Direktlänk till inlägg 17 november 2012

ÄNTLIGEN SKRIDSKOIS?

Av Anita - 17 november 2012 09:02

 

Igår bar inte isen på sjön, det bara knakade och knastrade när man gick på den men inatt har det varit många kallgrader och det blåser inte.


Jag är förväntansfull och ivrig. Jag står på huvudet inne i trappkontoret (trappskrubben heter det väl på vanligt språk) och rotar och letar under allt skräp för att hitta mina gamla skridskor.


Där är dom, mina gamla och slitna skridskor. Det var många år sedan nu och plötsligt slår mig tanken. Kan jag hålla balansen på dom fortfarande? Bryter jag något om jag ramlar? Kanske bäst att vänta med att åka till någon kommer och gör mig sällskap. 

Nej, vet inte om jag kan hålla mig. Vi får väl se. Att åka på glasklar is och se fiskar och stenar under isen är ett härligt nöje och solen tittar till och med fram.

Vilka dagar det har varit dom sista tre dagarna.


 

Efter onsdagens Zumba var det träningsvärk som gällde men jag åkte ner till Hammarstrand och DansBritt gjorde massage på mig så jag blev som en ny människa.


Jag hann med en promenad ner till sjön och en runda för att kolla om isen var tjock nog. Solen går ner tidigt nu.


På kvällen åkte DansBritt och jag till Kälarne Hotell och lyssnade på två gubbar från Dalarna som spelade visor av Allan Edvall. Jag hade ingen aning om att han gjort så många bitar och så fina och tänkvärda. Vilken man han var Allan. Så gick den trevliga dagen och utan snö dessutom.

   

Igår var det dags för min jobbarkompis och mig att stöpa ljus. Vi missade det ifjol men iår ska det bli.

Glögg, årets första och pepparkakor och så drog vi igång.


Det tar tid att stöpa ljus och man får vara tålmodig och försiktig men det gick jättebra. Vi lyckades till och med göra ett grenljus och av gamla ljusstumpar med glitter i så gjorde vi rödrosa ljus som faktiskt blev riktigt fina. Vi blev så ivriga så vi bestämde att köpa mer ljusmassa och göra fler nästa vecka. Då ska vi prova att göra ännu mer avacerade grejor som grenljus med fyra grenar som en kronoa liksom. Vi får se.


Tänk så ivrig jag blir när livet går bra, när man får göra fina saker eller gå i skogen när solen skiner. Inte ens novembers mörka tid kan få mitt humör att gå ner på nollan.


Jag måste vara extremt väderberoende. Det är ju snön och blåsten som gör mig skitdeppad annars känns livet rätt bra även om det är mitt i vintern, även om jag har dåligt med pengar. Slipper jag bara skotta snö och att grejor går sönder  så är jag rätt nöjd.


Som nu. Så härligt att äntligen efter många år få åka skridskor igen och kanske om vädret håller i sig ta ner sparken på sjön, packa matsäck och åka hela vägen runt sjön,  kanske titta in hos "mitt ljus i mörkret" på andra sidan sjön och få en kopp kaffe.  Det finns mycket glädjefullt att göra nu. Hoppas ni andra får en riktigt fin helg. Det önskar jag er alla. Dessutom har DansBritt och jag lite planer på vad vi ska hitta på i helgen.


Dagens ord: Skit i städning och stök. Gå ut och njut av den sista barmarkstiden innan snön förstör alltihop.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 november 2012 09:32

Vilka vackra ljus ni har stöpt! Ljusstöpning har jag faktiskt också varit med och gjort, men det är bra länge sedan.
Ta de nu varligt med skridskoåkningen så att du inte drattar i. Kan isen verkligen vara säker redan och ge dig inte ut ensam!!
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Kinabror

17 november 2012 10:25

Glöm inte att ha en kudde på rumpan och hjälm. Och göm inte att du är pensionär

 
Karin

Karin

17 november 2012 20:20

Det är nog bra att du har sällskap på isen, vi är måna om dig, att din skridskodröm ska bli bra!
Och fler drömmar och upplevelser står tydligen på lut! Lev ut dom bara, och njut, innan snön kommer!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

18 november 2012 07:49

Så duktiga ni är du och jobbarkompisen... så fina ljus! Har inte stöpt egna ljus på... oj... minst 30 år - kanske dags att prova igen ?!
Bra om du har sällskap på isen - är den verkligen tillräckligt tjock än? Inte bra om du går igenom - speciellt inte om du är alldeles ensam...
Ha en bra söndag!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

18 november 2012 11:26

Snart så kommer du dansa på isen som en isprinsessa Anita ! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Anita

Anita

18 november 2012 18:40

Men kära vännen ... har du skridskorna kvar sen ungdomen eller?? Jag har slängt mina. De hängde där de hängde år efter år och här har vi inga sjöar som det går att åka skridskor på.
Du har alldeles rätt i att man ska skita i städning och gå ut istället men den här helgen har varit så grå och äcklig så här har det inte lockats till att vara ute.
Du beskriver så bra hur trevligt det är att bo nära naturen och då helst innan snön kommer och förstör allt.
Ha det gott min vän !!!
kram på dig !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

18 november 2012 19:21

Det är väl som det ska: svär när du är arg och jubla när du är glad! Och ta det försiktigt på isen. Själv har jag inga skridskor kvar längre och tror inte att jag skulle kunna stå på dem ändå. Men spark vore roligt att åka igen
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

20 november 2012 14:01

Vilka ljus ... och vilken härlig kvällsbild ... och vilken is ... och vilken härlig tid du fick nu ... innan snön kommer på allvar.

Kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se