Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

KNÄPP OCH GLÖMSK ?

Av Anita - 29 juni 2012 16:14

 

Nog är det väl själva näcken att man alltid ska glömma kameran när man som bäst behöver den.

När jag ser 7 älgar samtidigt. Ja, då har man glömt kameran.


Igår kväll när jag var på Älgberget i Bispgården för att lyssna och titta på kören som DansBritt är med i och titta på dom duktiga körmedlemmarna och 4 gästsångare. Ja vad gör man då. Man glömmer kameran.


Den här veckan har det varit väldigt blåsigt och kallt och igår förmiddag när jag skulle klippa gräs blåste det så jag frös om händerna och var tvungen att ta på mig handskar. Har ni hört. Handskar,


Sonen sa till mig att jag inte skulle reta mig på vädret för det kan man inte göra något åt men jag tycker som så.

Är det åt helvete så måste man väl få reta sig på det.


Dessutom har jag väl tänkt lite och i förrgår när det blåste som mest låg jag på backen och rensade ogräs i rabatterna. När det blåser så är det inga mygg eller insekter och det kan man väl se som något positivt.

 

Trots kylan så har blommorna börjat slå ut nu och det är grönare och frodigare än någonsin, kanske på grund av allt regn som har kommit. Det är i alla fall snöfritt.


Så kan vi prata lite om ålder igen. Någon säger att om man är fin inuti så spelar åldern ingen roll.

Nu är det så att ska man vara ärlig så känner åtminstone jag av åldern.


Som igår när jag klippte gräset i 2,5 timmar och gick hela tiden så blev jag trött i både kroppen och benen.

Anstränger man sig får man träningsvärk. Det fick man inte förut.


Jag som brukar gå barfota hela sommaren fryser om fötterna och har sockar på. Dessutom får jag ont i fötterna om jag har obekväma skor.



Sedan ska vi inte prata om alla kroppsdelar som liksom drar sig neråt till och med mungiporna ibland.


Är det skitdåligt väder drar man sig för att åka på dans och det hindrade minsann en inte förut.


Inte ens inne i skallen är man ung. Hatar hårdrock och tycker inte om när man har tatueringar på hela kroppen och det verkar vara modernt. Helt ute är man helt klart men som tur är så bryr man sig inte speciellt.


Glömsk blir man också Jag glömmer namn på människor hela tiden och namn på städer och byar som jag varit till flera gånger.


Inte orkar man vara uppe hela nätterna längre. Man blir ju trött och jag kan faktiskt ta mig en tupplur i hamocken då och då även om jag måste snurra in mig i filt för det är så kallt.


Vilket tråkigt blogginlägg. Fy sjutton. Skäms. Dåligt med positiva vibbar idag. Det gäller att inte tänka på skiten utan bara leva på och göra så gott det går med den skröppliga kroppen. Det hade kunnat vara värre.


Idag väntar jag på att dom ska komma från Skåne. Det ska bli så roligt. Nu blir det livat i Fisksjön.

 Jag har haft SofiePropp här idag och en del andra har varit in fram och tillbaka.


Dagens ord: Du är glad du som har ungdomen i behåll, sa gumman till kalven som börjde dansa.


 
 
Ingen bild

Cecilia

29 juni 2012 17:43

Du ska ha telefon med kamera så är du alltid beredd att fota : )

 
Skatan

Skatan

29 juni 2012 17:59

Jag kan hålla med om varenda grej du skriver om att bli äldre. Det är INTE roligt och den som säger det kan inte vara helt sanningsenlig eller har överhuvudtaget inga krämpor vare sig fysiska eller psykiska. För visst är det tråkigt att ha glömt så mycket, inte komma ihåg namnen på människor som man inte sett på ett tag men verkligen känner etc ... och ha ont. Fast det finns EN eller kanske FLERA saker som är positivt i alla fall. Man BRYR SIG INTE så mycket om hur man ser ut för man behöver liksom inte "göra sig till längre" och eftersom man är osynlig kan man ju tillåta sig att ostört glo på andra och ta in världen omkring en. Och nog var det ganska jobbigt att vara ung också ... även om vi nog levde i en "lättare" värld än de unga gör idag ... inte lika utseendefixerade som de är idag och så ... Och jag citerar en författare som jag läst: "Livet pågår tills det tar slut" och nu behöver vi inte lägga energi på att behaga längre ... nu är vi som vi är och ska ta för oss av vad vi kan ... eller hur?

Kram på dig Skogsnuvan!

http://skatanstankar.com

 
Herta

Herta

29 juni 2012 19:00

Vilka fina gulingar du har på bild. Verkar som om vi hade det fina vädret när vi var uppe. Nu är blåsten kommen hit också. Imorgon har ena rapporten sagt solsken och värme och den andra regn och kyla. Vi får se vad som händer. Apropå åldern så var det en tanta som hade en kul åldersidé om mig.Var tvungen att skriva om den:)

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

29 juni 2012 19:26

Dansa min docka medans du är unger, när du blir gammal blir du så tunger!

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

29 juni 2012 20:22

Synd att jag inte kan läsa ditt blogginlägg för Åke. Han älskade dina utgjutelser över motgångar och svårigheter.
Såg du verkligen åtta älgar på en gång? Här har jag suttit i en buss i sju dagar och spanat efter älg och aldrig fått syn på en enda. Jag kanske skulle ta och fundera på ditt erbjudande! Fast just nu känner jag inte för att åka någonstans och om några veckor väntar flera besök av både släktingar nät- och bloggvänner.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

29 juni 2012 23:48

Åtta älgar, har jag inte ens sett under min livstid....
Att bli äldre är precis så som du beskriver det, kroppen säger ifrån, den är inte 30 längre, tyvärr!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards