Direktlänk till inlägg 23 november 2012

HÅLPIPARN OCH RÄKNEMASKIN

Av Anita - 23 november 2012 09:52

 

När grannen ringer och uppmanar mig att komma in med hålpiparn står jag där som ett fån. Vad sjutton är hålpiparn för något? När han säger att jag ska ta med räknemaskinen också för jag ska hjälpa honom med räkningarna så kan jag inte annat än småfnittra. Ja ja hålslaget och miniräknarn hi hi hi.


Annars finns det inte mycket att fnittra åt. Det har varit 3 dagar med rejält med plusgrader och naturligtvis så kommer timmerbilarna med fulla lass för dom har ju inget vett att ta till. Vägen är totalt sönderkörd igen fast vi lagt ner så mycket pengar på att göra den iordning inför vintern. Det är så man kan gråta blod.


 

Jag är hundvakt åt grisnäsan Bob den här helgen och vi har redan hunnit med en rejäl skogspromenad. Eftersom timmerbilarna dundrar fram på vägen så gäller det att hålla sig djupt in i skogen så han inte blir överkörd.

 

Det är nästan inte ljust när vi går över vättarnas bäck och tillbaka över ängarna. Jag hittar en julgran som var väldigt fin så nu vet jag vart jag ska gå när det är dags för det.


Annars har det varit fint i två dagar. Förrgår for jag ner till Hammarstrand för att köpa en ny julgransbelysning. Fick tag i en ifjol men det var ledlampor med ett kallt dött ljus som inte var ett dugg fint. Nej jag ville inte ha det så då köpte jag en ny vanlig.


DansBritt och jag gick och åt lunch och träffade en gammal bekant som vi inte sett på ett tag och blev sittande där väldigt länge och pratade. När jag till slut kom hem såg jag att hela dagen hade gått. Tänk vad tiden går fort när man har kul och tänk att inte behöva skynda sig som man alltid gjorde förut.


Gårdagen gick åt till att stöpa ljus med min jobbarkompis. Det gick rätt bra men som sagt, tiden går undan. Gamle A kom och vi åt lunch tillsammans alla tre.

Kvällen var det då Zumba och nu får jag inte lika mycket träningsvärk längre så man tränar till sig ganska fort faktiskt.


Vad mer att prata om så här i novembermörkret. Jo, jag tittade på "bonde söker fru" och tycker faktiskt att det är riktigt gulligt. Gubbarna som ska ha ny fru är iår rätt rara på sitt vis alla fyra. Bengt med kamelerna är ju mysig på sitt sätt och kärringarna är som tokiga. Riktigt underhållande tycker jag det är. Alla är ju som vanligt folk, inte överdrivet vackra utan bara vanliga och den kärleken och romantiken kan jag gott le åt. Ibland kan man till och med undra hur det skulle vara att vara kär. Tror att jag aldrig skulle kunna bli det igen för jag är alltför misstänksam nu för tiden.


Känner att jag borde förnya mig lite så jag tror att jag ska ta och plocka bort en del länkar på människor som inte längre skriver några inlägg. Kanske ska jag plocka in några nya spännande bloggare istället.


Dagens ord: Aldrig får man vara riktigt glad.       

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

23 november 2012 10:59

Har inte hunnit med att läsa din blogg på ganska länge nu, men idag tog jag mig tid och det var som att ha fått hem en "måbra-bok". Precis som Soldansaren skrev i en kommentar så känns det som att man får vara med dig i allt. Kan bara tacka!
Imponerande att du kan åka skridskor också, det kan inte jag!! Provade för 10 år sedan, det slutade innan jag knappt hunnit komma ut på isen med en dundervurpa och sedan har jag aldrig mer provat.

 
Karin

Karin

23 november 2012 17:22

Vill önska dig en fin helg, och många skogspromenader med lånehunden!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

23 november 2012 22:31

Åh, har du den söta grisnäsan Bob på besök nu!
Pussa honom lite på den där barnsligt skära nosen från mig.

Jag gillar också "Bonde söker fru" och det ska bli spännande att se vilka de väljer till slut.

Hoppas att du får en fin helg utan regn eller ännu värre, snö!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

24 november 2012 06:20

Vättarnas bäck... så härligt det låter :)
Kul med en promenadkompis ibland - han ser snäll ut lånehunden :)
Ja, du... timmerbilar har vi haft här med och vår väg är i det närmaste oframkomlig på en del ställen. Ännu värre är det i skogen där skördarna gått fram... det gör mig gråtfärdig.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

24 november 2012 12:01

Hålpipare har jag inte hört talas om bara strandpipare Hehehehee !!! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Margit

Margit

24 november 2012 22:26

Jadet var bra namn..på hålslagarn..och minirälnaren..inte lätt att förstå med en gång.
Vilken fin vovve du fått låna! Ja det gäller att se till, att han inte blir överkörd.
Vi köpte också en NY juulgransbelysning för nåt år sedan..LED..och visst lyser den "DÅLIGT"..Jag togg fram även dom gamla..Man måste NJUTA av ljuset!!!
Det blir spännande att se slutet på BÖNDERNA..ilk do slutlige väljer och försöker med...
Vi har nu i kväll suttit och titta på "SÅ MYCKET BÄTTRE".Intressant och braprogram tycker jag.
Kram och GOD NATT ovh öksar dej en trevlig söndag!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Selma

Selma

25 november 2012 13:21

Lite jul borde nog även jag fixa fram.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Anita

Anita

26 november 2012 11:46

Som vanligt när jag läser din blogg så får jag skratta högt för mig själv. Du underhåller mig på hög nivå. Fiffigt namn på hålslagare och undrade jag också vad du menade med ordet hålpipare. Nu har jag fått lära mig nåogt nytt, Tack!!
Vi har också ett hemskt väder. Det regnar och blåser och inget roligt väder alls. Knappt man vill sticka näsan utanför dörren. Lät rogivande när jag läste om vovvens och din skogspromenad. men hörru, om lastbilarna kör sönder så är de skyldiga att återstlla vägen. Ring skogsägaren och be och få namn på åkeriet och hör av dig dit.
Så är det !!!
Ha nu en jättegod dag och njut av den hur vädret än är. Gör en brasa som värmer hjärteroten.
Stor kram !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se