Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

HATAR SNÖ!!!!!!!!

Av Anita - 16 oktober 2012 10:10

 

Attans, attans, attans. Jag ville egentligen vräka till med de mest hiseliga svordomar men jag vet att Cecilias lilla dotter skulle bli ledsen då så det får väl räcka med attans.


Vaknar till att snöhelvetet vräker ner och inte med måtta heller.

Alla planer omkullkastade. Kinabror och jag skulle åka till faster G idag och  och ta upp brygga och båt och ingen av oss har vinterdäcken på bilen. Dessutom skulle jag hämta ved som jag fått den här veckan. Alla planer omkullkastade.

'

Alltså sitter man här och ser hur fåglarna gråter och är hungriga. Fick hä mig ut och ge dom en halv limpa så dom klarar sig tills jag tar mig iväg och köpa frö.


Varför blir man alltid så överraskad när skiten kommmer fast man vet att det blir. Varför sätter man inte på däcken? Varför blir det på dette viset? Varför gör det mig så otroligt förbannad?`Varför har jag inte pengar så att jag kan bo borta hela vintern? Varför gör jag alltid fel val, inte bara med jobb och karlar utan över huvud taget?


 

Nåja vi kan ta gårdagen istället så länge.

Kinabror börjar märka att det sociala sällskapslivet i Fisksjön gäller även honom. Int hann han göra mycket igår inte.

Jag började med att åka till honom och äta frukost och då var SnickarMagnus redan där och åt frukost. Trevligt att ha någonstans att äta frukost.

 

Han hade tänt eld i braskaminen och det var varmt och skönt och väldigt trevligt i hans nya hus. Det huset är så vackert, så varmt och trivsamt.


Frampå dagen kom min fd svärmor och hälsade på och hade stickat ett par sockar till mig, varma yllesockar att ha på när kylan kommer.

Då åkte vi till brorsan och fikade eftersom jag visste att han hade köpt fikabröd.


Sedan kom han hit till mig och åt middag och plockade ihop lite grejor han skulle ha där borta i huset och så följde jag med honom hem för att hjälpa till att plocka in sängkläder och sånt i lådor och skåp.


 

Då kom broder O för att hälsa på och så blev det kvällskaffe där igen.


Imose vid 4-a tiden vaknade jag av att en hund skällde. Tänkte att en vilsekommen hund stod på bron och ville in så jag tog på mig morgonrocken och gick ner men där var ingen hund. Kanske han sprang iväg när ingen öppnade dörren eller var det som jag drömde? 


Vet att många sagt till mig att det är dumt att lägga energi på sådant man inte kan göra något åt men det får nog bli många många positivitetskurser innan jag gillar snö och vinter.

Bättre att lägga energi på att hata snö än att hata människor i alla fall.


Det sitter hårt rotat i min kropp att hata snö och vinter. Jag har gjort det sedan jag föddes. Inte ens som barn gillade jag snö. Minns bara att man frös och for illa av snön redan då man var barn. Ville heller sitta uppe i spisbrån och läsa böcker än gå ut och leka i snön.


Om jag hade råd skulle jag köpa mig ett par nya vinterskor men eftersom jag inte har det får jag väl försöka laga mina gamla trasig med svart eltejp. Kanske vore bättre med silvertape men det skulle väl se för jävligt ut. Så får man väl ägna dagen åt att plocka fram vinterkläder och skor och plocka undan sommarkläder.


Jag har pratat med DansBritt i telefon ett tag och önskar att jag hade någon gammal ÅsaNisse film att trösta mig med. Tappar all lust att göra något inne. Snön suger ur all lust och energi från min fattiga kropp.


Dagens ord: Vitt är fult, färg är fint. Heller mörkt och färg än vitt och ljust. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liliann

16 oktober 2012 13:11

Tur att du har så många vänner omkring dig! Kram

 
Ingen bild

Cecilia

16 oktober 2012 15:22

Tack för du inte svor så mycket Ellen sa-Jag älskar snö man kan göra snölyktor änglar snögubbar andra figurer hoppas vi får snö mamma snaaart.Men Anita gillar inte snö synd.

