Direktlänk till inlägg 22 oktober 2012

ALDRIG BLIR DET ANNORLUNDA

Av Anita - 22 oktober 2012 09:22

 

Det är alltid likadant den här tiden på året då den första snön kommer. Jag ramlar ner i ett svart hål och tankarna börjar snurra i huvudet.

Vad skit ska hända den här vintern. Kommer veden att räcka? Hur mycket snö blir det? Det vita som faller får mig att ramla ner i en höstdepp och det är lika varje år.


Så i helgen kändes det lite bättre när snön smälte bort till stor del och det blev lite mer färg. Gårdsplanen är visserligen som en stor chokladsmet. Många bilar kommer varje dag genom att grannen har hemtjänst flera gånger om dagen.


Stökade lite ute och mitt på dagen var det dags att äta surströmming hos grannen. Kinabror och jag gick in dit ett tag och sedan skulle vi börja med att försöka dra in bryggan och båten medan det var uppehåll. Kinabror skulle åka mot södern tidigt på söndagsmorgonen så det var hög tid.


Som tur var så kom gammelsvägerskan och Sofiepropp så med genomsamma krafter lyckades vi fixa det som skulle vara och det kändes som en sten föll från mitt bröst.

 

Det skulle vara en solig dag men det var dimma hela dagen men inte kallt i alla fall.


På kvällen skulle PappersBeda med man och Kinabror och jag åka på hotellet på pubafton och buffe.

Det var god mat och hade nog kunnat vara trevligt om inte snön vräkt ner igen. När jag såg det falla så drabbades jag igen av den förfärliga svårmodet som ramlar över mig som en svart filt och jag kunde inte njuta varken av maten sällskapet eller musiken.


Det är verkligen ett problem. Jag kan inte hjälpa det. Senare går det bättre när man väl insett att nu är det vinter men i oktober. Önskade mig några vackra soliga dagar då jag kunnat göra det jag skulle i trädgården. gå till Kolbjännsnön och vandra lite i skogen. Njuta av den fina naturen som finns runt omkring mig men icke sa Nicke snöhelvetet redan nu.


 

Brorsan som skulle åka söndag hade sommardäck på bilen och kunde inte ge sig iväg utan blev kvar en hel dag till. Det var väl kanske tur för på så vis fick han tag i en köksmöbel till sitt nya hus, billigt och bra.

Vi hämtade hem den igår och det tog några timmar.


Nu har han åkt tillbaka till Skåne och jag sitter här i snön och måste snart ta mig till med lite sysslor för sådana finna alltid. Hade ingen lust att kliva upp imorse men det snöar i alla fall ,inte än i alla fall. Jag har lust att dra täcket över huvudet och sova mig igenom vintern men det går ju inte så trots att den svarta filten sitter kvar på skallen så tvingar jag mig upp.


Fåglarna har fått frö och det är massor här och två ekorrar. Grannen har redan ringt och tjatat om att han har några äpplen han vill att jag ska göra kräm av. Spisen har fått ved i sitt gap och kaffepannan puttrar och luktar gott. Ser ni, en positiv grej har jag fått till i nattsvarta helvetet. Säg inte att jag ska tänka positivt är ni snälla för det ville jag men kan inte just nu.


Det är trist med fotograferandet också. Finns liksom ingenting att ta kort på längre. Det är bara fult fult.

Jag har i alla fall fotograferat en massa jordkällare och jag lovar att nästa inlägg ska inte handla om depp och svarta hål och täcket över öronen och sjuklig missmod över vinterhelvetet utan något annat.


Dagens ord: Om jag hade pengar skulle jag genast fara dit solen och värmen rår.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

22 oktober 2012 09:49

OM jag hade pengar så skulle jag skicka dig till ett varmt och soligt land och sen åka och hämta hem dig igen när våren kommer! Varma kramar till dig Anita! Alla behöver vi inte tycka om vinter snö och kyla det e nog vi som e lite galna ;)!

 
Liliann

Liliann

22 oktober 2012 09:50

Känner igen känslan, jag har den också men av andra skäl.... KRAM på dig Anita

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

22 oktober 2012 15:54

Skulle var kul med ett foto på din VÄRMARE som står på sne nånstans i busken

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

22 oktober 2012 17:11

Du behöver inte alls vara positiv. Fördelen med att tänka positivt är kraftigt överdriven. :) Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Selma

Selma

22 oktober 2012 19:54

Jag är så trött på detta mörker jag, det tycker jag är lättare när det är snö.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

22 oktober 2012 20:43

Fint foto du har, med tallbarret som hänger i klykan på trädet!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

22 oktober 2012 20:55

Hösten är en tråkig årstid jag håller med dig ! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

22 oktober 2012 21:48

Här regnar det varenda dag. Jag brukar vara klar i trädgården vid den här tiden annars, men har knappt börjat.
Jag förstår att det är jobbigt med snö så tidigt. Min Sambo kallar det för "det vita helvetet".
Jag hoppas att den dröjer här ett bra tag.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

22 oktober 2012 23:00

Hej och hå! Man vet aldrig vad som väntar i snödrivorna och kylan. Det är bara att hoppas. En vinter med minus 5 och 3 dm snö exempelvis. Men det är väl bara en dröm förstås.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

23 oktober 2012 18:50

Alla är vi olika och tur är väl det.
Jag har fått nytt jobb, det är roligt och jag är behövd. Ändå sitter ångesten som en klo i bröstet. Vi är inte bara olika, alla vi. Var och en av oss har även sitt kors att bära.
Bra att din blogg med vackra bilder och dina ord på hur du tänker om saker och händelser finns då!

Kramen

 
Ingrid

Ingrid

24 oktober 2012 11:24

Visst blir man lite nedstämd när hösten kommit så här långt och man vet att snart är det snö och kyla som gäller i flera månader.
Tur att snön försvann hos dig igen i alla fall.
Här är det grått och småregnigt och vaktmästaren far omkring och samlar ihop löv med gräsklipparen. Skönt är att man slipper tänka på lövräfsning, det får familjen Foti sköta nu.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

25 oktober 2012 11:04

Åhh Skogsnuvan. Jag känner med dig och förstår dig fullkomligt. Även om jag kan åka till solen ibland blir också jag deppig så här års ... och det blir värre och värre år från år. Och så har du snön att fajtas med också ... och veden och ... Och nu har Kinabror åkt söderut ... Kommer han upp till jul i alla fall? Du får massor av kramar och varma tankar från mig ...

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se