Alla inlägg under augusti 2012

Av Anita - 5 augusti 2012 08:58

Hela dagarna är det sport på tv från morgon till kväll och nog sjutton är det sport på radion också så fort man sätter på den. Till och med Radion Jämtland tjatar om sporten fast alla människor har hört hur det gått med både det ena och det andra hela tiden.

'Jag för min del försöker slå dövörat till för nu blir det för mycket.


Va då. Nyttigt med sport. Jaha ja och alla pratar hela tiden om skador och skador och skador.

Varför måste man absolut vara bäst?

Sämst tycker jag om bollsporter där man köper spelare från alla håll. Mest pengar får bästa spelare och vinner. Vem är det som vinner. Jo som vanligt PENGARNA. Vad är det för jävla sport.


Nåväl det är väl bäst att jag slutar om det här annars kommer väl snart nån karl och drar övonen av mig. Tur att det inte är så många män som läser min blogg.


Vi går över till något annat.

 

Den här blomman är fin men akta er för att ha den i trädgården. Vildbalsamin. Den tar över allt och invaderar. Bara så ni vet.


Förrgår skulle *DansBritt, Kinabror och jag på vridläktarn på Döda Fallet och kolla "Garvsyras" sista fars. Tyvärr så var vädret inte så bra. Mitt i första akten börjde det regna och så gick strömmen så vi fick ta fikapaus tidigare.

 

Annars var det som vanligt väldigt roligt och vi skrattade mycket även om vi satt där som blöta kråkor i våra regnkläder. Det tokregnade hela kvällen.


Igår hade vi bestämt att åka på marknad i en liten by uppe i skogen som heter Fugelsta men regnet föll och kinabror hade blivit rejält förkyld så vi stannade hemma.

Han satt framför tvn och jag var in till grannens hus och städade ur hans kylskåp och stökade lite. Han ligger fortfarande på sjukhus.


Det blev lite bättre väder på eftermiddagen och jag kunde gå ut sitta i hamocken och läsa ett tag, vattna lite blommor och rensa lite i nerfallna blomrabatter.


Så kom DansBritt och vi gick lite i vattnet nere vid sjön och sedan åt vi kräftor och västerbottenost.

Det blev så småningom en jättefin kväll och vi gick ner till sjön och bastade. Värmde vatten i kokarn och slog över oss ljummet skönt vatten istället för att kasta oss i kalla sjön. Njuta ska man. Solen kom fram en stund.


Katten Oskar följde med in i bastun och åt lite vitlökskorv. Vi hade ingen öl att bjuda honom på men korv åt han.

Sedan svalkade han sig genom att lägga sig i en vattenlok utanför. Den katten är inte riktigt som andra om man säger.


Idag skiner solen i alla fall. Hörde av sundsvallsborna som har koll på läget att det bara varit 3 dagar utan regn under hela deras semester och jag kan tro att det är sant. Synd om dom som ska tillbringa resten av året inomhus.


Planen för idag är att försöka plocka lite hjortron och blåbär eller kanske rent av klippa gräset som jag inte gjort på mer än en vecka nu pga regnet. Vi får se. Mina planer brukar faktiskt inte förverkligas. Det brukar bli något helt annat och det har jag lärt mig att leva med nu.


Dagens ord: Det är kanske det bästa att släppa kontrollen och låta det blir som det blir.



Av Anita - 2 augusti 2012 20:23

 

Det är sällan man kan säga att en dag eller natt har varit PERFEKT  och det händer inte ofta men någon enstaka gång ibland.

Jag ligger i sängen efter dansen och försöker sova och hjärtat slår fortfarande i danstakt och jag ligger här och småler.


Efter regnet igår droppade det av riddarsporrarna och ju längre dagen gick desto finare väder. Kinabror och jag gör oss klara för att fara till Hällesjö på dans och vädret är PERFEKT.

 

På dansplatsen lyser månen över en spegelblank sjö. PERFEKT

Dansgolvet är lent som siden och fötterna glider mjukt över golvet. PERFEKT

Danskavaljererna dansade jättebra, helt PERFEKT


Så träffar jag en gammal vän som jag inte sett på länge och vi blir glada. Värmen i hjärtat bara dyker upp och vi bara ler. PERFEKT


Tunnbrödstuten med skinka smakar helt PERFEKT


Vilken kväll. Jag fick till och med en komplimang och det minsann händer inte ofta. "Jag vet ingen som lyser och glimmar som du" var det en man som sa. Eftersom jag inte har några lysande smycken så känns det som han menade att det var jag som lyste och det är väl bra. Då kan man använda mig om strömmen går. PERFEKT


Dansen är min livsluft. Det är då ett som är säkert.


Idag då regnet skulle ösa ner enligt väderlekstjänsten  sken solen hela dagen. PERFEKT

 

Kinabror har äntligen fått köpa sitt drömhus och vi kommer att bli grannar. PERFEKT


Fika hos broder B och hans sambo och jag åkte till skogen för att plocka hjortron. Det blåste en lite kylig vind och blåste bort mygg och knott. PERFEKT  väder för hjortronplockning.

 


Kinabror hade fixat käket tills vi kom hem. PERFEKT

Trevligt besök på kvällen och så har ett dygn som varit helt PERFEKT och hur ofta kan man säga det, åtminstone jag som är en negativ typ brukar väl hitta något negativt att slå ner på men inte nu.


Dagens ord: Även en sann pessimist kan hitta en dag som det inte går att klaga på. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards