Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

FEST OCH NÖJEN I DAGARNA 3

Av Anita - 28 maj 2012 10:46

Solen har gassat i flera dagar och det har varit fest på många sätt.

Började på lördag med att åka till Kälarnedagen och lyssna till musik, äta kams på hotellet och köpa lite lotter.

 Var inne på biblioteket och lyssnade till berättelser om förr som en grupp i en skrivarkurs skrivit, bla en av mina meditationstjejer var med.

 Så var det hattparad.

Mingla bland människor man känner och surra och prata. En rolig dag.

 

Sedan var det dags att åka och fira Sofiepropp som fyllt år i veckan.

Gamsvägerskan mfl hade bakat tårta och bjöd på grillat ute på sitt fina uterum.

 

Och solen den bara sken och sken......och avslut på dagen med vinsten i musikfestivalen.


Igår var det nysvägerskans tur att fylla år och jag for dit en liten stund och vi satt i trädgården och fikade i solen. Under bordet låg hundarna och väntade på nertappade smulor och runt omkring gick tuppen och hönorna och kacklade och hoppades även dom på nerfallna smulor. Det är så mysigt med hönsen som går lösa runt omkring och dom är så vackra med sina olika färger och former.


Så var AMV och mannen här i sin stuga och vi satt på altanen och fikade (det blir mycket fika den här tiden). Så kom även DataFia med man och hälsade på.

Tidigare på morgonen hade jag påhälsning inne i huset av lilla ekorren. Jag hade lämnat dörren öppen för att släppa in sommarluften och när jag kom in sprang ekorren lite hysteriskt omkring både uppe på¨borden och bänkarna och i fönstren. Det var bara att gå ut och vänta på att hon skulle hitta ut. Konstigt nog gjorde hon inte så stor skada, bara en nerriven blomkruka. Dörren får nog vara stängd i fortsättningen.

Jag blev bjuden på middag på hotellet av AMV med man som födelsedagsprecent också så den här helgen har jag inte lagat ett enda mål mat. Skönt.


Inatt började det storma och nu är det som vanligt igen. 8 grader varmt och storm, molen börjar dra upp från väster och det är för Fisksjön vanligt försommarväder.


Jag fyller år idag 64 om ni vill veta. En kvinna ska inte prata om sin ålder men skit samma. Så är det och jag tycker att det är rätt SKÖNT faktiskt. Läste en bok nyligt som heter Handbok för glada gubbar 100 råd för livet hjöjdpunkt.


Författaren säger att : Livet är bäst före 12 och efter pensionen. Ligger väl något i det kan jag tycka, fast kanske mer för männen som alltid tycker sig vara vackra och unga.


Friheten är skön att ha, tomheten i plånboken är stundtals svår att acceptera och värst av allt är att man ser ut som skrutt och kompani när man tittar sig i spegeln.


Vissa råd kan man ta till sig och det är nu det gäller.

Det går inte att tro att livet är evigt. Det man vill och kan göra måste man göra nu och det genast.


Om jag tänker på vad jag gjort under det här året så har jag faktiskt gjort en del som jag tänkt att jag skulle.

Det har varit trumkursen och att göra min egen trumma.

Jag har varit till Gotland och sett rosorna blomma överallt. Precis så vackert som jag drömt.

Jag har varit till Island och upplevt magin där även om snön förstörde mycket.

Så nu har jag sett Österlen och Ale Stenar.


Kan inte säga att jag gjort så mycket nyttigt här hemma. Att odla upp min trädgård.

Att städa garderober och skåp och måla och alla nyttiga planer har det blivit dåligt med men egentligen.

Är det inte viktigare att göra det man vill och tycker är roligt?????

Jooooo, visst. Det andra är en världslig sak som egentligen inte spelar så stor roll.


Jag har gett mig tid med andra människor. Jag umgås med många, jag har mina bloggkompisar som ger mig så mycket glädje och jag tror att jag lärt mig något nytt det här året tillsammans med mina meditationstjejer.


Frisk har jag varit utom en litet ryggskott och det är väl kanske det viktigaste av allt för utan hälsan kan man inte göra mycket.


Nu ska jag åka och hämta en smörgåstårta om någon skulle råka på att komma och villa ha lite gofika en sådan här dag.


Dagens ord: Dröj inte med att beundra blommorna, en stormvind kan rycka bort dom under natten.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

28 maj 2012 11:30

Grattis, grattis, grattis!
Jag hoppas att du köper en riktigt stor smörgåstårta, för jag misstänker att det kommer att dyka upp en hel del av dina vänner för att fira dig.
Synd att det ska vara så långt till Fisksjön - smörgåstårta är så gott!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

28 maj 2012 13:17

Grattis!
Men jag såg inga hattar från hattparaden?

