Direktlänk till inlägg 23 juni 2012

FÖRTROLLAD MIDSOMMAR?

Av Anita - 23 juni 2012 17:51

 

Hörde på radion att vi tappat magin med midsommar, att det är bara mat och dricka och att vi glömt varför vi firar midsommar.

En uråldrig sed som fanns långt innan kyrkan lade sig i.

Dygnet då ljuset och jordens energi är som starkast. då allt som växer har en oändlig kraft.


Kransen vi bär på huvude ger oss av den energi. Ja då hade allt en speciell mening.


Jag har inte hoppat naken över 7 gärdsgårdar.

Jag har inte plockat 7 blommor för att drömma om en man.

Jag har inte ens hoppat omkring som groda eller druckit mig full.


Vill ni följa med på mitt firande så välkommen att hänga på.

 

Fint väder. första riktiga sommardagen faktiskt.

Vi börjar med att hugga björkar både till mig och grannen. Dom ska pryda våra förstukvistar. Grannen råkade bli sjuk när det skulle göras. Han brukar bli det! Otur otur. Tur tur att jag kunde göra det.


Så gör vi en lövmatta att ha på bron och en jättestor krans att hänga upp ute på taknocken. Det är dåligt utslaget så det blir inte syrener utan allt annat jag hittat på ängarna.


Krukor med massor av midsommarblomster, smörblommor och hundkex måste vi ha. Små fina buketter på alla bord inomhus. Den fina borderade duken med sommaren finaste blommor på ska läggas på.


Byter till kjol och blus från mina vanliga träningsoverallskläder och tar på dom blommiga skorna.


Så cyklar jag ner till DataFia som bjudit på middag. Det är fint och pyntat på gårdarna och sommarfolket har kommit så det är inte tomt i ett enda hus. Härligt att se.


Efter maten följer DataFia med hem på cykel och då har AMV med familj och barnbarn kommit till sin stuga och nästa tradition kan börja.

 

I år var vi ett helt litet följe som drog iväg till skogen i fåglesång och myggasurr.


Att hålla sig väl med vättarna i underjordiska bäcken är viktigt.

Vi har med oss massor med blänkade stenar och pärlor som vi ger till dom.

 

Vi tittar på älvornas äng och barnen plockar 7 olika blommor.

Killar är killar. Den goa killen håller blommorna lite kors och tvärs men är mest lycklig för att han hittat en ryggkota från en älg och en gammal hög med björnskit.

 

Kotan fick han ta med hem för att visa morfar som inte var så imponerad.


Sedan vi kommit hem eldades det i bastun och barnen slängde sig i det nu 16-gradiga vattnet.

AMV Datafia och jag bastade.

Datafia kastade sig i sjön men vi andra nöjde oss med att tömma på oss ljummet vatten från vattenkokaren. fegisar som vi var.

 

Söta killen blev erbjuden att basta med oss men stoppade i dörren, tre nakna svettiga tanter blev nog för mycket för den modigaste.


Avslappnade och lite trötta fikade vi hos mig och AMV.s och Datafias gubbar kom också och vi satt och myste en liten stund.


Så kom natten som mest liknar dag.

Innan skymningen kommer hinner gryningen fatt.

 

Jag går ut i natten och precis nu har den vita syrenen slagit ut och de gula blommorna i rabatten lyser som guld

 

Inte har vi glömt midsommarnattens magi och tjusning.

Den finns här så intensiv att man kan ta på den. Allt är omgivet av ett magiskt speciellt ljus. En del av fåglarna sjunger sin vackra sång i natten, annars är allt stilla.


Inga blommor under kudden men jag drömde ändå om en man och en som jag aldrig sett förut och inte har en aning om vem det är men en husbil hade han och inte ville han bo i norrland heller. Ja ja vi får väl se vad som dyker upp.

Här i Fisksjön kan vad som helst hända. Det har det gjort förut.


Dagens ord: Njut av de ljusa nätterna så länge vi har dom.      

 
ANNONS
 
Hanneles paradis på Hisingen

Hanneles paradis på Hisingen

23 juni 2012 18:51

jo, ursprung till mycken firande är bortglömt...

