Direktlänk till inlägg 7 december 2012

SITTSKOR OCH GRÅDASK

Av Anita - 7 december 2012 09:20

 

Man upphör aldrig att förvånas över människornas dumhet. Såg på "god kväl" igår. Ni vet att där gör man om människor som tycker att dom behöver bli lite annarolunda.


Där kom en 65-årig kvinna som hade grått hår och grådaskig kofta. Hon var rätt snygg egentligen men herre je så tråkig.


Vad gör man då. Färgade håret röaktigt och det var väl ok men sedan.

Man tar fram svarta och grå kläder bla en fuskpäls som såg ut som min mormor skulle kunna ha haft den om hon vore dum nog att ta på den. Till det skulle hon då ha stövlar med jättehöga klackar.

Inte nog med det till helgklänningen som naturligtvis var svart skulle hon ha skor som hade de högsta och smalaste klackar jag någonsin sett.


När hon lite försnynt funderat på hur hon skulle kunna gå i dom så sa man: Det är sittskor som man har när man är på fest. Har ni hört SITTSKOR. Går inte att gå i alltså utan man ska sitta och plågas och vara fin när man är på fest. Kanske man ska lägga upp fötterna på bordet så dom syns eller?????? Det dummaste jag någonsin hört.


Är vi kvinnor såna idioter så vi går på sånt här. I vinterhalkan får man minsann se till att man har hela foten i marken för att inte ramla och bryta av sig något ben. Jag blir alldeles matt när jag hör sånt.


Så ska jag tala om något roligt för er. Jag har fått en röd jacka med lurv runt huvan. Tog på mig den igår och min fina turkosa halsduk.

Tänk vad lite färg kan göra. Tyckte att jag blev rödblommigare och finare och gladare på en enda gång.

Jag som inte köpt en jacka eller kappa på åratal, brukar få överta andras gamla jackor och dom har naturligtvis varit grå, svarta eller bruna.


Igår när jag var på jobbet så tittade jag på människorna som rörde sig på byn och det ser ut som om man ska på begravning, till och med barnen har grå och svarta kläder. Det enda som bryter av är varselkläderna på jobbargubbarna. Dom är knallgula fast det finns dom som är så skitiga så dom är nästan svarta i alla fall.


Då kan jag inte låta bli att undra.

Vill vi vara dystra?

Vill vi gå omkring i det evigt vita och med det evigt svarta mörkret runt omkring oss?

Vill vi gå omkring och se bleka och sjuka ut i alla de svarta kläderna? Jag vet inte.


Är det vår vinterdeppighet som bryter fram. Eller är det så att det inte finns annan att köpa än dyster dysterfärger?

Är det modefolket och affärerna som bestämmer att vi ska vara ett gråfolk som går omkring i våra svarta trista kläder och ser ut som sorgen själv?


Men kära vänner. JAG har äntligen fått en röd jacka och jag är så fin och glad. Jättetack till henne jag fick den av.


Nu är det ju så att det har snöat här också så pass att jag måste skotta och det gjorde jag igår när jag kom från jobbet och efter en timme hade jag så jäkla ont överallt så jag fick gå in och lägga mig på soffan för att orka med Zumbapasset igår kväll. Får väl fortsätta idag när det ljusnar. Det är bara 5 grader kallt och snöar bara lätt.


Planen för dagen är att skriva julkorten, för mig ett nöje. Jag har köpt så fina kort och det är så roligt att sitta vid köksbordet och skriva och tänka på dom jag skickar dom till. Det är inte bara ett kort jag skickar, jag skickar de allra varmaste tankar till mottagaren och det är det som är tanken.


Skulle tro att vi glömt det tillsammans med allt annat och att det kan kännas som ett tvång och ytterligare en sak man MÅSTE göra men kom ihåg, Du måste ingenting. Det man inte hinner eller vill ska man ge sjutton i.


Jag ska nog skaffa en ny katt till sommaren för jag saknar min Oskar varje dag.  

Jag saknar honom alltid. Han var så söt och så speciell och jag älskade honom så. Han mötte min blick och såg på mig med så kärleksfulla ögon och klappade mig med sina mjuka vita tassar. Det kniper ihop i hjärtat när jag tänker på honom.


Dagens ord: Om man önskar sig något kan man ofta få mer än vad man önskat. Eller hur. Ni som önskar er snö.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dansbritt

7 december 2012 10:00

Vilket underbart kort på Oskar. Jag blir också sorgsen. Kram 
Ingrid

Ingrid

7 december 2012 11:15

Nog är det märkligt att den här mörka och trista årstiden går vi klädda i svart, svart, svart. Sist jag var i Visby satt jag på Siesta och tittade på folk som passerade utanför på gatan och det var inte många som hade varit djärva nog att klä sig i annat än svart. Nog är det märkligt! Du gör helt rätt som valt en röd jacka, tänk vad det piggar upp.
Lycka till med julkortsskrivandet! Det är något jag inte funderat på ännu faktiskt, men jag har en laddning kort från Mun och Fotmålande konstnärer liggande. Jag köper alltid av dem.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

7 december 2012 16:22

Svart har verkligen blivit innefärgen. Det finns inte så mycket att välja på!

