Direktlänk till inlägg 12 december 2012

SLIT OCH SLÄP, ALDRIG ÄR DET ANNAT

Av Anita - 12 december 2012 13:18

 

Imorse när jag vaknade kände jag genast att vädret hade ändrat sig. Från gårdagens -27 grader till -15. Då var det nya planer som gällde.

Hörde att det skulle snöa framåt kvällen så då förstod jag att nu är det bäst att man ger sig ut och hämtar hem granen. Längst bort i skogsbrynen står den.


Ser att jag inte har någon mat hemma för planen var att åka och handla idag men då gör man pannkaka. En rätt jag inte brukar äta alltför ofta men har man bara mjöl och lite mjölk så får man i sig något som mättar. Dessutom tar jag fram en burk hjortronsylt ur frysen och det var riktigt gott.  


Sitter och känner den goda hjortronsmaken i munnen och minns när jag plockade dom. På lilla myren innanför kanalviken en skapligt fin dag. Minns att jag var svettig och varm och myggbiten när jag kom tillbaka till kanalviken och tog ett dopp och där var vattnet ganska varmt så jag simmade lite och det var enda gången på hela sommaren.

Känner inom mig doften av myr och söta hjortron, hör humlorna och myggens surr och saknar oj vad jag saknar.


Andra bullar ska det bli en sådan här dag. Sågen, kärran som jag ska försöka dra bort till grannens ladugård för då blir det lite närmare att släpa granen.


Snö till knäna, pulsa, såga ner och sedan den gruvsamma dragningen av granen. Jag har ett sätt. Jag släpar och räknar till 50 och stannar och känner mitt hjärta dunka som en tok. Drar och räknar till 50, vilar och andas och håller på så tills jag nått fram. Jag är ingen ung människa längre. Det är jobbigt. En av mina fördelar och för all del nackdelar också är att jag är ensvis och ger mig aldrig om jag så ska dö på kuppen.


 

Nu står den här utanför och väntar på julen i alla fall. Vet inte om den är så speciellt fin men den duger bra för jag har ju så mycket pynt på den så den syns inte. Hade en finare längre bort men jag orkade inte gå längre.


Se på första bilden. Vissst ser det väl hemskt ut, bara vitt och grått och ruggigt och kallt. Förstår inte hur någon kan tycka att vintern är vacker.


Över till andra grejor. Trots kylan igår så åkte jag ner till broder O. Vi hade lovat Sofiepropp att vi skulle åka till Östersund och se henne tävla i bågskytte.

 

Jag har aldrig sett något sådant så jag hade nog en helt annan bild av hur en båge ser ut. Visst det fanns några som hade bågar som såg ut som indianbågar men resten......

 

Vilka konstiga manicker. Tycker att dom ser ut som något som ufon i rymden ska ha till något konstigt.


Det var i alla fall trevligt att titta på hur det går till och Sofiepropp var väldigt duktig, hon sköt mest 9-or och 10-or och att hon kunde hålla nerverna istyr fast det var så mycket folk runt omkring tycker jag var väldigt starkt. Hon kommer att börja tävla på riktigt och det kommer nog att gå så bra. Jag är riktigt stolt över henne. Jag skulle aldrig klara det där.


Det blev en väldigt sen kväll innan vi kom hem och jag var glad att jag slapp köra mer än den lilla biten från Hammarstrand.


Idag är det dagen 121212 och det är väl en speciell dag efter vad jag förstår. Jag skulle nog gå ut och skotta egentligen men orkar nog inte det oavsett vilken dag det är.


Börjar kännas tungt nu och ändå har bara vintern börjat.

Dessutom saknar jag Oskar lika mycket varje dag. Det börjar kännas ganska ensamt nu när kylan slår till och man blir så isolerad här av både snö och kyla. Ingen kommer och hälsar på heller när det är så här kallt. Det är en jobbig tid och någon julstämning har jag inte lyckats hämta hem ännu.