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

23 juni 2012 21:23

Vad mysigt ni hade på midsommarafton. åter igen hade jag velat vara med i skogen och häsat på Älvorna.
Vi har inte mycket varmare i vattnet här heller. Det är så känsligt om det det blåser utåt är det svinkallt och nästa dag kan det vara riktigt behagligt.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Mimio

Mimio

23 juni 2012 22:17

Innan skymningen kommer hinner gryningen fatt... Så vackert Anita!
Midsommar är magi och du beskriver den så fint. Haha kan inte sluta skratta, grabben där med blommorna på tvärs o mer imponerad av kotor o björnskit Hahaha hade det varit vår Marcus hade det varit preciiis likadant. :)))
Vi firade med dina brorsor i sonen bland andra igår. Sååå trevligt var det. Anette hade ordnat så fint med långbord i egen inlagd sill Härligt härligt kan du tro. Mycket Fisksjöminnen kom upp och gitarrerna o munspelet var såklart också framme.
Kram på dig

http://mimio.blogg.se

 
Karin

Karin

24 juni 2012 19:16

Så mysigt du skriver om midsommar-magin.
Det är abslolut den finaste helgen på hela året!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

24 juni 2012 20:12

Ett riktigt bastubad ivarjefall

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
zaq

zaq

25 juni 2012 11:38

Du har fångat midsommar som den ska vara!
Och jag gjorde så gott jag kunde av min, vilket jag ska blogga om...
Tack för hälsningen och vad skönt att du fick en så trevlig helg du med, jag avudnas dig ju den där bastun, men det vet du ju redan ;-)
Ha en fortsatt fin sommar, den ahr ju bara börjat!
kram

http://zaq.blogg.se

 
Janne

Janne

26 juni 2012 06:55

Hej! Vi firade Midsommar i Mariefred men det var genomfullt med folk där (Stockholmare). Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
Lena

Lena

26 juni 2012 11:04

En riktig midsommar med mycket magi. Härligt berättat! Hela sommaren ligger nu framför oss.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

26 juni 2012 13:08

Hej Anita!! Bastubilden var för härlig, den ger glädje den! Midsommar är en härlig helg, som gjord för gemenskap, och ljus!!! En karl med husbil verkar inte dumt! Leta upp honom vettja! Han kanske dyker upp på Hällesjö i sommar... imorron står jag över...då det verkar vara segt i starten...Dessutom så gillar jag inte Expanders längre, de som var sååå bra förut. Men när de var på Hanssons i fjol, var de sej inte lika... det är väl jag som inte klarar förändringen kanske, vad vet jag? Känner att jag blivit lite kräsen med åren...King Edvard är jag lite nyfiken på, har hört dem på radion, verkar bra som bara den, men vet ej ännu om jag kan då...Perikles och Jannez känns självklara...vi hörs framöver om våra dansplaner...Kram, så hörs vi och ses! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Anita

Anita

26 juni 2012 15:55

Underbara bilder på dina småttingar och kransarna är helt underbara. Du bor naturskönt min vän, och sommaren är nog fantastisk hos dig även om du träffar på en och annan mygga. Kram på dig !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 aug 09:05


Att åka bort och se något annat än hemma ger inspiration och goda ideer.. I-M och jag´åkte iväg till Kaxås och en festival i eldens tecken. Vi skulle bara vara där på fredagen men själva festivalen varade hela helgen..   Kaxås har jag aldrig va...

Av Anita - Onsdag 17 aug 08:28


När jag plockat hallon började gammelryggen kännas lite mör.   Så åkte Kinabror och AMV och Gubben på auktion på söndagen men det blåste kallt från väst och var grått och mulet så jag tappade lusten. Jag låg i soffan och såg på en ÅsaNissefilm is...

Av Anita - Lördag 13 aug 15:33


Jo minsann, nu ska ni få höra Baddräkten och handduken som var spårlöst försvunna har minsann orsakat mycket huvudbry.Kollat runt bland dom som var i Hunge om jag kastat in grejorna i fel bil eller kanske bara tänkt att jag skulle kasta in dom och lä...

Av Anita - Onsdag 10 aug 22:36


Man blir nästan orolig och rädd för sig själv när man börjar bli glömsk. När jag var i Hunge vet jag bestämt att jag kastade in baddräkten och ett badlakan i Kinabrors bagage men när vi kom hem fanns den inte där. Kan jag ha kastat in den i fel bagag...

Av Anita - Måndag 8 aug 07:32


Inte nog med att bilen, båten och jag är lite trasiga nu är kameran trasig också precis när det finns så mycket fint att fotografera. Nåja några bilder blev det i alla fall.   Torsdagen var det fint väder och AMV och jag klyvde upp den sista ...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se