 
Kristina

Kristina

16 oktober 2012 19:30

Oj, vad mycket snö, brukar det komma så tidigt. Det stod i aftonbladet att ett högtryck var på väg, det ser ju inte ut så precis. Hoppas snön dröjer här. Jag tyckte om vintern förr men efter de två hemska vintrarna när man bar skottade och skottade gillar jag det inte alls längre.
Hoppas att den går bort så du kan göra färdigt det du tänkt för vintern.
Riktigt varma kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

16 oktober 2012 20:48

JAdu Skogsnuvan, det där vita eländet! Mycket ser du ut att ha fått, jag fick se lite av den varan idag då jag skjutsade en vännina som bor lite längre bortåt till. Huvva! JAg bävar för var dag och gruvas för att öppan ögona och dörra å se att det är vitt ute :-(

Min tanke har då kommit, som du skrev, försöka gno ihop så man kunde bo varmare till under vintern den dagen man är "fri"... JAg mådde så bra där, Rosacean försvann, visserligen var den i ett bättre läge då jag for, men nu en vecka hemma är huden full av knottror och en-å-annan böld :-( baggis, javisst inget man dör av, men ont och irriterar är det... @s hudsprickor läkte ihop, han var allmänt mindre torr i huden trots att han är lite rädd för att bada pga saltet, men jag tror det är bra jag...

Nä du får tända en brasa och värma kropp och själ, jag ska blogga vidare om resten av resan, det ger värme för mig och förhoppningsvis också de som läser...
kram

http://zaq.blogg.se

 
Lena

Lena

16 oktober 2012 21:17

Men oj vad mycket snö du fått. Hoppas det plaskar bort.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

17 oktober 2012 18:11

Jag hör att du är lika vresig som jag är ibland. Det känns hemtrevligt :) Nu har det ju hänt något märkligt med mig på senare år (kanske är det klimakteriet) men jag har börjat trivas i mörkret på vintern, och med snön. Nu har ju jag lite andra förutsättningar än du: jag bor söder över och i en stad där andra skottar åt mig och jag kan ta mig fram utan större besvär även om det är snö. Jag behöver inte hugga ved och det är sällan strömlöst. Och då är det ju ganska lätt att gilla vintern. Jag är inte lika tuff som du så jag tror inte jag skulle klara av att byta med dig.
Värmande kramar till dig inför den jäkla vintern!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

18 oktober 2012 08:09

Oj så mycket snö... förhoppningsvis har den försvunnit igen... Skönt att du har lite sällskap ibland - Kinabrors hus ser trevligt ut :)
Älskar inte snön jag heller, men vi får sällan så mycket som det blir hos dig.
Ha det gott... trots allt :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

18 oktober 2012 21:33

Oj det kom tidigt, detta snöh-e, som du brukar säga!
Tur att du har vänner omkring dig, så att du glömmer det hemska en stund!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Sundinska

Sundinska

20 oktober 2012 01:02

Ojoj... Jag som ju är ganska förtjust i det som du hatar, tycker att det var alldeles för tidigt!

http://solagast.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 26 jan 09:05


  Igår morse sökte de första solstrålarna sig in i huset. Det var första gången i vinter. Kastade en stråle på fjärilstavlan från Kina och på min blå tavla med fjärilar. För varje dag lite närmare en drägligare tid.   Fredag och lördag var tre...

Av Anita - Onsdag 21 jan 13:27


  Har du tänkt på att ofta när man tänker på någon eller något så dyker det upp nästan på en gång.  Sista dagarna har det hänt mig inte bara en gång utan minst fyra gånger. Jag har tänkt ringa flera personer och precis när jag skulle till med ...

Av Anita - Söndag 18 jan 10:05


  Först kom det snö igen. Sedan kom Mustaschen och det var länge sedan nu. Vi satt och fikade och såg på en gammal rolig film. Vi skattade åt äppelknyckarbyxor, sättet att använda titlar och söderkisar som busade.Vi hade en del opratat också och...

Av Anita - Onsdag 14 jan 10:40


  Vinterträdgård, då tänker man på en inglasad trädgård med exotiska växter, citroner och olivträd och sånt fint men faktiskt så är det väl en vinterträdgård det här också. Det är ju min trädgård och det är ju vinter. Nog faaan är det vinter.   ...

Av Anita - Måndag 12 jan 11:11


  Så är det verkligen. Det blir nästan aldrig som man planerat eller tänkt och konstigt att man alltid blir lite sur för att det inte blir så. Som idag när jag hade planer på att åka och jobba och handla och äta lunch med DansBritt. Då är det 28...

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

47 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se