Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

VILLRÅDIG

Av Anita - 20 juli 2012 14:15

 

Oj, jag har så mycket att skriva om så jag blir alldeles villrådig. Vad ska jag välja bort. Ska jag skriva om källare, om svalor, om dansen på Hällesjö, om den fantastiska kvällen på vridläktaren och Sven Wolters "Flykten till Ramundberget". om prästkragarna och blommorna som växer överallt. Ska jag skriva om karlar med hästsvans eller om de iskalla nätterna.


Ja det är inte lätt. Ett blogginlägg får inte bli för långt och krångligt för då orkar ingen läsa det och det är väl det sämsta.


Ok vi tar något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och det är faktiskt inte män utan svalor.

 

Ni vet ju att jag har en halvtam svala som heter Iris. Hon bygger bo i uthuset och nu när jag är mer ledig så har jag tid att kolla hur en liten svala och hennes man har det.


När hon ligger på ägg då flyger han omkring och sitter på telefontråden och sjunger och kvittrar och ni vet svalornas kvitter är det vackraste jag vet. Underhåller henne så hon inte ska ha så tråkigt kanske och sjunga kan han verkligen.


Han kvittrar och sjunger och kanske matar han henne med mygg eller kanske byter av henne av henne när hon ska äta. Han vaktar mot katten Oskar också och jagar honom om han kommer för nära.  

Precis som andra män har han en fin tid men tids nog kläckt dom små ungarna och nu blir det bråttom. Tror att dom har har 2 stycken eller möjligen 3. Nu blir det att  mata och mata och mata. Undrar hur många dagar det tar innan dom kan flyga. Svalor är mina favoritfåglar.

 

Ja, då flyger vi vidare till något annat. Hoppas ni är med.


Vi åkte på Hällesjö på dans DansAnn, P-O och jag. Fin kväll, Jannez spelade och vädret var fint om än väldigt kallt när solen gått ner. Vi har pratat om i flera år att vi skulle simma till dansplatsen men det har inte blivit av. Somrarna har inte varit som det var när vi badade efter dansen och till och med på pausen ibland.

Nu kom det ett gult flygplan och landade på vattnet och folk kom ut. Att flyga till dansen vore väl ganska häftigt kan jag tycka.


Då kom vi in på kylan. Det är kalla nätter. Det är kallt i vattnet och vinden friskar i.


Mitt i det fick AMV, DansBritt och jag en helt underbar kväll på Döda fallet och vridläktaren. Allt var perfekt. Vädret underbart, solen sken skönt när vi satt där och såg "Flykten till Ravundberget". Vi skrattade och tänkte till och det var nog det bästa jag sett på vridläkaren och ni ska veta att jag varit där många gånger.

Vi hade lyxat till med att beställa kaffekorg och vi fick ett bord i solen och drack kaffe och åt tunnbrödstut och mådde som prinsessor. En härlig kväll.


Trots kylan så blommar det som aldrig förr efter vägkanterna och jag måste berätta att ibland har jag fel om männen. Okänsliga buffliga och drar fram med sina bilar och maskiner som idioter.

Det är det uppfattning som jag vanligen ger sken av men igår kom buskröjaren efter Fisksjövägen.

På ett ställe är det så fint med hur mycket prästkragar som helst och jag var beredd att nu är det kört med det vackra.

Tro om min förvåning när jag ser att han gett sig tid att höja upp sin maskin och låtit prästkragestället stå kvar.

Han såg det! Skönheten! Han brydde sig! Heder åt en sådan man.


 

På tal om blommor. Kan någon säga vad den här blomman heter. Vi kallar den för kyrkogårdsblomma här men nu har jag fått förfrågan om namnet för jag brukar veta vad alla blommor i min trädgård heter utom just den här. Om någon vet så tala om det för mig snälla!


 

Så fladdrar vi vidare till källare. Jordkällare är häftigt, bra och ofta vackert. Jag har tagit en massa kort men jag tror att berättelsen om källarna får vara till framöver hösten då allt är trist och jag inte har så mycket att skriva om.


 

Vi slutar med en att fundera lite över män igen. Jag har vid ett par tillfällen sett killar och män med långt hår och hästsvans. Tydligen är det på väg tillbaka och jag tycker faktiskt att det är riktigt snyggt om man har tjockt och fint hår förstås. Precis som jag tycker det är asfult med rakade skallar speciellt om man är överviktig så man får ett sånt där grisveck i nacken som bovar på film ibland har. Hua så fult och oattraktivt precis som tatueringar i ansiktet och när man har armarna så fulla med tatueringar så dom är alldeles svarta. men som sagt. ... hästsvans är helt ok.


Dagens ord: Ju mindre en man vet desto säkrare är han på att han vet allt.

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

20 juli 2012 17:15

Du och jag har lite olika smak när det gäller mäns frisyrer, det hör jag det. Hellre en ren rakad skalle, än en flottig hästsvans, tänker jag. :) Men tatureringar har jag svårt för. Särskilt dem i ansiktet.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

20 juli 2012 17:20

Vilket enormt fint foto av svalan Iris, eller är det maken kanske?

Jag håller med dig, en välvårdad hästsvans är riktigt snyggt även på en karl.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Herta

Herta

20 juli 2012 18:28

Här på Öland i Köpingsvik finns det två äldre herrar som säljer jordgubbar. De har gjort det i många år. Bröder tror jag. Kanske något:)

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Margit

Margit

20 juli 2012 20:45

Härligt att läsa ditt Blogginlägg och se det vackra bilderna!!!
Och svalornas liv!!! Vilkn lärdom....
Sr att u äockså i arten hela tiden, ja visst är livet härligt så länge man kan vara i farten...göra oliga saker..mest hela tiden!!!
Kram till dej Anita!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Karin

Karin

21 juli 2012 00:26

Vilken omtänksam dikes-klippar-man!
Vid vår väg i sommarstugan, klippte de bort precis ALLT! Där finns inga blommor att plocka mer! Jag svor en lång ramsa, när jag såg det!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

21 juli 2012 18:51

Fräscha killar med tofs är helt ok!

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Lena

Lena

22 juli 2012 19:58

Oj, vad mycket rolig läsning jag haft ikväll. Har varit i stugan där vi inte har el och har haft en bråd tid med släkt och vänner så jag har inte haft tid att varken blogga eller läsa bloggar på ett tag. Men ikväll då har jag läst och läst. Tänk att du varit på den där teatern som jag bara ville se men inte hann. Har hört fler som lovordade den. Typiskt!
Sedan känner jag igen ditt sidentäcke och jag blir alldeles varm! Sånt som är så där tungt och skönt och varmt! Sånt som jag hade en gång. Om jag var du skulle jag ta in det i stugan och låta det värma under kalla nätter.
Ha det så gott och dansa på! Det är kul det. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

23 juli 2012 07:57

Hej! Vi såg Svalor nere på Öland som byggt bo under Vandrarhemstaket. Jag tror det var 4 ungar i boet. Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
Anki

Anki

26 juli 2012 14:10

Hej!
Hittade dig via Janne (Henrikssons Hotspot)...
Kul att hitta en ny (för mig alltså)och intressant blogg att kika på :)
Blomman du frågade om namnet på... den heter Praktbetonika. Jag har ett gammalt bestånd som förvildat sig i en slänt. Fina blommor tycker jag!
Ha det bra!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 juni 16:11

Så unnade jag mig att åka på en PRO-resa   g  Chauffören av bussen var en gammal skolkamrat och bra många i bussen var skolkamrater och vi pratade om att det inte kändes långe sedan vi åkte på skolresa, men det var nog minnet som svek för nog va...

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se