Direktlänk till inlägg 7 augusti 2012

PRECIS SOM JAG ANADE

Av Anita - 7 augusti 2012 15:00

I förrgår blev dagen inte som jag hade planerat. Det blev något helt annat men skit samma.


Igår kom en fin dag då det inte regnade en droppe och då måste man passa på.

 

Ska man till skogs för att plocka bär den här tiden tar man alltid med sig en plastkasse om man skulle råka hitta mer än vad man planerat. Lite papper om man skulle bli nödig, en vattenflaska och en kniv. Så förstås en hink och sedan kan man bara dra iväg.


Jag bad Kinabror köra mig med båten till "gyllene sanden" och därifrån vandra över åsarna för att hitta den lilla myren som så få vet finns där.

De åsarna var det en fröjd att vandra på förut. Det var lingonris, blommande ljung och fin mossa. Det var gamla tjärvedstubbar och stigen var bred och fin.


Nu när skogsmarodörerna varit framme är det bara ris och sönderkörda stigar. Man får vakta på vartenda steg man tar. Så nedanför mot myren har markberedaren varit framme och gjort djupa hemska hål och inte en enda granplant lever där, däremot manshögt gräs så man inte ser var man sätter fötterna. Därför är det viktigt att ha en backup som vet var man är så man kan få hjälp om man skulle bryta något ben.


Sedan när man kommer oskadd ner till myren ska man sjunga med hög röst.

Vaffå då då? Nja, när man ser björnspår och björnskit kan man väl tro att det finns någon liten nalle som också vill äta hjortron och går man tyst som en indian på mjuka myrtuvor hörs man inte så bra om man är ensam.


Sjunger du vackert kanske han stannar och lyssnar och sjunger du styggt som själva faaan så rusar han väl därifrån kan jag tro. Lite hjortron blev det och på hemvägen när jag gick en annan väg och såg massor med blåbär men det får bli en annan dag.


Jag är svettig och varm när jag kommer ner till viken med den gyllenen sanden. Jag vet inte alls om det är inbillning eller om den gyllengula sanden i vattnet gör att det verkligen är varmare just där.


Jag tog av mig kläderna och vadade ut. Det är en njutning att gå ut där. Så fina stenar och gamla fint formade träbitar. Man hittar alltid något man vill ta med sig hem och faktiskt var vattnet så varmt att jag tog en simtur. Jag har doppat mig förut men ingen simtur har jag tagit på hela sommaren.


Så kom kinabror och hämtade mig och solen sken fortfarande. Tog en promenad bort till Stockholmskarin. Dom åker hem på torsdag och då har alla sommarmänniskor åkt.

Svalorna har samlat sig och tänker ge sig iväg. Bara en kull iår och det är inte bra när svalorna tänker flytta så tidigt. Ger tecken om en tidig höst. Aj aj aj.


 

Mitt lilla indiantält är nu översållat med blommor som det blir sockerärtor av. Det är en gammal sort som inte har vita blommor utan väl så fina som luktärtor men utan lukt.


Nu kom jag på sidospår känner jag.

Kvällen följde jag med DataFia till stan en sväng och så gick hela dagen. Kinabror är förkyld och hostar och hostar.


 

Mina jordgubbar börjar äntligen mogna och är söta och goda trots den solfattiga sommaren.


Idag har jag jobbat en stund och sedan åkte Kinabror och jag och hälsade på grannen på sjukhuset. Idag regnar det igen.

Dagens ord: Räkna de soliga dagarna blott.

 
ANNONS
 
Margit

Margit

7 augusti 2012 15:44

Så modi och duktig, som ger dig ut på såna äventyr..med hjortronplokning i så tuffa...ställen, risk för brutna ben!!
Men skönt att läsa färdigt och att du kom hem helskinnad...
Trevliga bilder du visar också!!!
Kram!!! Sitetr nu här i kolsva hos min lasse igen, jobbat i natt på sjukhuset..igen.

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

7 augusti 2012 16:59

Det är hemskt när avverkningsmaskinerna gått fram. Sonen har avverkat en del skog och det gjorde bolaget han anlitade när det var som allra surast. Det ser förfärligt ut! Visserligen ska de återställa marken, men det kommer nog aldrig att gå att ta sig fram där lika lätt som tidigare.
Så jag kan tänka mig hur svårt du hade att ta dig fram till myren. Du är allt en tuffing som ger dig ut på såna äventyr. Tur att du hade Kinabror som backup.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

7 augusti 2012 18:34

Blir gottigott med mylta

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

7 augusti 2012 21:18

Du är allt bra modig du ... jag vågar gå ensam härnere i skogarna men jag tror inte det finns björn här. Visserligen vimlar det av vildsvin men de lär vara väldigt skygga ... Och vilken härlig skörd av skogens guld du fick med dig hem. En riktigt härlig sensommardag.

Kram på dig!

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

8 augusti 2012 09:42

Härliga bilder... och så härligt med hjortron :)
Visst är det trist när skogsmaskinerna kör sönder så mycket - fula, fula sår i naturen...
Modig är du också :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Lena

Lena

8 augusti 2012 13:12

Så fina bilder! Jag brukar också sjunga numer i skogen. Ibland glömmer man dock när hjortronfrossan slår till:)

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

8 augusti 2012 19:28

När jag var liten och bodde "hemma" (som om jag numera bor borta?) och gick i skogen, brukade jag sjunga högt för att skrämma älgarna som jag var livrädd för. Tror att det är lite mer skräckinjaganade att möta en björn.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 25 maj 09:14

  Det är mycket nu! Det är varmt nu! Riktigt härligt varmt. Allt växer så det knakar. Dill persilja och potatisen har kommit upp lite grann redan. Helt otroligt vad sol och värme kan göra både för växter och människor. Mitt sura jag har krupit bor...

Av Anita - Tisdag 22 maj 07:00

Jag har mest legat i blomrabatterna sista dagarna och solen har gassat.   Trasiga dammen blev fylld med jord och jag planterade ormbunkar där.   Riktiga dammen blev rengjord och fylld med rent vatten. Fontänen sprutade högt nu när solen ske...

Av Anita - Lördag 19 maj 07:37

Pappersbeda och jag tänkte nog att vi valt fel dag att baka tunnbröd i hettan men det visade sig att de heta dagarna var över.   Redan på onsdagskvällen när jag åkte till odlingskursen kom kallblåsten dragande och värmen var över. Pappersbeda ...

Av Anita - Onsdag 16 maj 09:35

Det känns bara fånigt att ropa vårskriket när det liksom blev högsommarvärme på en enda gång. 15 grader redan 7 på morgonen och 35 mitt på dagen. Så iår blir det inget vårskrik pch trolien ingen nässelsoppa heller. Nässlorna är så stora redan och jag...

Av Anita - Måndag 14 maj 09:23

Lommen ropar sin sorgsna och vemodiga sång och sjön ligger blank.   Ibland händer det oväntade. Fredag morgon ringde en sköterska från långvården och sa att  Fd Grannen var väldigt sjuk och jag for dit. Precis när jag kom innanför dörrarna mötte ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se