Direktlänk till inlägg 30 december 2012

VAD HÄNDE EGENTLIGEN?

Av Anita - 30 december 2012 10:40

 

Mysigt att sova ut en morgon och vakna av att sonen och fjällan har eldat i vedspisen och kokat kaffe och småpratar i köket. Sofiepropp sover fortfarande och katten Felicia är ute och kollar efter råttor.


Vad har hänt iår. Vad har inte hänt?


När negativa skogsnuvan sitter här och försöker minnas så är det förstås det man inte gjort som kommer fram.

Jag har inte varit utomlands,

jag har inte badat och solat ett dugg på grund av att sommaren har varit både kall och regnig.

Nu ska jag inte glömma bort att det har blommat mycket i sommar och att det har varit många turer till skogen för att plocka hjortron, blåbär och lingon, inte att förglömma alla svampar som DansBritt och jag har plockat.

    

Trots regnet har jag dansat mycket, nästan varje vecka. Det gick en sommar till och jag vet ju inte om det blev min sista danssommar för dansgänget har tyvärr börjat splittras och en efter en slutar dansa.


Jag har varit och lyssnat på Blek på Kul i Backen och natruligtvis varit på vridläktaren på Döda fallet och sett Sven Wolters föreställning.


 

Vi har haft både kräftskiva och surströmmingsskiva och visst har vi stekt kolbullar nere vid sjön fast det regnat. Vi är inte dom som låter vädret hindra oss fast visst är det roligare när det är fint väder.


Jag har ju alltid tankarna att jag ska lära mig något nytt varje år och nu funderar jag på vad jag gjort för något nytt.

 


Jo visst, vi har ju vävt plädar av våra växtfärgade ullgarn. Jag och PappersBeda har ju sysslat med det hela vintern.

Jag har lärt mig inspirativ målning fast lärt mig, det är ju skitenkelt. Dessutom har jag varit på energikurs och lärt mig en del om auror och energier.

Jag har börjat med automatskrift och det kom ju liksom av sig själv utan större ansträngning.

 

Jag har dessutom målat en jättetavla med höns till ett hönshus.

 

Så har jag tagit mig till med att virka.Något jag inte kan men jag lyckades göra både mössa, halskrage och armmuddar och dom blev riktigt fina om jag får säga det själv (för att vara första försöket förstås).


Så har jag börjat dansa Zumba och det ni gör att man blir genomsvettig och har träningsvärk överallt. Det går så snabbt så min gamla kropp hinner nästan inte med. men....jag kämpar på. Att alla andra är mycket yngre  tänker jag inte bry mig om. 


Det blev inga utomlandsresor men när jag tänker efter så har jag i alla fall förverkligat en dröm.

Jag har varit till Österlen och besökt Ale Stenar. Något jag velat gjort alltid.

 

Det blommade och bokskogen var lysande grann och otroligt vacker.

Jag har åkt bussresa till Ockelbo och sett på en fin trädgård. Dessutom har jag besökt "Den hemliga trädgården" som ägs av en bloggkompis och var den vackraste och mest mystiska trädgård jag sett , vida vackrare än till och med Sofiero.

Jag har dessutom åkt på bussresa till Hassela och en gammal härlig gård uppe bland bergen där det var julmarknad.

 

 

Så resan till Åsele där vi tjejerna från trumbyggarkursen och några andra spännande människor trummade och målade inspirativ målning och tittade på hällmålningar och stenåldersgrejor och en massa annant.


Tyvärr blev min resa dit förstörd av att min älskade katt Oskar dog när jag var borta.

 

Jag saknar honom varje dag och varje kväll tittar jag ut på bron för att se om han vill komma in. Det var en speciell katt som det inte fannsa maken till. Han vandrade med mig, han badade bastu med mig, han tröstade mig när jag var sjuk. Han tog hand om mig och inte tvärt om och det är ett jättehål efter honom.Annars har jag varit frisk i år, knappt några krämpor att tala om. Att vara ute i friska luften, slippa jäkta och stressa och få sova ut på mornarna är rena hälsokuren.