Ha ha, klart jag oxå reagerade på de höga klackarna.

margareta

 
Anki

Anki

8 december 2012 08:45

Bilden på Oskar här ovanför är såå fin - men det är ett bra beslut att du tänker skaffa dig en ny katt... Oskar kan förstås aldrig ersättas, men en ny katt blir så småningom en ny riktigt god vän och ett bra sällskap :)
Snyggt med en röd jacka - tror du passar bra i den!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Selma

Selma

8 december 2012 10:01

Du menar att det skulle vara mitt fel att det snöar oavbrutet?

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

8 december 2012 13:09

Jag har ofta tänkt på samma sak som du om det där med skorna. Istället för att bränna bh:n som ju faktiskt kan ha en viss praktisk funktion borde vi väl ha bränt skorna som hindrar oss från att röra oss?
Igår var jag på fest i mina vanliga vinterkängor med traktordäcks sula. De är dessutom lite slitna eftersom jag tycker att det är så jobbigt att köpa nya skor och de här är så sköna. Jag kunde gå vart jag ville och jag tror inte att någon på festen ens tänkte på vad jag hade på mig på fötterna.
För övrig har jag en knallgul jacka med lurv runt huvan.
Kram på dig i din röda jacka! Du är säkert jättefin!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

9 december 2012 10:47

Det tror jag är ett bra beslut ... att skaffa dig en ny katt till sommaren. Ingen är som Oskar, helt klart ... men det kanske kan bli en kär liten katt ändå. Har man ett barn tänker man ofta ... när man väntar sitt nästa ... hur i jösse namn ska man kunna tycka lika mycket om det som om det som redan finns där. Men se du ... kärleken är STOR och rymmer MÅNGA. Och det vet ju DU. :-)

Jag känner mig träffad apropå svart och vitt och grått i garderoben. Men på sista tiden har jag piggat upp mig rejält och har köpt många röda kläder. Rött är min älsklingsfärg ... om man nu inte räknar svart som färg :-)

Kram på dig!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

9 december 2012 16:37

Håller med dig om de svarta kläderna. Det är inte många som klär i svart. Jag gör det inte! Jag har en svart kappa, och piffar alltid upp dem med färg på halsduken, tex rosa, beige, turkos!
Njut av din röda jacka, den är säkert jättefin.
Gillar inte precis "Gör om mig", men tittar gärna på Susanna och Trinny när de stylar om kvinnor, och får dem att framhäva sina kvinnliga former.
NU har vi också fått snö! Det har yrt snö hela dagen, och alla mindre vägar är igensnöade. I Skåne snöar det alltid vågrätt.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
zaq

zaq

9 december 2012 19:15

Åh, det komemr bli finfint med en ny livskamrat, visst att de inte går at tersätta, men som ovan sa, kärleken är stor och det blir en ny och såsmåningom underbar bekantskap ska du se!
Jättemysigt kort på Oskar, lille vännen!

Jodu.. Du fattade galoppen ;-) Jag skäller på "Inge", för alal andra har "Inga" och se hon har ju fullt upp överallt *hahaha!
MEn det verkar inte gå så bra med han, för det är som sagt en lat jäkel ;-)

JAg undrar, särskilt när det gäller ytterplagg, om man alltsomoftast tänker, jamen svart passar ju till allt?! Så tar man en färgklick och har till...
Höga klackar gillar jag, men det får vara någon måtta på höjden, några "sittskor" vill jag då inte veta av, och inte heller så höga och obalanserade att man får stolpa fram som på styltor, töckena påfund!

http://zaq.blogg.se

 
Janne

Janne

9 december 2012 20:29

Här var det -24 grader i natt men det börjar att stiga nu. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

10 december 2012 07:52

Jag erkänner, jag har faktiskt en svart kappa MEN jag har en rosa basker och en stor vinröd halsduk virad om mig. Så jag ser förhoppningsvis inte så dyster ut. Men jag har noterat samma sak, det är mycket svart och grått...

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Cicci

Cicci

10 december 2012 12:51

Klart :) det måste ju va färg ... Det hör den kalla tiden till , sprida lite värme :D
Hahahah... Ja du... Detta med skorna vet jag inte va jag ska säga om :/ Idioti kanske ?!
Följer dig !!
Kram C

http://www.bonnliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Av Anita - Måndag 4 dec 10:02

  i Tänk vilken lycka. En hel dag utan snöskottning. En dag då solen faktiskt tittade fram en stund.   Jack och jag tog en långpromenad och det var skönt. Det var inte ens halt på vägen.   Jag plockade fram julbocken och plockade av den g...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se