Direktlänk till inlägg 5 september 2012

KLANTASLE OCH VIRRFIA

Av Anita - 5 september 2012 16:56

Jo du, det är jag det, men bli inte rädd. Jag har inte sågat mig i benet med motorsågen eller vrickat mig i någon djup håla i skogen.

men...... vi tar det väl från början. Det är det som är så svårt ibland. Att ta saker i rätt ordning.


Så mina vänner, vi börjar med mina planer för gårdagen. Det var ju att kapa och släpa hem bävergnagada björkstockar som jag skulle använda som ved.

Ibland har man tur också. Precis när jag skulle ge mig iväg kom gamle A och erbjöd sig att köra motorsågen och då kunde jag nöja mig med att röja stigen bort till kinabror.


Vi drog iväg och det gick rätt bra bortsett från att det började blåsa så vi vågade inte ta ut båten och hämta veden i den så det fick väl vara till en annan dag. Vi for hem och åt pytt i panna istället.


Frampå eftermiddagen började det dra upp svarta moln över sjön.

 

Luften blev tjock och allt blev stilla som det brukar bli innan något helvete bryter ut.

 

Närmare och närmare och åskan började dundra långt bort. Plocka in grejor och dra ur all el för åskan.

 

Färgerna bli intensiva när solen bryter igenom de tjocka hotande molnen.

 

Sedan brakade det loss. Stormbyarna. ösregnet och mullret långt bort. Oväder oväder storm och regn. Sedan kommer mörkret och vindens vinande utanför.


 

Imorse när jag skulle åka till jobbet såg det ut så här. Min fina myggpaveljong och alla trädgårdsmöbler låg spridda överallt och det stormar så hårt att jag inte vågade börja röra i bråten. Det var nog att ta sig till bilen.


Så några timmars jobb och vi på jobbet gick på hotellet och åt. Jag skulle handla en massa grejor tills ikväll och gjorde så.

Sedan var det dags att gå på blodtrycks o diabetskontroll på sjukstugan och ska man säga något positivt om den här dagen så var det att jag faktiskt mådde bra och att mina prover var perfekta. Har ni hört va. Annars brukar det vara så att när man känner sig frisk är man sjuk och tvärt om. Dagens positiva.


Så var det besök till grannen på sjukstugan och sedan drog jag iväg hem i blåsten. När jag skulle packa in grejorna i huset så fanns dom inte där KLANTASLE OCH virrfia. Kassen stod kvar på affären. Då var det bara att vända om och köra 3 mil till.


Faaan man kan undra om man håller på att bli senil. Jag tappade lusten att laga mat alldeles och slank in på hotellet och köpte med mig en pizza som jag nu suttit här och slukat och känner mig som en uppsvullen köttbulle.


Ja attans så det kan bli. Virrfia känner jag mig som också just nu. Ni vet. när man inte riktigt vet var man ska börja med för något. Ska jag diska, eller ta reda på tvätten, eller städa upp lite, eller eller och så blir det inte något alls.


Nä vet ni vad. Jag kryper ner i soffan och hämtar fram min sista "Åsanissefilm". Såna här dagar måste man trösta sig själv. Önskar att jag hade katten Oskar med mig och en stor chokladkaka.

Nej attans. Jag ska ju ner i bakstugan med en massa grejor till morgondagens tunnbrödbakning.  Ja ni ser hur glömsk jag är. Skit.


Dagens ord: Den som inte bruke tankan får bruke skankan  

 
 
Anki

Anki

6 september 2012 07:51

... eller - "det en inte har i huvet får en ha i bena"...
Det var förskräckligt vilket väder - eller oväder - fy farao! Du gjorde helt rätt och tröstade dig med en Åsanisse!
Lycka till med tunnbrödsbakningen!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

6 september 2012 09:38

Hej! Vilken tur att grejorna inte blåste sönder. Ha en fin dag !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

6 september 2012 10:58

Vilket oväder ni fick!
Här har blåst, men inte alls så mycket som hos er. Så himla försmädligt att du fick köra tillbaka efter kassen. Nog blir man arg på sig själv när man gör såna dumheter, men det är ju bara att bita i det sura äpplet.

Du får skaffa dig en ny Oskar! Inte kan du vara ensam där i stugan vid Fisksjön hela vintern, du måste ju få en sängkompis.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
zaq

zaq

6 september 2012 13:44

Jaa... Där hör du, inte kan du vara utan katt!!!

Men Vilka läckra bilder du fick till av ovädret som drog in!
Det har stormat som f*n nu något dygn, och regnet som kom tisdagkväll var inte av nåder :-(

Hoppas paviljongen höll, hade en själv för några år sen, och den gick åt skogen, köpte en till och den for åt samma håll, det var liksom inte lönt! En av gångerna han jag få tag i eländet och stod där i bikinin när grannarna av en händelse kom, så de hjälpte mig, men där stod jag bh-lös för spännet small av, pinigt-pinigt!!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards