Direktlänk till inlägg 4 juni 2012

MERA BERÖM!

Av Anita - 4 juni 2012 17:16

Jag kommer till det med berömmet lite längre fram i bloggen men först ska vi börja med fredagen.

 

I Fisksjön har vi många hundgravar och i fredags kom Sofieprpp för att göra iordnig dom och städa och göra fint. Visst blev det fint.


Lördagen åkte jag iväg till Alnön för att hälsa på faster G och kusinerna. Faster G fick komma hem från sjukhuset just idag och då var det väl lämpligt att jag kom och hälsade på ett tag.

Lite skärrad blev jag när ambulansen körde förbi mig med ljus och sirener på och det var en bilolycka bakom en kurva, en bil opp och ner i diket och en annan på andra sidan.


Det var ju ingen trafik och lugnt men allt kan tydligen hända när som helst. Mötte både polis och brandkår med fulla sirener. Jag som är så otrorligt bilrädd var lite skakad när jag kom fram.


Faster G har fortfarande gips och sitter i rullstol. Hon har hemtjänst många gånger per dag och det som slog mig var att det var så många olika. Varför får man inte ha samma hemtjänstmänniska hela tiden. Det borde ju kännas mycket tryggare.


 

Kusin C och jag åkte runt på lite affärer och handlade och pratade och pratade. Det regnade och blåste och var ett hemskt väder hela dagen.

Faster G och jag låg länge vakna på kvällen och pratade om gamla tider och allt möjligt. Vi är otroliga att ligga och surra på nätterna när vi kommer tillsammans.

 

Söndagen kom C med packad matsäck och vi for iväg till ett naturskyddsområde för att vandra omkring ett tag. Det var så fint där med våtmarker fulla av ovanliga växter och massor med fåglar att lyssna och titta på.

Så kom vi ner till havet och där var det vackert också.


 

Stannade och fikade en stund och det var då vi började prata om "beröm".

Kom underfund om att man skulle ha blivit annorlunda om man fått lite beröm när man var barn och tonåring.

Så märligt att det är så svårt att ge beröm till dom som är runt omkring oss.

Däremot så är det lättare att kritisera och tala om vad som är fel.


Tänk efter. Hur många har du berömt idag? Har du tänkt "Har något bra hänt. Har någon gjort något bra?


Någon klok människa sa till mig att man skulle säga något positivt till någon varje dag. För visst är det så att vi tänker fina tankar om dom omkring oss men det är tammesjutton lättare att gosa och klappa katten en att säga något fint eller ge någon en kram? 


Hade någon sagt när man var ung att man var vacker och duktig kanske man hade känt sig sådan och då hade livet blivit annorlunda och bättre. Så kanske ska vi börja med det idag.


Ge någon beröm idag. Se något fint hos någon runt omkring dig.


 

När kusin C och jag pratat om det så åkte vi ner och tittade på Alnöns gamla kyrka. Det var så lugnt och fridfullt att sitta där och småprata.


Så åkte jag hem till mitt Fisksjön och idag har jag gjort iordning min damm. Det är lite skönare väder ute även om det kommer små regnskurar då och då. Det har i alla fall slutat blåsa.


Dagens ord: Säga något fint till någon idag och livet blir ljusare och gladare.

 
ANNONS
 
Jocke

Jocke

4 juni 2012 22:05

Det där såg ut som en riktigt trevlig bilresa, gillar bilden med trädet på sandstranden

http://www.bytabil.net

 
Ingrid

Ingrid

4 juni 2012 22:39

Du har så rätt Anita, vi är för dåliga på att berömma och säga något bra till våra medmänniskor. Jag försöker faktiskt och inte nog med att man gör någon glad, man mår väldigt bra själv också.

Det där fotot av den där stora grenen på stranden är helt fantastiskt, grenen ser ut som ett stort ankare.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita

Anita

5 juni 2012 18:03

Tack för en mysig bloggstund med dig. Det är otäckt med blålljus när man är efter vägarna. Tjusiga bilder tar du. Blev förtjust i det fina träkonstverket på stranden. Hu är det dagen före nationaldagen och jag hoppas du får det trevligt då !!
Stor kram från mej !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

5 juni 2012 18:31

Hej Anita!
Ja Du! Nog är det viktigt att ge beröm, att tänka att det händer bra saker...för det gör det ofta, ofta....det finns så många fina människor runt om oss, som behöver få höra nåt gott om sej ...Jag och Melissa tänkte åka till dej i söndags förresten! Förstår ju nu att Du inte var hemma då! Vi kommer nån annan gång istället! ha det så gott!Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Margit

Margit

6 juni 2012 10:06

Så mycket du hunni med...och så många fina bilder du visar/deelar med oss,
Så fin bilde den med allal stenarna..och "hjärtat". vackert!
Ja visst borde vi berömmma varandra mera..och ge PITIVT beröm till varandra!!!
Solen skiner igenom av och ill här...Hoppas vi slipper regn.
Önskar dej Anita en fin SVENSKA FLAGGANS DAG!!! Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
zaq

zaq

6 juni 2012 10:40

Fina härliga bilder och beskrivningar som får en att längtas, och som ajg vet jag sagt förut, det känns som man gått där bredvid dig och sett allt det fina!
Huvva för olyckor, trots att jag bor ganska nära sjukhuset coh hör såväl utryckningsfordon som ambulanshelikoptern titt som tätt, så blir jag aldrig van. det går alltid en tanke genom skallen på den som drabbats och hur...

Nu tvära kast: Länge sen jag läste din "frågelåda" men gjorde det nyss och fick mig ett gott skratt av ironi och förundran, det var då själva fan vad de grubblade på sex!!! Herreminje, har dom ingen fantasi ;-)
Men det är säkert för du lever ensam med katten, de skulle bara veta att många gånger är man mycket ensammare när man lever med en man men det kanske de inte kan få in i skallen, så har det då varit för mig under mitt äktenskap!

Ja, jösses, man slutar aldrig att förundras över människan (och troligen männen i det här fallet, *hihih )

Kram på dig och Oskar!

http://zaq.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

6 juni 2012 18:34

Kloka ord; det där om att säga något bra till någon varje dag. Det borde ju inte göra ont någonstans och ingen blir ju arg på en för att man säger att de gjort något bra.
Och som vanligt är det alltid lika roligt att få "åka med" på dina resor.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se