Direktlänk till inlägg 20 november 2012

MAN ÄR INTE SÄMRE ÄN ATT MAN KAN ÄNDRA SIG

Av Anita - 20 november 2012 15:18

Så när man har tänkt att man ska städa för att det verkligen behövs och man tittar ut genom rutan och ser solen titta fram och isen är blank som en spegel.

Det är då man kokar kaffe och tömmer i termos, brer en rejäl dubbel macka med massor av prickig korv och drar ner sparken ner till sjön och blåser iväg efter strandkanten. Har man satt på dubbarna på skorna så går det som tjosan att glida fram på isen. Lite försiktig får man vara men det är grunt så även om det knakar lite här och där så går det.

 

Titta så genomskinlig isen är. Det är så häftigt att glida fram på ett naturligt akvarium.


Jag är en sån som gillar eld så efter ett tag tänder jag en liten eld vid strandkanten bara för nöjes skull och sätter mig för att äta min medhavda matsäck och dricka en kopp varmt kaffe.


 

Till min stora glädje får jag se att farbror bäver har kommit tillbaka till sin hydda. Nya pinnar och ett helt förråd av små kvistar som han ska ha i vinter när han mest vistas i sin hydda. Önskar att jag kunde se hur det ser ut där inne . Har han en fru? Har han ungar?

 

Vet att dom flesta inte gillar bävern. Tycker att han förstör, dämmer och äter upp träden men vi ska nog sopa utanför vår egen dörr innan vi gnäller. Vi människor förstör mycket mer. Se bara hur man far fram med skogen. Stora diken efter skogsmaskiner och stockar som ligger kors o tvärs som vi inte tar reda på. Stigar som inte längre går att ta sig fram på.


Farbror bäver han är en att beundra. Ger sig aldrig. Jobbar hårt. Gnager och hans tänder växer ut eftersom. De ni.

Han tar ner björkar till mig som jag sedan kan dra hem till ved. Han gör smala fina barkade pinnar som jag använder till mina tavlor och drömfångare, till stöd i trädgården och i blommor. Ja han är till stor nytta för mig.

Dessutom gillar jag hans härliga platta svans som han kan daska i vattnet med så det hörs lång väg.

Välkommen tillbaka farbror bäver.


 

Imorse åkte jag till jobbet och hade en trevlig förmiddag.

Jag vann 200 kr på Keno.

Jag åt bruna bönor med fläsk.

Det var plusgrader och jag behövde inte skrapa rutorna på bilen. Visserligen var det lite halt men killarna hade sandat så det var ingen fara.


När jag då kommer hem ser jag solen lysa på trädtopparna. Ingen vind, Då kommer min längtan till bergen och jag vandrar iväg. I fickan har jag en chokadgroda jag köpt på macken.


Upp för backarna på Lydénsvägen. Luften är så härlig att andas. Det enda ljud jag hör är knastret under mina fötter när jag kliver på snöfläckarna.

Då och då hör jag tåget långt borta och slamret från stolpfabriken. annars är det bara tyst.


Känner att jag är varm om kinderna men annars känns allt så perfekt det kan vara. Lagomt varmt, skorna känns sköna på fötterna och jag tänker egentligen inte på någonting bara njuter i nuet. Det är väl det som man kallar att leva i nuet och visst känns det väldigt skönt.


 

Så går solen nästan ner men jag hinner precis klättra upp på husmyrberget, ta fram sittunderlaget och se solen sjunka ner bakom de blånande bergen.

Tänk att en chokladgroda kan vara så god. Kletig härlig fyllning som fastnar på fingrarna så man får slicka dom rena. Tänker att jag ska gå hem innan mörkret faller för nu blir det fort mörkt och nere i skogen blir det fort svart.


Mer glada nyheter är det idag. Sonen kommer hem till julafton och broder B med familj och alla ska fira julafton hos mig och det ska bli helt underbert. Att få ha så många av familjen hos mig är så glädjefyllt.


När jag går ner genom skogen får jag sällskap av några entitior som nyfiket följer min väg tillbaka till landsvägen där dom vänder om och flyger tillbaka in i skogen.


Dagens ord: Även om man ibland kan känna sig som en gammal murken stubbe så kan man vara vacker i någons ögon precis som stubben är i mina ögon.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

20 november 2012 18:39

Så härligt att du får fira julen med din son och bror med familjer. Undra på att du är glad över det och så över att det inte är någon snö ännu förstås och att du kan få glida ut på isen.

Passa på och njut!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

20 november 2012 20:02

Tänk så mycket fin luft du får Anita.

Trevligt att sonen kommer upp till jul!

mw

 
Anki

Anki

21 november 2012 10:49

Härligt inlägg! Skönt med positivitet :) Så mysigt att få hem familjen till jul - det blir liksom större mening med julhelgen då.
Kul att herr bäver har återvänt - förhoppningsvis har han familjen med sig :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

21 november 2012 19:01

Ett beslut helt i min smak, detta att låta bli att städa och njuta av vädret istället. Visst mår du mycket bättre efter isturen än du hade gjort om du hade varit "duktig" och städat!
Som vanligt känns det lite som om man är med dig på dina promenader, sitter bredvid dig vid elden. Tack för sällskapet!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Selma

Selma

21 november 2012 19:36

Det ska nog till bra mycket bäver om de ska kunna förstöra som vi människor.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

21 november 2012 20:08

Nej man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig ... och passa på att glida fram där på ditt stora "akvarium", äta chokladgrodor och njuta av dagen i ditt Paradis. Vad roligt att sonen och brorsan med familj kommer hem till dig i jul. Själv ska Mannen och jag och StinaFina fira själva julafton hos Lilla e i Örebro. Men sen har vi ju precis flyttat så då är det mycket att stå i hemmavid förstås.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Janne

Janne

22 november 2012 07:57

Oj Här tar det lång tid innan det fryser någon is. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Karin

Karin

23 november 2012 01:00

Enligt Amerikanska forskare ska vi få mycket lite snö i år.
Hoppas att det slår in!
Kram från en som inte heller gillar snö!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

25 november 2012 21:49

Härliga bilder och så gott med fika utomhus!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se