i sjövattnet och det är lite varmare faktiskt och skönt att svalka ansiktet för solen har tagit på skinnet idag.


 

Så gör jag iordning på farstukvisten för där ska man sitta och se solnedgången, nu när det går att vara ute på kvällen.

Ikväll blev det inte så. Jag och DataFia skulle städa i Håsjögården och då gjorde vi det och tog oss en promenad.


När jag åkte hem på den nyskrapade och fina vägen så for jag bort väst i gålan för att se till lite.

På gubbflon stod det 7 (jo ni hörde rätt) 7 älgar så mycket har jag aldrig sett samtidigt. Dom brukar ju inte gå i flock. Jag blev förvånad och hade förstås inte kameran med. Det hade ju blivit en pangbild men det är ju typiskt. Kameran är sällan med när man verkligen behöver den och jag har inte ens kamera på min mobil för som ni vet så har jag den gamlaste risigaste mobil som finns men den går att ringa på.


Nu tror jag att jag ska smöra in mina ben och armar med något svalkande för solen har gassat på mitt skinn idag.


Dagens ord: Ibland är livet ett rent trolleri och det mest fantastiska kan hända.

 
 
Liliann

Liliann

24 maj 2012 07:44

Ja livet är i sanning ett trolleri, underbart med vackert väder om än jag måste sitta "inne"....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

24 maj 2012 15:16

Grattis till att ha fått en sväng av trollspöt!

Det låter verkligen som om du trivs med livet nu när värmen kommit och till och med gräsklipparen gick igång. Det hjälper helt klart att prata lite vänligt med dem.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

24 maj 2012 18:12

Så´na snabba ryck händer bara i Fisksjön ... från förvår till försommar i ett enda slag :-)

Härligt härligt ... (undantagandes surströmmingen då förstås) :-)

Kram!

http://skatanstankar.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

25 maj 2012 16:43

Äntligen äntligen har du fått värme och sol. Men värme så du kan var nere vid sjökanten, att var nära en sjö är spec. tycker jag. Spännande en annan värld. Men som sagt du bor i Paradiset! flicka lila.

Hoppas värmen stannar nu ett tag. margaareta önskar dej mycket värme

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Lena

Lena

25 maj 2012 23:12

Härligt att finvädret har kommit till dig också. Nu gäller det att njuta. Men törs du äta murklorna? Jag gjorde det förr men blivit lite rädd av mig tror jag.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards