Direktlänk till inlägg 31 maj 2012

INNAN REGNET KOMMER........

Av Anita - 31 maj 2012 11:51

 

Det fanns en tid då jag tog av sockarna den första maj och tassade omkring socklös  hela sommaren.


Idag skyndar jag mig ut innan de mörka svarta molnen som seglar över sjön släpper ifrån sig en massa blött.

Gräsklippning med yllesockar, stövlar, vinterjacka och handskar på. Föresten skulle jag nog behövt mössa också för öronen känns iskalla.


Trots kylan som förlamat i ett par dagar verkar det grönska i trädgården men det är väl ingen nyhet för er söderöver att se påskliljor för dom har väl blommat ut för länge sedan. Jag kan tala om att tulpanerna blommar också och styvmorsviolerna fyller ängen nedanför.


Som sagt i dessa kyliga och blåsiga dagar har det mest varit att vara inomhus. Igår gjorde jag mig en liten tur till Hammarstrand för att inhandla mitt sommarförnyelse av kläder.


Jag går mest omkring i träningsoverall så det blev ett par wctbyxor. Två par trosor och 5 sockar och så har jag vad jag behöver i klädväg inför sommaren.

Av PappersBeda fick jag en fin turkos topp i födelsedagsprecent så på klädfronten är allt ok.


Återanvändning  tycker jag om.

Två tröjor som AMV vuxit ur eller lessnat på fick jag också härom dagen.

 

När postlådan blev utsliten gjorde jag en fågelholk av den men ingen fågel bor i den. Det är ekorren som har lagt beslag på den och då kommer den väl till nytta.

 

Flugsnapparens gamla holk ramlade ner i stormen och han har fått en ny men jag nämdes inte slänga den gamla. Den hade fått en så charmig patina av åldern så den får bli prydnad i skogen.

Jag gillar inte alls slit och slängmentaliteten som finns i det här landet.  Man kastar riktiga grejor. Folk har alldeles för gott ställt när man kan göra på det viset tycker jag.


Ja, gårdagen var det. Det blev inte mycket gjort. AMV:s gubbe och nygrannen kom hit och vi åt lite tårta och sedan kom gamla A ett tag. Han dyker alltid upp en gång i veckan för att prata bort en stund och fika.


Frampå kvällen ringde DataFia och jag åkte dit till henne och vi gick ut och gick med hunden Bibi.

Sedan jag kom hem kom M och hälsade på en stund så igår var det folk hela dagen precis som det ska vara den här tiden.


Jag är orolig. Det har dykt upp en röjare på andra sidan vägen. Röjer han för att man ska göra kalhygge? Ibland gör man ju så.

Har han trampat sönder "Skogsnuvehuset". Jag måste gå och titta. Vet ju att vissa män ser eller känner ingenting. Dom bara går fram som bulldozers utan hänsyn och omsorg om någonting.

Ska jag få kalhygge på den sidan och blåsten från sjön på andra så blåser väl allting bort. Hoppas att det bara är en helt vanllg röjning men man vet aldrig.


Förr tog man bort dom gamla och fullvuxna träden och lät dom unga stå kvar och växa till sig. Det var lite som livet. Dom gamla försvinner och dom unga växer upp. Naturligt och rätt.


Nu bara hugger man ner allt för att få så mycket pengar som möjligt på kortast möjliga tid och möjligen sätter man plant efteråt för att man måste.


Det är bara pengar och makt som gäller i vår nya värld tyvärr. Synd om dom fattiga och maktlösa.


Nåväl jag har klippt gräset idag, städat undan lite gamla bräder, stökat lite hos grannen. Passat på att gödsla i trädgården nu innan det börjar regna. Jag använder helt vanlig torkad kogödsel och ingen konstgödning och det funkar bra.


Nu ska jag koka mig lite potatis och äta matjesill, gräddfil och nyplockad gräslök ur kryddgården. Blev så sugen på det härom dagen fast då var det ju varmt.

 

Min boganvilla blommar så enormt just nu och lyser med sin fina färg. Sedan när det blir varmt (om det nu blir det) ska jag sätta ut den. Den får vara ute under sommaren för att hämta ny kraft och ork till en ny blomning.


Det var det jag skulle vilja också. Vara ute hela sommaren för att hämta kraft till en ny blomning men det är kanske för sent. Jag blommar nog inte mer utan blir väl skrynklig och vissen. Det är väl tid för det nu skulle jag tro men skit samma.


Dagens ord: Man får ta det som det kommer och gilla läget. Vinterjacka på. 

 
ANNONS
 
margareta wårenius

margareta wårenius

31 maj 2012 20:27

Var någonstans får du tag på gammal torkad kogödsel i dessa dagar!!

Grattis till din
boganville

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Janne

Janne

1 juni 2012 08:38

Hej! Här regnar det och himlen är mörk som en biograf. Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

1 juni 2012 15:11

Grått och regn och kallt är det här också. Men din boganvilla lyser upp.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Anette

1 juni 2012 15:34

Ligger o slappar i soffan o tänker på Daniel som skulle jobba i Mölle idag.Regnet vräker ner o det stormar.Hoppas inte att de få sommarblommor som kommit fram blåser sönder.Jag,Björn o Göte har varit ute o ätit lunch idag, gott o trevligt. Nu ska jag inte gå ut mer idag.Trevlig helg!