Viktigast av allt är hälsan, och du har ett gott liv flicka lilla.

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Anita

Anita

28 maj 2012 20:09

Grattis såger jag först och fråmst men tillägger att jag fyllde i lördags ... den 26 maj. Jag är 4 år äldre än du och kan alltså av egen erfarenhet tala om att det blir bara bättre med varje år.Jag har kommit så långt så jag vet att skönheten sitter inuti. Är man glad och bjuder på sig själv så finns inga skavanker. Ytan blir helt plötsligt yngre.
Fantastiskt vacker och inbjudande tårta. Blev riktigt sugen faktiskt.
Jag startade en ny blogg och vill du titta in till mig så är adressen den som står i kommentaren.
Nu ska jag ta mig en kaffetår !!!
Ha det gott min goa vän !!!
KRam på dig !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marja

28 maj 2012 20:43

Stort Grattis! Önskar Dej en riktigt härlig sommar! Hoppas vi ses i sommar. Bygger ut för det kommunala vattnet och avloppet i stugan.Hälsa på när du är ner till Sundsvall1 Nu hittar du ju till oss.

 
Skatan

Skatan

29 maj 2012 15:29

Här får jag genast svar på tal ... om ålder alltså. Visst är det skönt på sätt och vis att bli äldre ... man är den man är på ett helt annat sätt ... man har landat. Bara man inte fick ont här och där och orkade lika mycket som förr så ... men man ska inte klaga. Gott Nytt År Skogsnuvan!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

29 maj 2012 21:36

Grattis på födelsedagen! Vi är lika gamla jag fyller 64 i juni.
Hoppas att smörgåstårtan var god!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

30 maj 2012 19:20

Grattis i efterskott! Jag tror nog att du fick en hel del uppvaktning. Tycker inte alls att du ser ut som skrutt! På de bilder jag sett av dig ser du så levande och livsbejakande ut. Och vilken tur att det inte blev en lång lista på gjorda nyttosaker och en jättekort med viljasaker. I så fall hade du ju fortfarande kunnat jobba, eller hur?
Kram till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
zaq

zaq

30 maj 2012 21:01

Grattis kloka fina Skogsnuvan!
Vi har båda samma filosofi, försöka hinna ta vara på de dagar som är och göra något vettigt och något realistiskt vi drömt om ;-)

Självklart vill jag ju bli uppbjuden på dans, men när man står där och är rädd att inte få dansa, ja, som denna gång, -då är demokratiskt en lisa för en sån som jag som inte är räddhågsen heller!
Värre för de såväl karlar som kvinnor som inte vågar, för det är pirrigt, särskilt den första man bjuder upp!

Jag har bestämt mig för att sluta vänta på karln min, att han ska vara pigg, att han inte ska ha ont i tån, att han ska köpa nya danskor att han ska... osv. Vill han inte var med mig så får det vara, jag vill itne vänta längre, så därför blir det dans när jag känner för det hädanefter, och kanske, kanske Hanssons den 9/6 till Shake om jag har tur!!!
Kram!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

68

Av Anita - Söndag 29 maj 22:05


12 på natten står jag på gårdsplanen i nattljuset och häggdoften och lockar in katten till natten.   Tänker på dagen som gått som min 68-de födelsedag. En dag som bara varit toppen. Fint väder. Dagen började med att Fd Grannen ringde och sjöng "m...

Av Anita - Fredag 27 maj 22:29


Häftiga kast i vädret minsann. Igår började det regna igen och jag fortsatt att måla i loppisen. Usch så trist men nu har jag bara en vägg kvar så det händer en del.   Så kom Storfiskarn och vi blev sittande resten av eftermiddagen framför tv...

Av Anita - Onsdag 25 maj 22:22


Att vakna och se på termometern att det är 16 grader måste man titta en gång till och inte tro sina ögon. Jag rensade rabatter och sätter frö och så kommer Storfiskarn och han äter soppa med mig.   Att göra soppa på en spik har ni väl hört tala...

Av Anita - Söndag 22 maj 15:34Det var en regnig och kall och kulen dag när vi skulle skrika vårskriket. "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart" så skrika skulle vi. Med täckjackor och långkalsonger så bestämde vi oss för att göra en latare variant. Istället f...

Av Anita - Fredag 20 maj 11:19


  Tittade ut och såg att duvparet spankulerade runt min sockerärtshydda. Då och då tog dom något ur jorden. Jag vet nog vad dom lurar på. I flera år har dom nallat mina nysatta ärtor men nu blev det tji för jag har inte satt några ännu. Jorden är ...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se