Direktlänk till inlägg 7 september 2012

SKÖRDETIDER

Av Anita - 7 september 2012 11:03

 

Några lingon har jag inte plockat ännu men dom börjar bli mogna. Krusbären skulle jag ha plockat men de senaste dagarnas oväder och storm har satt stopp för det mesta. men.....


det hindrade inte PappersBeda och mig att baka tunnbröd. Det är ett tag sedan nu och det är fint att ha hembakat tunnbröd i frysen till framöver vintern. Bloggvännen "Skatan" skulle ha varit med men fått förhinder så vi får väl baka en gång till när hon kommer lite senare.

 

Inte har vi mycket i vår by nuför tiden. Allt är nerlagt utom Håsjögården, sommarcafe på sommaren och så vår bakstuga som vem som helst får låna och baka tunnbröd i.


Det är inte alls svårt att baka tunnbröd fast man fått höra det. Det är bara att få tag i ett bra recept och köra igång. Vem säger att kakorna ska vara stora som fjäla. Nej vi gör lite mindre och då blir det fler.


 

PappersBeda som är morgonpigg brukar fara dit tidigt och elda så att när jag kommer senare äter vi frukost och börjar göra iordning för bakning. Det är så mysigt att baka tunnbröd. Varmt och skönt framför ugnen och det luktar så gott. Lukten sprider sig och det dröjer inte länge förrän Snälle Sven och Gamle A kommer. Nybakat tunnbröd med messmör och kaffe är inte illa att äta till lunch.


PappersBeda och Gamle A följer med hem och vi lyckas vika ihop min myggpaveljong och konstigt nog har inga pinnar gått av så det gick rätt så fort att plocka ihop grejorna.


Fy så blåsigt och kallt. Jägarna som satt och kurade efter vägen såg bra frusna ut. 4 grader och full storm. Kallt Kallt Kallt. Jag hade hoppats på några fina dagar för det brukar det vara den här tiden.


Det var till att kura inomhus på eftermiddagen. Hungrig var jag också.

 

Ut i landet och hämta lite potatis och några brockoli. Känns lite lyxigt att äta det man själv har hemma omkring. Rödvinbärsgele , dricka av svart och rödvinbär och det nybakade egenhändigt bakade tunnbrödet. Man äter med lite speciell glädje då.


Jag har ju klarat mig från förkylning hela året men igår kväll bröt snuvan lös. Inte så konstigt eftersom så många runt mig varit förkylda. Nu sitter jag här och nyser och snörvlar och bestämmer mig för ännu en innedag.


Jag hade tänkt att jag skulle plocka in mina pelargoner i växthuset idag för frosten är nära men så länge det blåser så här så är det nog ingen fara. Krusbären skulle ha plockats också. Vi får väl se på eftermiddagen.


En matt sol lyser då och då igenom molnen så kanske det klarnar upp frampå kvällen.


Sitter här och tänker på lycka. Varför ska man egentligen sträva efter lyckan. Det är ju en så stor känsla som man så sällan upplever. Man får väl vara nöjd med att känna sig rätt nöjd. Ok, så kan man väl tycka.


Om man känner sig nöjd så är det väl bra. Jag kan känna mig nöjd med en hel del saker. Nöjd med att mitt myggtält inte blåste sönder och att jag fick hjälp att riva det. Nöjd med att jag plockat så mycket bär så saften räcker hela vintern. Nöjd med att jag slipper jobba och själv för bestämma över min tid.

Nöjd med att jag är frisk och kry och orkar stutsa runt som jag gör. Lite snuva får man väl ta om det inte är värre.


Nog vet negativa jag att listan med vad jag är missnöjd med skulle bli förfärligt mycket längre men någon form av balans är det allt och om det inte fanns saker som inte är så bra så skulle man inte uppskatta det som är bra lika mycket tror jag.


Ja nu har jag väl haft mina dagliga funderingar. Man har ju tid att reflektera en del när man inte behöver lägga ner sin dyrbara tid på att jobba med en massa meningslöst skit. Det ni är väl också något att vara nöjd över.


och......jag ska berätta för er om när jag känner lycka. På något sätt känns det som en förgången tid nu när katten Oskar som spred sin lycka omkring sig, när danserna är över för sommaren och alla härliga män i mitt liv antingen har dött eller försvunnit eller mist sin glans. Nåja


Dagens ord: Kanske man inte ska sträva efter LYCKA utan vara glad när man kan säga att man är NÖJD

 
ANNONS
 
Staffan H

Staffan H

7 september 2012 22:25

Att vara nöjd och tillfreds med saker är bra. Stunderna av lycka som kommer då och då är tillvarons grädde på moset. Det tycker i varje fall jag. :-)

http://staffanhuss.wordpress.com

 
zaq

zaq

9 september 2012 13:21

Lycka...
Bara jag har det där,bara jag får uppleva det där,bara det där ordnar sig...

Eller,
Lycka, -är en varm hand i sin.
-se glädjen när ens barn lyckas med något, som de längtat efter.
- en varm och glad och spinnande katt under täcket.
- stunden i bagarstugan (saknar min bagarstuga, där vi hade ljusstöpningsfester, surströmming, pizzakväll efter baket, därjag hade min son i babysittern uppe på bakbordet medan jag bakade...)

Lycka, kan var alla de små tingen somen liten stund uppfyller vårthjärtamed lust!

Lyckan, denkommer intemed vare sig pengar, eller män, absolut inte det senare, ty de har mycket elände med sig också.

Fast det har jag med, eländemed mig...

Och förmig är lycka också när jag drar in doften från en blötmyr, och får dela det med någon somförstår ävenomden inte gillar blötmyrar,men som kan dela känslan somhar... den som har det...

http://zaq.blogg.se

 
Herta

Herta

9 september 2012 19:50

Är det bagarstugan nedanför vägen upp till Håsjö?

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Lena

Lena

9 september 2012 21:15

Vad mysigt att baka tunnbröd. Kan riktigt känna lukten i bagarstugan fast det var så länge sedan. Gott också! Men vad gör du av krusbären? Jag har också en buske och vet inte riktigt vad jag ska hitta på med dem. Sylt förstås men nåt mer. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

10 september 2012 06:36

Härligt med egenplockade bär och egenodlade grönsaker... och så underbart med egenbakat tunnbröd :)
Lycka, ja - vad är det? Det beror nog på vem du frågar... frågar du mig, så är det korta ögonblick när barnbarnen ger mig sin tillit och kärlek eller när jag vandrar i skogen och känner mig fri en stund... fri från alla måsten...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
carina

carina

10 september 2012 14:51

Ja det ska vara gott att leva... och baka tunnbröd i bagarstuga är ett utmärkt sätt att leva på.

http://carri.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

10 september 2012 17:30

Ditt dagens ord stämmer bra tycker jag. Om man får känna sig nöjd med tillvaron, så får man väl vara nöjd med det. Att gå kring i ett ständigt lyckorus är väl få förunnat.

Jag är inte lycklig, men jag är inte direkt olycklig heller utan med tanke på omständigheterna ganska nöjd. Och så får det vara bra med det!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se