 
Skatan

Skatan

1 juni 2012 19:16

Det är precis vad vi åt idag ... matjesill, gräddfil, nypotatis, gräslök i mängder ...

Härlig sommarmat ... om det bara kunde vara lite sommarväder också ...

Jag har rensat ur min garderob i dagarna och skänkt massor av kläder till En öppen hand eller vad det heter, någon slags hjälporganisation. Tänkte inte på att du kanske hade velat haft men du är så mycket mindre än jag så det var nog inte mycket som passade. När det är dags nästa gång ska jag tänka på dig :-) Jag själv använder gärna "begagnat" om det passar ... både så´nt som kompisar har haft och tröttnat på och så´nt jag köper i Second hand-affärer.

Massor av kramar ... hoppas de kan värma lite :-)

http://skatanstankar.com

 
Anita

Anita

2 juni 2012 08:38

Jag tog också alltid av mig strumpor vid 1 maj men nu för tiden är det annorlunda. man fryser lättare sen man kom upp i åren. Du är en "flitig Lisa" och i farten jämt. Duktig är du vännen !!!
Fina holkar du gjort av gamla postlådor. Att återanvända saker är ju toppen. Slit och släng är illa för naturen så det blir synd om framtidens barn.
Matjesill ... åh vad gott!! Smaklig måltid.
Stor kram från mej !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

2 juni 2012 08:41

6 grader, blåst och regn har vi här idag. Man kommer liksom av sig och jag kan inte bestämma mig för om vi ska åka till Lojsa Hed och se hingstsläppningen eller inte.

Jag ska i alla fall visa din fina bouganvilla för Eva, som påstår att man inte kan ha såna i kruka, att de bara dör!

Varm kram och en önskan om en trevlig helg, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

2 juni 2012 22:52

Förstår Anita att du behöver vinterkldern på fortfarande!!! Just nu så är det bara + 5,7 grader här i kolsva..oh nästan så har det varit hela dagen och regnat!!!
Fiffigt du gjort med postlåan..Holk till ekorrarna..dom har förstånfd att bruka den och uppskatta!!!
Vackar dina påskliljor är fortfarande!!! Passa på och njut!!!!
Önskar dej Anita en GOD NATT och fin söndag!!!!
Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Karin

Karin

3 juni 2012 17:15

Jag rensade förrådet häromdagen, där har jag sommar resp vinter-förvaring av kläder. 25 st, ja du läset rätt, kjolar hade jag samlat på mig som hade krympt. En vän som var här fick 2. Resten går till behövande. Det är verkligen deprimerande att behöva slänga 25 st kjolar, å andra sidan var det kjolar från 90- till nu. Alltså under 30 år. Jag har inte använt de senaste köpta kjolarna på över 10 år. Går mest i långbyxor.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Gunilla

4 juni 2012 09:22

Huvudstaden bjuder inte på något bättre väder. Skulle roa mig med restaurangernas dag i Kungsan och skärgårdsmarknad på Djurgården, Gjorde ett försök men det blev kort.
Anita varför skickar du inte in dina vackra bilder till olika tävlingar, eller tidningen ÖP kanske behöver lite extra.
Jag måste oxå få skriva att det verkar INTE "vara lätt att leva " på landet men så klar när man ser alla dina blommor så visst blir man "sommaravis"

Kram till dig från en som läser din blogg Gunilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 18 dec 19:00


  Det blir inte många fina bilder under den här tiden. Jag gillar inte svart-vitt och det är så det är nu men solen tittade fram några korta ögonblick imorse. Jag sov till halv 9 nu när det är så mörkt. Jag har satt på mina flanell-lakan och dom ä...

Av Anita - Tisdag 16 dec 13:12


  Måntro om det är förnekelse att inte bära upp snöskyffeln och göra sig klar för snöskottnig. Någonstans inne i hjärnan så tror man kanske att det inte blir något snö om jag inte tar fram den . Nåja inte ska jag klaga. Det tunna snölagret som h...

Av Anita - Lördag 13 dec 22:46


  Jag råkade se det programmet på tv igår. Jag brukar aldrig se på såna där galor. För det mesta så handlar det ju om idrottsmän som sparkat in onödigt många bollar i mål eller åkt omåttligt fort i backarna.  Nu blev jag i alla fall sittande och...

Av Anita - Onsdag 10 dec 10:28


  Ett par dagar med fint väder och solsken de få timmar som solen är uppe under den här tiden. Då är det läge att strunta i allt, dra ner sparken till sjön och ge sig ut på en härlig sparktur.   Så kan man stanna för hos Kinabror och dricka e...

Av Anita - Måndag 8 dec 10:08


  Nu sitter jag här och ska försöka fila till ett inlägg igen och tittar ut genom fönstret på solen som håller på att stiga upp. Den här veckan har det varit ganska fint och soligt och idag är det -7 grader kallt. Alldeles lagom och ingen snö.  ...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

46 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se