Direktlänk till inlägg 17 september 2012

RIK ELLER FATTIG ELLER????

Av Anita - 17 september 2012 09:30

 

Nog är det väl konstigt hur vi människor är. Det är så lätt att fokusera på det man inte har och som man tycker alla andra har och så svårt att se vad man själv har som inte andra har.


 

Sedan urminnes tider så har vi varit samlare, åtminstone vi kvinnor och banne mig känner man det inte i blodet fortfarande.


När jag nu står här och tittar in i min frys och ser min rikedom kan jag inte känna mig annat än glad och stolt.

Ser på burkarna med blåbär, lingon och älgkött. Ser vinbär och äppelpajer och rabarber och en massa annat.


Ser burkarna på spiselhällen fulla med torkade kryddor av alla de slag.

Står i källaren och ser potatisen alla flaskor med saft och dricka, alla burkar med gele och inlagda gurkor.


OJ VAD JAG KÄNNER MIG RIK. Vet att jag i alla fall inte behöver svälta i vinter. Det är minsann inte alla vintrar som det har varit så.


Igår var min bästa vän AMV här hela dagen och det blev en rent fantastisk septemberdag. Sol sol sol och inte den vanliga isande vinden från väst. Vi plockade lingon och gick omkring barärmade i solgasset. Vi satt i hamocken och drack kaffe, vi lyxade till det med att åka till Hammarstrand och äta och jag blev dessutom bjuden. Så tog vi en promenad på min nya stig och tittade på Kinabrors hus. Det var med andra ord en ovanligt trevlig dag.


Visserligen drog jag hem lite ved och stod och klöv en stund och som ni vet så är det det värsta jag vet men det måste göras.


Annars är mitt liv inte så väldigt fullt av sånt som måste göras. Trots allt är det ju jag som bestämmer över mig själv nu. Ingen arbetsgivare som försöker pressa ur en det mesta möjliga.

Ingen man som försöker att få en att dansa efter sin egen pipa.

Det är det som kallas FRIHET


Att vara ensam kvinna är väl det mest oekonomiska man kan vara eftersom den här världen är gjord för att man ska vara två och tjäna pengar båda.


Att var pensionär och ensam kvinna är det mest fattiga man kan bli. Nej att vara kvinna och ha små barn är väl kanske ännu sämre.


men....jag är rik i alla fall även om portmonän gapar tom som  en tandlös gädda.


Jag har ett fullt frysskåp.

Jag har källaren full med mat. Vissa har inte ens en jordkällare.

Jag har en gammal dator.

Jag har en urgammal mobiltelefon

Jag har en kamera.

Jag har ett badkar 

Jag har många goda vänner

Jag har en vedspis och jag har lite ved att elda med.


Just nu står kaffepannan och kokar och sprider sin goda doft.

Ovanför spisen hänger kryddor och äppelringar till tork.

Egentligen mina vänner är jag rikare än man kan tro även om jag inte har en massa dyra grejor.

Det enda jag saknar är min katt Oskar som lämnat ett stort tomt hål i mitt hjärta. Att ingen älskar en kan kännas tomt.

 

Jag ska inte klaga fast jag gör det ibland. Det är väl mänsligt det också. Vi är väl sådana vi människor. Vi ser att gräset är grönare på andra sidan. Finns kanske till och med dom som tycker att jag har det bättre än dom????


Just nu känner jag mig i alla fall väldigt rik och ekorren i mig har samlat ihop sitt vinterförråd och det känns bra i hela kroppen.


Dagens ord: Att gräset på andra sidan är grönare är kanske bara en synvilla.


  

 
ANNONS
 
Margit

Margit

17 september 2012 10:07

Så fint du skriver...om det du har! Oftast tar vi fram det vi INTE har. De gäller att vi är cksammam för det vi har!!Och det är du!
Ny vecka igen iden går fort och höen är framför os. Hoppas att vi får en fin höst, sol och lite värme.
Kramar till dej Anita!!

http://margiholm.blogg.se

 
Irja

Irja

17 september 2012 14:26

Bästa Anita !!!
jag har så jag klarar mig, sen jag blev ålderspensionär blev pennigpungen skral, men med det jag kan åstakomma och göra själv känner jag mig rik, som du min vän, hovar jag in mina grödor Tex bär,potatis grönsaker,svamp gurkor,tomater Burkarna står rad i rad på hyllorna i matkällaren,,,, DÅ känner jag mig rik, och veden räcker 2-3 vintrar till,,,,,Njut av dom härliga höstdagarna vi har, skaffa dig en ny KATT ,Den nya katten kan ju aldrig ersätta Oscars plats i ditt hjärta, men då slipper du vara ensam,och man mår mycket bättre med husdjur omkring sig, jag kan inte vara utan,,, Varma Höstkramar från din vän IA....

http://40-talistenbloggplatsen .se

 
Kristina

Kristina

17 september 2012 14:57

Visst är det härligt att vara en ekorre. Jag njuter vid den här tiden på året när jag saftar och syltar. Visst är det en stor rikedom att få äta giftfritt och veta vad det innehåller.
Nu ska jag torka äpplen i en torkapparat som jag fått. Vet inte hur det funkar men det kan väl inte vara så svårt.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

17 september 2012 17:27

Hm, jag har ok med pengar men en tom frys, jag :(. Du kan ju dessutom vara stolt för allt som du har åstadkommit i din frys, du som gjort mycket av det själv.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

17 september 2012 17:48

Visst är det så att vi samlar och skaffar oss förråd med både det ena och det andra. Inte för att man behöver det längre, för allt finns ju att köpa nu för tiden, men det är så roligt.

Det är likadant när man bakar, sällan känner man sig väl så belåten som när man har bullpåsar i frysen och kakburkarna fulla.

Det är nog inte en massa dyra prylar som gör att man blir lycklig, det är förnöjsamheten!

Har du ingen ny Oskar på gång??

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

17 september 2012 19:59

och du har en ljuvligt tystnad.
du har inga trafikljus
du har frisk vatten
du har egen ved
du behöver aldrig trängas
du är en riktig liten lyckoprinsessa

och snart kommer en ny oscar!
margareta

 
Anki

Anki

18 september 2012 08:07

Ett tänkvärt inlägg. Visst är det så - olika referenser på vad som är rikedom... eller fattigdom. Pengar är viktigt, men inte det viktigaste (vilket en del tycks tro) - mycket viktigare är det med livskvalité, med vänner, tak över huvudet, torr ved, mat för dagen...och en katt som spinner... jag tror du behöver en ny katt som kommer att älska dig för den du är.
Ja det finns mycket som är viktigare än bara en tjock plånbok :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

18 september 2012 20:19

Vi försöker att vara tacksamma för det vi har. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Ingen bild

storabh

18 september 2012 22:11

Härligt Snuvan! Glöm inte mig.

 
Ingen bild

B

22 september 2012 01:46

Du är klok och du har så rätt. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 17 nov 14:31

  I morse kom styggvädersfåglarna. Det är alltså domherrarna.Dom har inte varit här förut i höst och dom förebådar alltid snö och visst har det kommit snö inatt och det singlar ner flingor nu också.   Det är bara att klä på sig och börja skott...

Av Anita - Lördag 16 nov 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. T...

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se