Direktlänk till inlägg 18 november 2012

TOCKA HELG,TOCKA HELG

Av Anita - 18 november 2012 19:27

Det händer då och då att mitt i livets villervalla så blir det precis som man vill. Det ska vara lätt att leva och den här helgen har det varit så. Bara glädje för hela slanten.


Vet ni, igår morse när jag tittade ut så var det skridsko-is på sjön. Jag rotade fram mina gamla skridskor och funderade på om jag skulle ge mig ut men så slog tanken mig. Snälla Anita. du är en gammal kärring. Du har inte åkt skridskor på minst 7 år. Du kan bryta både armar och ben. Sällskap kanske är bra. Dessutom får jag en varning av Kinabror att jag ska ha hjälm och kudde på rumpan. Attans Attans-


Som av en slump dök DataFia upp och hon följde med som sällskap. Då kände jag mig trygg-.  

Först var det lite vingligt som "bambi på hal is". Ska det här verkligen funka?

 

Riktigt fin is men det är nog inte så väldigt tjockt för det knakar och brakar men det är grunt om isen skulle brista. Genomskinligt och fint. Man ser stenarna och botten genom den glasklara isen. Mitt hjärta jublar. Som jag längtat efter detta och jag kan. Jag kan. Jag kan.

 

Vilken lycka. Så härligt.


På eftermiddagen kom PappersBeda med dotter en sväng och jag åkte med dom ner till byn och tog en promenad tillbaka. Det var varmt och börjde duggregna lite fint. Jättebra. Nu kommer isen att bli ännu finare om det fryser till.


Klart man måste spela lite på min trumma och klart man måste gå ner till sjön och tända upp i bastun för snart kommer Dansbritt för att ligga över. Det mörknar snabbt nu men vi satt nere i bastun rätt länge och bara njöt av värmen och stämningen. Det är en viss känsla att sitta där nere i höstmörkret och bara njuta av livet.


Idag då. En långsam utdragen frukost då vi inte gjorde oss någon brådska utan satt och tittade på fåglarna utanför och såg att det var lite grått och disigt men varmt så planen för dagen blev innedag med Tovning.

 

DansBritt behöver en tovad varm fotplatta att ha när hon sitter på pass i älgskogen. Det ska bli liksom ett par jättetofflor som hon snabbt kan sätta in fötterna i för att hålla värmen i kylan. Fötterna är ju det man fryser om men tjocka tovade ullgrejor om fötterna ska väl hjälpa.


Först ska man karda ullen.

 

Så ska man lägga den omlott och tova ihop med hett såpvatten och så jobba med den och visst kan man använda fötterna istället för händerna. Det går så bra så. Så för att få det ännu tjockare kör vi den på centrifugering i tvättmaskin och då tovar det ihop ordentligt.

 

Så här fint blev det och nu återstår det att sy ihop och göra iordning bitarna men det får torka först. En annan bra sak med det här. Fötterna blir rena och mjuka. Rena skönhetskuren minsann.


Ja, så går då dagen och vi tar en promenad och ser att isen börjar bli blank och fin och så åker hon hem och jag drar iväg på bokcirkel. Ingen kan påstå att livet är trist minsann. Fullt härligt ös hela tiden och när jag åkte hem var månen som en smal tunn starkt lysande skära och speglade sig i isen som var blank som en nyputsad kopparkastrull.


Det börjar vara några grader kallt och jag hoppas på ytterligare en dag av sol, skridsko-is och utan snö.


Dagens ord: När man som minst anar det kommer det du önskar så ge inte upp hoppet.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

18 november 2012 20:32

Åh, så härligt, vad glad jag blir att isen höll, läste igår att du ville dig ut på skridskorna och har hållit tummar sedan dess ;-)

Bastun, underbart, min bror har byggt en bastu i jordkällaren, ett spännande projekt och för min del kommer en lätt klaustrofobisk känsla, men det funkar för honom!

Vilket bra tips om man kommer i tovartankar, och så ingår spa-fot-bad också ;-)

Jodu.. Det där med "duktigsovarna", hmfp! Ja, du hör att jag "gnäller" lite på han... Jag är ju heller inget helgon och har mina olater, men se det får han eller den som känner att han vill gnälla på ;-)
Ja, jag är tillbaka, och blev mycket glad av din kommentar, som även om jag skriver för migsjälv och mitt "dagboksminne" kan uppsatta "feedback"...

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

18 november 2012 20:40

Så härligt det låter med en glad och nöjd Anita!!
Hoppas att du slipper snön ett bra tag till.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

18 november 2012 21:05

Så fina ljus du stöpt, jag var med och stöpte förr och gjorde ljuskronor, men det var några år sedan.
Jag har ull liggand som jag tänkt göra en sittdyna utav, som inte blivit av. kanske ska ta tagi det nu, när jag sett att det går att använda fötterna.

Vad härligt med fin blank is, när man kan se botten. Tufft av dig att åka skridskor. Jag var ute och hade på skridskorna för ett par år sedan, men jag släppte inte sparken.
Det gör så jäklas ont i fötterna att ha skridskorna på. Men blir det fin is så ska jag göra ett nytt försök.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

19 november 2012 15:51

Hej Anita!!! Visst ska vi ta och åka till Beppemuséet till våren ....Det tycker jag vi ska planera i god tid så tiden passar oss alla tre och att det verkligen blir av! Jag kan åka dit igen...och igen!!! Så mysigt ställe!

Resan Vildmarksvägen och rutten "I dunderklumpens spår" blir nog en lite längre tripp, Då Ulf och jag planerat att gå lite på tur på Stekenjokk, och fara till vår vän Mats som bor i Dorotea samtidigt...Men jag far mer än gärna åt det håller flera gånger...Jag trivs ju där uppåt!!!
Härligt med skridskoåkningen, Du ser verkligen ut att må gott!!! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

19 november 2012 19:14

Men jisses så härligt! Härligt att du har haft en trevlig helg med skridskoåkning, bastubad och tovning... och så få vackra mjuka fötter på köpet - underbart! Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

19 november 2012 20:20

Härligt att skridskoturen äntligen gick att genomföra! Du ser verkligen ut att njuta!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Titti

19 november 2012 21:37

Underbara fina Anita Skogsnuva!
Bamsekram till dig :)

 
Janne

Janne

20 november 2012 08:31

Jag kan tänka mig att benen for åt olika håll när skridskorna var på Hehhehehehehhe !!!!! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

20 november 2012 14:05

Åååh vad ni hade det fint och kul och hääärligt ... Det var många år sen jag själv stod på ett par skridskor och det vet i sjutton om jag skulle klara av det ...

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se