Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

SOMMAREN SOM ALDRIG KOM

Av Anita - 30 augusti 2012 09:42

Å vad jag saknar att bada och simma. Inga simturer ut i viken iår, bara ett kort dopp efter bastun. Sommaren kom aldrig och nu är den slut men det är väl inget att gnälla över. Det är som det är.


Härom natten kom första frosten och tog blommor och potatisblast.

Skördat har jag gjort. Massor med svartvinbär och rödvinbär. Blåbären har det varit gott om men ingen svamp.

Kryddorna är upphängda över spisen för att torka.


  Getingstucken har jag blivit två gånger på samma dag. Ett stick i handen på vinbärsbuskarna och sedan en på stortån när jag stoppade in foten i foffatofflorna och trampade på en som satt inne i skon.


 

Saftmajan står på spisen hela tiden för att tillverka saft på latmansvis. Det är den bästa apparat man kan tänka sig så man slipper allt söl med sildukar och grejor.


Sista dagarna har jag inte behövt vara ensam ett endaste dugg.

Måndag och tisdag var min brorsdotter och gulliga lille Liam här. Nästan hela meditationsgänget var här och var försöktskaniner till brorsdottern som går på utbildning och ska ha några att träna på.


 

Oj så lille Liam och jag har lekt. I min trädgård och runt om i skogen finns allt som barn kan önska. Troll, små mystiska stigar. Sockerärtor i indianhyddan, smultron, jordgubbar, blåbär, odon, kråkbär,åkerbär, krusbär, vinbär och naturligtvis kan man stå på bryggan och fiska.


Vi har varit uppe i "brakskitarnas dal" och rotat fram gamla leksaker och där hittar man alltid något nytt att leka med. Till och med för mig finns det nya saker att hitta. Mitt hus är banne mig som ett stort loppis hela det. Det stör mig ibland men ibland kan man göra riktiga fynd som man inte ens visste att man hade.

Liam är min favoritkille och vi har alltid så väldigt roligt tillsammans. Visst, vi har läst massor med sagoböcker också.


       

Det var tur att brorsdottern och Liam låg över när höstens svarta djurnatt kom. Det händer någon enstaka gång på hösten att djuren blir som galna och när man ligger där i mörkret som aldrig är så tjockt och svart som då att det blir ett hiskeligt liv utanför.


Lommen brukar inte skrika på natten men nu skrek den och dessutom flög canadagässen över hoade sina rop. Räven skrek,grävligen grymtade, ugglorna hoade. . Inte bara min egna uggla utan andra ugglor med olika toner. Det är riktigt spöklikt att ligga där och höra alla rop. Precis som om dom också saknade sommaren och blev skrämda av det mörka mörka höstmörkret.


Nåja, till slut somnade jag men gudarna ska veta att just då saknade jag katten Oskar extra mycket. Hans varma kropp i knävecket. Ja, jag kan till och med snudda vid tanken att det hade varit skönt med en man i sängen fast det skulle väl troligen vara så att han skulle vara räddare än jag.


Så blev det onsdag. Jag jobbade, var och hälsade på grannen på sjukstugan och sedan lyckades vi i meditationsgruppen och DansAnn lura med oss DansBritt för att fira hennes 60-årsdag.

 

Vi åkte till ett ställe som heter "Grannäset". Ett underbart fint ställe med vackra blommor och en fantastisk närproducerad mat.

 

Vi fick marinerad oxfile med potatistimbal och en sagolik sås och till efterrätt en äppelkaka med glass.

Bland det godaste jag någonsin ätit. Det här är ett otroligt ställe med en otrolig mat.


Så går då dagarna en efter en och födelsedagarna avlöser varandra. Det är några kvar att fira fortfarande så det är bara att gå på.

Tråkigt nog kommer inte "Skatan" min bloggvän och hälsar på som det var tänkt och en del andra tråkiga saker har hänt runt omkring mig men det är bara att gå vidare och ta dagen som den kommer.


  Nästa vecka börjar älgjakten och karlarna pratar inte om annat så det är det allra bästa att hålla sig undan för man blir så less. Före och efter älgjakten är väl det som gäller för många här.


Igår såg jag en älgstackare som stog och lutade sig på ett älgpass och jag tänkte i mitt stilla sinne att ibland så är till och med älgar dummare än karlar. Nej nu var jag elak igen som vanligt. Fy på mig. Karlar är bra till mycket fast just nu kan jag inte komma på något.


Dagens ord: Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har! 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

30 augusti 2012 10:26

Vad kul ni måste ha haft med DansBritt och ooooh vad jag längtar till Fisksjön och dig ... Jag kommer någon gång i höst ... var så säker :-D Mig kommer du inte undan.
Hoppas det kommer en fin Brittsommar framöver ... det behöver vi efter den usla "riktiga" sommaren som vi haft

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

30 augusti 2012 21:21

Saftmajan är toppen! Bra för latmaskar som mig:) Sur blir jag dock när första frosten kom redan i augusti. Vet aldrig att den varit så tidig. Som tur var klarade sig mina tomater. Tur!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

31 augusti 2012 07:30

Jsg fick skrapa rutan i tisdags morse när jag skulle iväg tidigt, redan i augusti här "nere" i landet, märkligt är det.Men det verkar som om det bara var nere vid bilen, uppe vid huset har squasch och tomater klarat sig. Nu är det bara varmt och regnar istället... tror faktiskt jag ser fram emot lite klara kalla höstdagar nu. Är trött på regn regn och regn :(

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

31 augusti 2012 08:31

Verkligen en härlig plats för barn att leka på. Fantasin känner ju inga gränser :-)

http://debutsky.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

31 augusti 2012 15:57

Åh, den gamla saftmajan! Min mamma hade också en sån och jag kan ännu känna i näsan hur det doftade i köken när hon saftade och syltade.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

31 augusti 2012 22:08

jag saknar med att inte ha fått simma i sjön. Jag har badat, men man doppar sig och går upp igen.
Jag älskar att bada, det är det värsta med den här sommaren att vattnet aldrig blev riktigt varmt.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

31 augusti 2012 22:17

Jag fick mig inte ens ett dopp... för att få det i sommar varman nog tvungen att vara på rätt plats (läs badvatten) vid rätt tidpunkt (läs någon av de få dagar då det var varmt även då solen gick i moln) och med rätt kläder (typ baddito) och det matchningen inföll sig icket för mig...

Jodå, nog har du rätt, 7 danser är alltid något, min reflektion när jag skrev det var kanske inte så tydlig, det jag vet är ju att av 7 verkligen möjliga så kanske högst 2-max 3 blir verkliga... Är det som de senaste åren blir det nog bara en...

Men allting är relativt, och tråkigt att det inte finns några vinterdanser hos er, inte ens i Östersund?

Kram på dig!

http://zaq.blogg.se

 
Anki

Anki

1 september 2012 08:43

Härligt inlägg!
Ingen frost här än... men en morgon var termometern nere på bara fyra plusgrader...
Saftmaja är verkligen en suverän uppfinning :)
Ha en bra helg!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se