Direktlänk till inlägg 22 december 2012

KLÄMT IN TOMTEN I ETT HÖRN

Av Anita - 22 december 2012 09:56

 

Det har varit några jäktiga dygn så jag har fått känna på julstressen en liten aning. Jag blev så stressad så när jag kom hem från zumban en kväll hade jag glömt att jag tagit in tomten och satt honom i hallen så när jag klev in i den mörka hallen skrek jag rätt ut när jag snavade över en fot. Så kan det bli när man inte har huvudet med sig.Annars har det som sagt rullat på. Om det inte vore för snöskottningen så skulle man ha ganska gott om tid men den tar ju bort flera timmar varje dag som man kunde unna till för annat.


Jag skulle minsann inte sitta här och blogga heller.


Som sagt: En dag jobb.

En dag grötfrukost för en massa gubbar.

Så är det grannen som håller på att tjat ijäl mig. Det ska vara griljering av skinka och inläggning av sill och det ska ske på minuten fast det är flera dagar till jul.


Så var det zumban och igår kväll försökte AMV och jag få lite julstämning och for till Hammarstrand och lyssnade på ett superbra band BLEK 4 proffsiga tjejer som sjunger som guds änglar och där är det fart och fläkt. Dom är bättre än många man ser och hör på tv. Fullsatt lokal och ett väldigt härligt ös. En trevlig stund, synd bara att jag fick sendrag i benen efter att jag troligen överansträngt mig på zumban kvällen innan.


 

Igår kväll satt jag ut tomten och bocken och ni ser, bara i natt har dom blivit totalt nersnöade.

Idag ska jag laga min egen mat. Revbenspjällen står i ugnen och skinkan är griljerad och klar.


Mina nära och kära är på väg upp från Skåne och har nått upp till Stockholm så dom är halvvägs. Jag har alltid lite oro när dom är ute på vägarna speciellt vintertid.


Folk åker åt alla håll för att handla julklappar. Jag som inte har råd får göra mina julklappar själv för man vill ju gärna ge bort någonting till dom man gillar men jag såg på tvn härom dagen att det finns barn i välfärdssamhället sverige som gruvar sig för julen för när det är jullov får dom dåligt med mat. Den mat dom får får dom i skolan.

Då blir jag beklämd. Många lever i fullstädigt prylhysteri och barnen får dyra och många saker som dom inte ens uppskattar och andra barn har inte mat för dagen. Hur har det blivit på det här viset?


Nåja, jag behöver som sagt inte åka någonstans. Nu ska jag försöka fokusera på att laga mat.

Sötost ska det väl bli idag men det får bli senare för klockan 11 är det fika hos grannen.


Julen är en tid för att träffas och när vi närmar oss nyårsafton är vi samlade alla mina syskon och jag tänkte att om våra föräldrar skulle kunna se oss från sin himmel skulle dom känna sig så glada.


När alla utom jag var tvingade att flytta till Skåne å¨60-talet så trodde man väl inte att vi återigen skulle kunna vara här i paradiset Fisksjön men så är det.

Både kinabror och broder B har ju nu hus här i lilla Fisksjön och broder O bor ju bara några mil bort.


Tänk så fint det är att vi syskon har en sådan sammahållning. Vi pratar med varandra varje vecka så gott som och vi ska nu ha invigningsfest hos kinabror i hans fina hus på nyårsafton och det är verkligen något att fira. Vi fyra syskon trivs bra tillsammans. Det brukar bli skratt och tok och roliga infall och jag tror att vi glömmer bort att vi egentligen är ganska gamla allihop.


Nåja kanske hinner jag skriva en gång till före jul och visa er julgranen. Den ligger nu i hallen och väntar på att foten ska sättas på och sedan kommer lille Liam och hjälper mig att klä på.


Nej nu ringer grannen igen och jag får tänka på att det snart är julafton och att man ska vara snäll. På tal om snäll. Härom dagen när jag var i Kälarne hade någon lagt en chokladask i min bil. Tror jag vet vem det är men det var roligt ialla fall. Alla gåvor mottages med tacksamhet.


Dagens ord: Vi är trots allt en dag närmare sommaren och en dag lite ljusare än igår.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

22 december 2012 14:21

Så härligt att ni får träffas allihop i jul. Jag och mina systrar har faktiskt aldrig firat jul tillsammans sedan de flyttade hemifrån. Det är egentligen bara min yngsta syster och jag som har en regelbunden kontakt och vi pratas vid minst en gång i veckan. Mellansyrran håller sig på sin kant och hon har inte varit hemma på Gotland på nio år. Vi var och uppvaktade henne när hon fyllde 60 och då hade vi jättetrevligt, men sedan har vi inte setts. Konstigt så det kan bli.

Ha en fin lördag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

22 december 2012 17:11

Men men men, flicka lilla har du inte låst bilen

En underbar Storhelg med dinaa nära och kära!

mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

22 december 2012 22:50

Vilken underbar tomte du har med släde och allt. Att få hemgjorda julklappar är det bästa man kan få. Ibland kan det vara bättre musik lokalt än i tv.
Jag var och lyssnade på Henrik Åberg som sjöng Elvis i kyrkan i karlsborg oj vad han var bra.
Vad härligt att fira Jul med dina syskon.
Ha det nu riktigt gott i jul och glöm inte att ge Tomten gröt.
Goa kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

22 december 2012 23:28

Njut av dina nära och kära! Hoppas de kommit fram i all vägkaos. Är så tacksam över att mina åker tåg även om de blir försenade och måste ta en omväg över Sala och får ståplats på tåget. Nu är de här! Önskar dig en riktigt GOD JUL!!!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

22 december 2012 23:52

God Julkram till lilla Skogsnuvan!

 
Anki

Anki

23 december 2012 08:15

Önskar dig en skön och fröjdefull jul med nära och kära. Ha det gott!
Kram och GOD JUL!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

23 december 2012 13:51

Önskar dig en riktig fin och mysig jul!
Julkram fr Karin

http://pixelmojan.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

23 december 2012 19:29

Hahahaaa! Så härliga tomtar du har! Och jag förstår att du blev rädd då du snavade över hans fot, men det kanske var hans lilla sätt att hämnas då han blivit inklämd så där i hörnet i en ställning som inte ser allt för bekväm ut :-D

http://debutsky.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se