Dagens ord: Lust gör tungt arbete lätt, och olust gör lätt arbete tungt. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annci

12 december 2012 14:23

Du har haft en hård dag..men jag vet att du klarar allt !! Och du , du får faktiskt börja fundera på en ny Oscar.... men kanske vänta till våren...KRAM på dig

 
Ingen bild

Kinabror

12 december 2012 14:23

Du hade ju kunnat låna min snöskoter, då hade granen varit hemma på ett kick

 
Ingrid

Ingrid

12 december 2012 14:57

Den granen blir säkert jättefin inne i stugan!
Jag har faktiskt skjutit med sån där båge en gång för hemskt många år sedan och det gick riktigt bra. Man kanske skulle ha satsat på det. Nej, jag satsade på att bli bondkärring i stället och det var inte helt fel minsann.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Liliann

12 december 2012 16:06

Jag tycker att varför ska du vänta till våren? Oscar kan du aldrig ersätta det vet jag djurägare som jag är, men en ny kompis som har nya upptåg med sig i bagaget. Varför vara ensam hela vintern som du ju hatar???

 
Soldansare

Soldansare

12 december 2012 21:25

Ja, visst känns det extra tungt i år. Vet inte om det beror på att vi hade en så dålig sommar? Jag hade ju förmånen att vara utomlands i solen i några veckor men det hjälper ändå inte. Det är glömt nu. Men vi tar oss nog igenom den här vintern också. Förstår ju att ingen kan bli som Oskar men det finns ju andra individer som skulle få det så bra hos dig. Hoppad att du hittar någon som passar.
Varma kramar i kylan!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

13 december 2012 07:41

Det är gott med pannkaka jag brukar laga det då och då. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

13 december 2012 17:04

nu har jag kikat runt lite hos dig. Vilken fin julbock ni har gjort.
Så mycket snö ni har, men vi har fått ganska mycket här vi med och det är 10 grader kallt nu.
Jag känner igen det där med envisheten, man lever nästan farligt ibland.Vilken fi gran du fixade, du är så himla duktig.
Pannkaka och hjortronsylt låter mycket lyxigt. Jag köpte en burk, jag beltalade 250 kr för den. Den står i källaren och väntar på en större festlighet.
goa kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann

13 december 2012 18:27

Hej Du!!! Den granen kommer att bli kanonfin...Precis en gran i min smak!!! Va kul för Sofi som är så duktig i bågskytte och att ha hittat sitt intresse!!! Vi ska hålla tummarna för henne!!!
....Ja 121212 blev ju verkligen en spciell dag för oss, nu kan man titulera sej mormor, och kickan var det allra sötaste...Kram till Dej , snart kommer ju Micke hem!!! //Ann

 
Karin

Karin

14 december 2012 22:30

Den granen ska du inte skämmas för, den är väldans grann, som vi säger i Skåne.
Kram och en mysig 3:e advent!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Selma

Selma

15 december 2012 09:08

Här blåser det en massa idag och inatt har det snöat, igen.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Fenixmona

Fenixmona

16 december 2012 09:10

Oj så mycket snö du har och så kallt!! Tur att du skrev att du såg mig hos Margit för annars hade jag inte hittat dig! Du fick hem din gran i alla fall! Med envishet kommer man långt men nog kan man bli trött av det...hehehe...men man får aldrig ge sig!!! Skottningen går inte ifrån dig, den finns kvar när du laddat upp ny energi! Kramiz

http://fenixmonasliv.blogspot.com

 
Lena

Lena

16 december 2012 19:57


Klart snyggaste granen!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

17 december 2012 12:52

Det ääär vackert när man ser det på bild ... men jag förstår dig ... du vill ha mer färg så färgglad som du är. Och så har du ju allt det kämpiga med snön också.

Bågskytte har jag aldrig sett ... men det ser spännande ut.

Och granen ... ja granen det var JÄTTEFIN.

Kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se