Direktlänk till inlägg 7 juni 2012

MELLAN HÄGG OCH SYREN

Av Anita - 7 juni 2012 09:11

 

Så äntligen slog häggen ut och då är det försommar. Det är tiden mellan hägg och syren som är på sitt vis fantastisk för då har man hela sommaren framför sig.


Det kommer dagar som igår även för mig. Dagar då det inte kommer en människa, inte ens grannen kommer ut och pratar. Telefonen är tyst. Ingen ringer.

Såna dagar är minsann ovanliga och då kan man drabbas av det som jag sällan drabbas av. Känslan av ensamhet.


Skillnaden kan bli stor mot dagen innan då det var full rulle hela dagen.


Jag jobbade, for och köpte blommor till grannen och släpade jordsäcker så jag fick ont i ryggen.

På vägen höll en av mina gamla jobbarkompisa på att dika vägen och AMV:s man var här och stökade i sommarstugan. Frampå kvällen tog DataFia och jag en långpromenad i det härliga vädret. Visserligen kallt men uppehåll. Telefonen ringde stup i ett .


Annat var det. Igår Tyst  

Jag och katten Oskar packade släpkärran full med grejor och gick ner till sjön för att städa strandstugan och skura bastun. Ett göra som tar timmar. Om ni visste vad grejor det är i det lilla huset.


Fiskespön, flytvästar, verktyg, dukarutrustning, baddräkter, leksaker, grillgrejor, handdukar, sittunderlägg, kortlekar, serietidninger och så klart massor av sängkläder.


Förstår inte vad vi gjorde av alla grejor förut innan vi hade strandstugan. Vilket kånkande upp och ner.

Ut med allt för lukten där inne gör att jag misstänker att något legat och ruttnat under vintern.


När allt är ute får jag se och höra sommarens första oväder. Åskan börjar mullra i fjärran och jag rusar upp för backen för att stänga av strömmen till datorn. Jag brukar ju bli av med modem och datorer varje sommar för att inte tala om bärbara telefonen.

 

Det märkliga mörkret som drar in över sjön medan solen lyser på den här sidan. Då vet jag. Bara att slita in alla grejor under tak igen. Katten Oskar är rädd för åskan och medan regnet forsade ner och det dånade låg vi ihopkrupna under en filt nere i strandstugan och hörde hur det smattrade på taket.


Så var dagen igår. Doften av hägg spred sig efter regnet. Det är en ljuvlig doft men om man tar in den luktar det kattpiss. Underligt.


 

Jag hann fixa till min damm. Nu fattas det bara en näckros och att växterna ska växa till sig börja blomma och täcka hela kullen med gula och vita blommor. Kommer nog att bli fint tror jag.


Frampå kvällen fick jag sätta mig och ringa till folk men ingen svarade utom DansBritt.

Jag hade så ont i mina ben, dom känns som om dom väger flera ton. Nu när jag ansträngt mig mycket i flera dagar tar det på mina stackars åderbråcksben och hon lovade direkt att ge mig massage så jag drog iväg till henne.

 

Regnet stod som spön i backen och när det slutade regna fick jag se de mest häftiga regnbågar jag sett. När jag kom ner på kullstaslätten var det 6 regnbågar åt olika håll. Man önskar att man hade en kamera som man kunde ta vidvinkelkort på. Helt suveränt.


Efter massagen kändes mina ben och fötter lätta och även mitt sinne var lättare. Värmde oss med en kopp nyponte i kvällsskymningen och jag åkte hem på både bättre humör och med gladare kropp.


Dagens ord: Goda vänner är viktigare är både rikedomar och skönhet.

 
 
Ann

Ann

7 juni 2012 10:50

Hej Anita! Det är allt bra härligt med försommar!!!Vi har liksom allt framför oss!! Å dom goda vännerna, de har vi vare sej årstid, och rikedomarna är inte på "långa vägar" lika viktigt som vänskapen!!! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

7 juni 2012 16:05

Så avlångt vårt land ändå är. Här har häggen blommat av för länge sedan och syrénerna börjar blekna.

Tänk så härligt för er som har allt det "götta" kvar.

Och vilken fin regnbåge du fick foto på!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

7 juni 2012 18:27

Vilka vackra bilder!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

8 juni 2012 22:48

Tiden mellan hägg och syren är så kort....tiden mellan syren och hägg är bättre!
Skönt med vänner som kan ge massage!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

10 juni 2012 22:26

Mellan hägg och syren, det är då man ska så. Men det är också då man vill njuta och strosa runt bland allt som plötsligt dyker upp. Tänk att det är så mycket som ska hända då!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

13 juni 2012 16:42

Vilken tur vi har våra vänner, både för glädje och som nu, för hjälp med krämporna!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards