Direktlänk till inlägg 9 juni 2012

VIDUNDERLIG DAG

Av Anita - 9 juni 2012 19:29

    

Vissa dagar måste man ta ledigt för att göra något annat och DansBritt och jag har länge pratat om att gå upp på vättaberget eller till huvudet på elefanten som berget kallas i folkmun. Det var minst 20 år sedan jag var upp där sist så det kan vara på tiden. Jag hade glömt vilken upplevelse det var. Hemmablind heter krämpan.


Regnade gjorde det på morgonen men klart att det blev fint väder innan vi började vår vandring uppåt.

 

En glasklar lättandat luft. Fågelsång av andra fåglar än vad som hörs nere på slättlandet.

Så märklig natur. Blåbärsriset var så högt att det nådde upp till låren och violerna var dubbelt så stora som i vanliga fall.

 

Mossan som täckte stenarna, en porlande bäck som kom fram direkt ur berget. Vi vandrade uppåt och uppåt på lätta fötter och skogen sjöng sin märliga sång som kom från jordens själ.


Vi såg de största aspar jag någonsin sett och marken var full av harsyra, skogstjärnor och blå violer.

 

Så är vi då till slut uppe på toppen. Vi tar fram kaffe, våra kosor och limpmackor ur DansBritts fina skinnryggsäck och sätter oss och ser ut över en utsikt som det inte finns maken till.

 

Berget sticker ut sitt huvud utanför de andra bergen så att man kan se åt tre håll. Häråt mot Revanäset och Krokvåg.  

Rakt fram glittrar älven och man ser att en del luckor är öppna på krafverket och skummande vatten forsar ut. Kyrkan ligger och lyser ljus och bergen blånar i fjärran.

   

På höger breder Kullstas grönskande jordbruksbygd ut sig. Så fint att något sånt finns kvar, inte bara igenslyade åkrar utan riktig brukad jordbruksmark.


Kan man ha det bättre en fin julidag än att sitta här med en doftande kopp kaffe, en god vän och en härlig värld. Att inte fler besöker den här undersköna platsen men som sagt. Säkert 20 år sedan jag var här sist men jag ska ta med mina sommargäster. Det bestämmer jag mig för just i detta nu.


 

På vägen ner ringer telefonen och vi får ett glädjebudskap som gör att vi kastar oss i varandras armar och kramar om varandra och hoppar av glädje. Vilken vidunerlig dag det här är.


Sakta sakta går vi neråt, tittar på allt och drar in all energi som vi fick här uppe.

Så åker vi till PappersBeda och dricker kaffe och bestämmer oss för att vi ska fira med att åka till Döda Fallet och äta middag.


Döda Fallet är ju en turistattraktion som heter duga. Vi fick fantastiskt god mat och hörde lite av repeditionerna av "Flykten till Ramundberget". Vid vridläktaren på Döda fallet ska spelas ett lustspel som Sven Wolter skrivit. Bara det. Att han var en fantastiskt skådespelare vet jag, men  att han kunde skriva har gått mig förbi.


Så sitter vi där i solen och bara gosar oss och mår gott och känner att livet är nog ändå rätt gott att leva.

Vi har glömt att vi våndats och plågats av vinterns kyla och bekymmer. Nu är det bra sol och värme som gäller.


Så tar även en sådan här dag slut. Efter ett litet besök hos DansAnn drar jag hemöver och regnet börjar forsa ner men hela dagen har varit fint så vad då. En sådan fantastisk dag som vi fått.


Dagens ord: Denna dagen en skimrande pärla på livets halsband. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

9 juni 2012 20:08

Ja, det var verkligen en vidunderlig dag ... vilken utsikt, vilken natur! Kan vara bra att ha i sitt minnesskåp när mörkret kommer tillbaka ...

Kramar ...

Hälsa alla!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

DansBritt

9 juni 2012 20:57

Tack för sällskapet, en helt underbar dag. 
Ingen bild

Dansann

9 juni 2012 21:00

Vår underbart vackra bygd....Jag är så stolt över att vara Ragundabo...Att bo så vackert och njuta varje gång jag går ut och ser mej omkring!!! Hoppas kläderna passar ? Kram! Ann

 
Liliann

Liliann

9 juni 2012 22:12

Detta ska jag oxå göra!!! ser fantastiskt ut. Själv är jag, har varit; dålig på att turista i mitt eget län. Med en make som är från Bispgården så borde vi också " hitta" oss upp på elefantryggen!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

9 juni 2012 22:21

När jag läser om den här dagen och ser dina underbara bilder från en vidunderligt vacker natur, förstår jag varför du uthärdar vintrarna.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

10 juni 2012 17:32

Så vackert ni har det! Och visst har man en förmåga att bli hemmablind. Det finns så många vackra platser i den här stan som jag besöker alldeles för sällan. Kanske är detta sommaren som jag ska ta tag i det och besöka några av dem.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 juni 2012 22:29

Så vackert och så fina bilder. Det måste dock finnas flera Vättaberg. När jag gifte mig för 28 år sedan firade vi med fest på Vättaberget i Liden.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

11 juni 2012 08:42

Hej! Det här inlägget har du gjort bra !!!!!!!!!! Fina bilder och bra skrivet !!!!!!! Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

11 juni 2012 11:24

Underbara bilder du visar.
Tänk så bra man kan ha det om man tar sig lite tid. Jag är med förstjust i höjder, det är något visst. Jag brukar cykla och gå uppför till en plats som så klart heter Höghult.
Det är rena meditationen att vara där, och gör man som du och kramar ett träd då mår man gott.
Riktigt goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Sundinska

Sundinska

11 juni 2012 12:41

Sicken tur att någon satt upp lite staket där efter berget, så ingen trillar ned.
Fina bilder med mycket frihetskänsla var det iaf :)

http://solagast.blogspot.com

 
Karin

Karin

11 juni 2012 22:29

Underbara naturbilder från en härlig vandring!
Det är vackert där du bor!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
zaq

zaq

13 juni 2012 16:37

Underbart, som sagt något att minnas när snön yr kring knutarna!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 20 dec 15:16


  Igår vaknade jag när det fortfarande var mörkt fast klockan var halv 9. Jag låg och drog mig under mitt sköna flanellakan och kände att det skulle bli en bra och trevlig dag. Jag skulle jobba en stund, äta lunch med Dansbritt och sedan på kvälle...

Av Anita - Torsdag 18 dec 19:00


  Det blir inte många fina bilder under den här tiden. Jag gillar inte svart-vitt och det är så det är nu men solen tittade fram några korta ögonblick imorse. Jag sov till halv 9 nu när det är så mörkt. Jag har satt på mina flanell-lakan och dom ä...

Av Anita - Tisdag 16 dec 13:12


  Måntro om det är förnekelse att inte bära upp snöskyffeln och göra sig klar för snöskottnig. Någonstans inne i hjärnan så tror man kanske att det inte blir något snö om jag inte tar fram den . Nåja inte ska jag klaga. Det tunna snölagret som h...

Av Anita - Lördag 13 dec 22:46


  Jag råkade se det programmet på tv igår. Jag brukar aldrig se på såna där galor. För det mesta så handlar det ju om idrottsmän som sparkat in onödigt många bollar i mål eller åkt omåttligt fort i backarna.  Nu blev jag i alla fall sittande och...

Av Anita - Onsdag 10 dec 10:28


  Ett par dagar med fint väder och solsken de få timmar som solen är uppe under den här tiden. Då är det läge att strunta i allt, dra ner sparken till sjön och ge sig ut på en härlig sparktur.   Så kan man stanna för hos Kinabror och dricka e...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

46 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se