Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

INNAN JAG LÄGGER MIG

Av Anita - 12 oktober 2012 09:29

 

Innan jag lägger mig och går upp för trappan tittar jag automatiskt ut på bron för att släppa in katten Oskar och varje kväll hajar jag till när jag kommer ihåg att katten Oskar inte finns längre och det hugger till i hjärtat och jag känner mig ensam när jag går upp till sovrummet och vet att igen värmer mina fötter längre.


 

 Det känns inte lika trevligt att ligga i soffan och se på ÅsaNissefilm när jag inte har katten Oskar som burrande spinnande gosande sällskap. Tänk att man kan sakna en katt så.


Nåja då lämnar vi det och ramlar med en smäll tillbaka till det hårda livet. Hårda säger jag bara för att nu är det minusgrader och jag kan inte låta bli att tänka på att jag inte fått upp bryggan och båten, inte bytt till vinterdäck och man säger på Radio Jämtland att det kan bli snö idag.


 

Ingenting finns att fotografera längre för nu har alla vackra löv blåst av träden och det ser bara trist ut ute.

Inga blommor lever längre men i fönstret blommar min bouganvilla med okuvlig kraft. Den har blommat i snart 6 månader nu.


Igår var det dags för meditationsgruppen att ha inspirativ målning. Vi skulle hålla till på Håsjögården

för där finns det gott om plats och man behöver plats när man ska måla på baksidan av gamla tapeter och bara tokmåla av hjärtats lust utan att det egentligen ska bli någon. Det bara blir liksom!


Jag tänkte göra en paj och det ångrade jag bittert när jag började. Omständigare helvet har jag aldrig varit med om. Att rensa upp och hacka en grillad kycling gick väl bra. Att göra pajdegen gick väl bra men sedan........ man skulle rosta paprikor och rödlök i ugnen på 250 grader och skala av dom sedan när dom kallnat. Vilket  strul att få av skinnen. Sedan skulle man steka bacon och vitlök och spenat och så till slut göra äggstanning med en massa joks i och pinjenötter och fetaost. Tog flera timmar för en liten pajrackare.


Nåja den gick ju åt och tjejerna sa att den var god men jag tycker inte om mat som är omständig så den gör jag aldrig mer.


Tillbaka till Håsjögården. När jag riggat opp våra grejor kom tjejerna och vi upptäckte att det bodde jägare där också.

Jag försökte ta kort på målningen men då gick inte min kamera. Den blev lite konstig efter att den hade varit i vatten förut så inga bilder blev tagna.

 

Så här blev mina men det var synd att jag inte kunde fotografera någon av dom andras fina bilder. Vitsen med den här målningen är bara att man ska släppa prestationskänslan och bara måla med sinnet om det så bara blir en svart plump. Fast det förstås, målar man bara en svart plump mår man väl inte så bra.


En ny dag har kommit och det är fredag och veckorna går fort nu. Konstigt att veckorna på våren, sommaren och hösten går så fort och att veckorna på vintern bara sniglar sig fram som drogade sniglar i kolasås.


Inte blir man yngre heller det ser man med fasa när man tittar sig i spegeln på morgonen. Hualigen.

Om jag hade pengar skulle jag åka utomlands och få bada och sola.  Då skulle jag nog känna mig ung igen. Den här tiden som är framför oss är jobbig. Nu måste man börja gruva sig för halkan och kylan och snöhelvetet men skit samma.


Nog har jag lärt mig att man ska leva i nuet och inte titta bakåt eller framåt men herre je vad det är svårt. Nu ska jag titta i nuet och gå och lägga in i spisen och dricka en kopp kaffe till innan jag börjar med dagens sysslor.


Imorgon kommer Kinabror och det ska bli så kul att han är här en vecka. Nu kan han börja stöka i sitt nya hus och bo in sig så jag skulle tro att han ser fram mot det.


Dagens ord: Man ska leva i nuet men det är allt tur att man har fina minnen att trösta sig med.

 
 
margareta wårenius

margareta wårenius

12 oktober 2012 11:17

en sån trogen bouganvilla du har. Kanske var den ute i somras.

mw kul för dej att brosan kommer

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ann

Ann

12 oktober 2012 12:59

Hej Anita! Jag förstår precis din saknad efter Oskar!
Ja, som sagt för mej är det både glädje och sorg nu. Men vi förstår ju vilken befrielse det ändå blev, då Ronald var så svårt sjuk med mycket smärta.....Lilla moster som är tvillingsyster, har jag tänkt på extra mycket, men har förstått att hon samtidigt ser det som en befrielse, hon har verkligen funnits vid sin tvillingbrors sida...Och det är inte lite jobbigt för kropp och själ....
I vilket fall så ser vi sååå fram emot Stockholmsresan då vi bara ska må gott, äta gott, shoppa och njuta av Jesus Christ Super Star! Vi for förbi hos Dej igår, men jag trodde att Du väntade in dina meditationstjejer så vi stannade inte...läser ju här att Ni var på Håsjögården, det lät ju jätteinspirerande med målningen "ur hjärtat"! Ha de så gott och krama Göte, vi kanske kan försööka hitta en kväll till vekcna och komma och titta på huset, det vore så kul!!! Hej från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

13 oktober 2012 11:47

Hoppsan! I helgen ska det visst komma snö till oss. Vi tog upp båten förra helgen och det känns bra, fast vemodigt.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

13 oktober 2012 13:16

Ja, nog förstår jag att du saknar Katten Oskar. Ni hade ju en väldigt speciell relation, det var tydligt.
Det här med inspirativ (hette det så) målning tycker jag verkar väldigt kul. Jag vill ju gärna måla och tycker att själva målandeprocessen är rätt så avslappnande men sedan blir jag så oerhört besviken över resultatet, men här skulle jag ju få öva på att släppa den biten och bara koncentrera mig på målandet.
Dina målningar brukar ju för övrigt vara ljuspunkter att bära med sig i den svarta vintern.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

14 oktober 2012 11:02

Katten Oskar är säkert med dig varje dag!
Det där med att måla på tapeter, var en mycket bra idè. det får jag nog "apa" efter.
Min första tanke var att vad du målar fint, det kan inte jag. Då är det därför jag ska måla, för min egen skull.
Vi har haft två frostnätter här, men i natt har regnet vräkt ner.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

16 oktober 2012 01:21

Förstår att du saknar din älskade Oskar!!!
Våra katter betyder så mycket för oss människor!!!
Kram!!!

http://margiholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards