Direktlänk till inlägg 28 november 2012

INTE ÄR DET SYND OM MIG INTE

Av Anita - 28 november 2012 22:27

 

Nu ni börjarsnart den magiska tid som är december.

Nu ni börjar tomtarna titta fram ur vråna lite försiktigt.

Nu ni. kan man börjar rota lite i sina jullådor och börja sätta upp röda gardiner och ta fram röda dukar.

Nu ni kom domherrarna till fågelbordet för första gången iår och då är det nära att snön börjar falla. Här har det kommit lite grann nu och fördärvat skridskoisen men inte mer än att man kan gå ut i skogen.

 

Det gjorde DansBritt och jag idag. Vi hämtade ris till våra dörrkransar och satt på golvet framför spisen och tillverkade och komponerade våra kransar. Gamle A kom och gjorde oss sällskap och vi hade en så trevlig dag.


Härom dagen tovade vi ju plattor till att göra skor av som skulle sitta utanpå stövlar när man står på pass i skogen och det blir kallt.


Så vi har skrattat när vi gjorde iordning dom. Vi höll nästnan på att pinka på oss. Fulare har vi aldrig sett men varma blir dom nog i alla fall. Tomten jag gjorde blev inte vackrare. Han såg ut som en gris med struma. Ja kära någon vilket tok. Det blir mest alltid något tok när DansBritt och jag kommer ihop oss.

 

Herre je. Jag kan nästan inte titta på skorna utan att skratta mig fördärvad.


Senare på kvällen var det dags för meditationstjejerna att träffas och det blev mest något tok det också. Många skratt och av någon anledning kom vi in på gårdagens tv-program 69 frågor om sex och alla tokiga grejor vi sett där om pearsing i typpan och förlängning av snoppar. Oj så vi skrattade.


Det har alltså varit de stora skrattens dag idag och min mamma sa alltid att för varje dag du skrattar ordentligt så lever du en dag längre så idag har vi nog förlängt våra liv ordentligt.


Gårdagen var jag iväg till moster B. Jag har länge sjukats på en jättefin halsduk som det var stickbeskrivning på i Land för länge sedan. Jag kan ju inte sticka tyvärr men nu har den ängelen till människa stickat den till mig och den är så fin och precis den färg jag vill ha. Oj vad jag blev glad.

 

Är den inte fantastiskt fin. Oj vilken dubbelhaka jag börjar få. Tänk att det känns så jobbigt att fastna på kort nu för tiden. Jag ser plötsligt inte ut som jag utan som min egen mormor. Det är tur att man inte behöver titta sig i spegeln så ofta.


Äsch attans. vi tar en annan och vackrare bild.

 

Nu har alla åkt hem och jag sitter här i novembernatten och känner mig ganska nöjd med mitt liv (bortsett från hur jag ser ut) men annars känner jag mig verkligen som en lyckans ost som har så många trevliga vänner som jag kan leka med.


Dagens ord: Ett glatt skratt förlänger livet.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

28 november 2012 23:12

Så fin du är Anita!
Inte gör det någonting om du ser ut som din mormor, hon var tydligen väldigt vacker hon också.
Ja, du nu smyger tomtar och annat fram lite eftersom. Man smyger dit en sak då och en då. Min adventsstjärna vid terrassdörren tände jag för först gången ikväll och stjärngardinen i köket också. Det är lite fuskigt det vet jag, men jag kände att jag behövde muntra upp mig lite.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

29 november 2012 12:23

Hos mej sitter domherrefruar på marken och pickar. Var finns männen?

Du har det allt skönt med dina vänner!

nu ska jag skotta snö från bilen!

mw

 
Anki

Anki

29 november 2012 15:04

Härliga Anita! Blir så glad när jag läser om tovade skor och annat kul som du och Dans-Britt hittar på :)
Ja, tomtetid närmar sig och de börjar titta fram från sina gömställen.
Vilken fin halsduk du fick och den klär dig verkligen!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Anita

Anita

29 november 2012 15:18

Men vad mycket fina kransar och vilken hrlig tomte som tittar fram. Sånt gillar jag. Du är så fin på korten så ... Vad då dubbelhaka?? Är väl bra att ha reserver om man skulle råka tappa en eller hur?? Det är inte det yttre utan det inre som räknas men du kan tillskriva dig både ock min vän.
Skorna var superhäftiga och att ni skrattat förstår jag när jag läser i din blogg. Ja du Anita, du får ett långt liv ...
Ha det gott tills vi hörs igen !!
Kramen från mej !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

29 november 2012 15:35

Man blir så glad när man läser din blogg. Att meditera och skratta det är bra för själen.
Så fina kransar vad roligt ni har när ni tillverkar.
jag har med kommit igång nu med att bjuda in lite folk till andligt prat. Nästa onsdag ska det bli och det fanns intresse.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

29 november 2012 19:55

Vad fint du gör! Supersnygga kransar.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

29 november 2012 23:16

Anita, så trevligt att titta in i din blogg, alla fina bilderna och läsa allt det trevliga du har gjort!!!
Så fin TOMTEN är där ham står i dörren!!! Jättefin!!
Och vilken vacke sjal/hlsduk du fått, nystickad!! Vacker och så fina färger!!! De piffar verkligen upp tillvaron!!!
Ja vi har också nu JUL/Adventsgardienerna uppsatta och Adventsljusstakarna..tända NU i kväll. Hade bestämt att vänta att tända i morrnbitti, en kunde inte hålla mej...
Vi har fått lite vitt på marken, så det ger lite Advents/viterkänsla. Och - 2,3 grader kallt.
Åker i morornkväll, jobbar 2 nätter på Mälarsjukhuset i Eskilstuna i helgen...
Önskar dej Anita en trevlig helg med dina GODA VÄNNER!!
Ja dom är GULD VÄRT!!!!
KRAM!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ann

Ann

30 november 2012 07:51

Hej Anita! Visst är det med pirr i magen det börjar närma sej julen! Med alla jultraditioner!!! Det röda lyser upp i mörkret och alla lampor, ute i granar, och inne i fönster!! Va fina kransar Ni gjort! Och vilken fin schal moster B stickat åt Dej! Precis i den färg som Du gillar allra mest! Kram och skön advent! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Karin

Karin

1 december 2012 16:24

Vet du, den schalen passar dig perfekt! En härlig färg!
Oh, kan du göra kransar, så FINA! Kanske en extraknäck????
Visst väntar jag på tomten, jag gillar jul!
Men han behöver inte ha paket, bara hans närvaro är fin, och så gillar han risgrynsgröt precis som jag!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

2 december 2012 10:10

En trevlig Advent önskar vi dig och tomten !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Cicci

Cicci

2 december 2012 16:45

Mysig ... En sån skulle jag med vilja ha :D
Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

4 december 2012 19:31

Du är fin Skogsnuvan och sjalen är fin ... och jag längtar efter att skratta så där som du beskriver det ... så man nästan pinkar på sig. Det gjorde Margith och jag ofta ... vi skrattade t o m så vi pinkade på oss och fick gå hem och byta kläder. Men vad gott i själen det gör att riktigt skratta ...

Vad härligt för dig som är julälskare att få plocka fram allt det röda ... dina tomtar ... och att tillverka alla fina saker som kransarna ... för att inte tala om julbocken! :-)

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Av Anita - Tisdag 7 maj 18:01

  De sista dagarna har det vräkt ner snö, smält och vräkt ner igen. En dag kunde jag vara ute en stund och gå ner till badstranden för att se om vattnet höjt sig. Det hade det och det var lika högt vatten som det brukar vara.   Nästan hela sa...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se