Faster G har brutit fotled och grannen har brytit lårbenet men annars har vi varit friska allesammans runt omkring mig och det är ju en nåd att tacka för.


Nya människor har dykt upp i umgänges och släktgänget. PapperBeda har skilt sig och flyttat ihop med en ny gubbe.

För första gången på många år har kinabrors son A med familj varit här och hälsat på och hans fru var en väldigt härlig kvinna som jag genast blev bekant med. Vi kommer att ses igen ganska snart.


Sommaren är besökens tid och jag har haft flera trevliga stunder. Min tremänning och mina klasskamrater och AMV och jag har hälsat på en gammal vän och vi hade en helt fantastisk dag med nostalig tillsammans.


Nu härom dagen kom sonens fjälla hit och henne har jag inte heller träffat och hon verkar jättegullig.

Det är trevligt med nya människor. Resor och nya människor ger inspiration och man lär sig alltid något nytt.


Det roligaste är ju att kinabror har fått köpt sitt drömhus och bor granne med mig.    

Så speciellt är det huset och nu har två av mina bröder hus här i paradiset Fisksjön och det känns väldigt bra.


Ja vad mer. Jo sommarcafe förstås har jag jobbat på.

Cykeltävling nere i byn har vi haft.

Bakat tunnbröd har vi gjort.

För första gången på många år har jag fått åka skridskor men det blev bara en gång innan snön förstörde isen. En gång är i alla fall en gång och det var roligt att se att jag fortfarande kunde.

 

Jag och min jobbarkompis har stöpt ljus och det har vi inte gjort på ett tag. Men.... jag har inte bakat till jul och inte gjort något pepparkakshus men annars har jag pyntat som vanligt.


Sammanfattningsvis så har det varit ett bra år utan att större katastrof har hänt och man får vara glad för det lilla.

Jag har ju några saker som spelar roll.

1. Hälsan: Rätt ok

2. Skönhet: Ful som stryk men jag bryr mig inte så mycket längre. I min ålder får man vara det.

3. Frihet: Härligt att vara fri och få vandra omkring i skogen och göra vad jag vill som inte kostar pengar förstås.

4. Pengar: Katastrof men här kommer tilltron in. Man måste tro att det ordnar sig och man kan leva på lite om man måste. Så länge man kan betala räkningar och har över till mat och bensin får man vara nöjd. Rätt vad det är vinner jag en massa pengar och då ska ni få se på grejor.

5. Mod: Det jobbar jag hårt på.

6. Tilltro till livet: Jobbar jag på och ser att det funkar fast min negativa sida ibland hoppar upp och biter mig i näsan.

7.Kärleken: Det är bara skit med den. Den enda som älskade mig var katten Oskar. Inte en endaste puss har jag fått på hela året och det är minsann sämre än det brukar.

8. Förverkliga drömmar: Ale Stenar har jag sett och det är en gammal dröm.


Dagens ord: Om man tänker till så har det ofta hänt mer under ett år än vad man minns först.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dansbritt

30 december 2012 12:14

Jag kan pussa dej om du vill.

 
Ingrid

Ingrid

30 december 2012 12:46

Så duktig du är Anita, som fått till en sammanställning över året som gått. Jag måste skärpa till mig, för jag filar och filar på min, så jag misstänker att det kanske inte blir någon ens.

Kram till dig och en önskan om ett riktigt Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

30 december 2012 12:47

Vilken fin årsberättelse du skrivit!
Synd att det är så långt att åka till dig, jag skulle så gärna komma och hälsa på annars.
Gott nytt år önskar jag dig och alla de dina där uppe vid Fisksjön!

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

30 december 2012 13:41

En härligt årsberättelse!

Visst hr du fått puss av Liam!

 
Margit

Margit

30 december 2012 14:15

Läst!!! Mycket tänkvärt det du skrivit, Anita!!!!
Stor söndagskram till dej!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

30 december 2012 16:04

Du ser ... oj oj oj vad mycket underbart du har varit med om i år. Själv kan jag nog hitta pärlor också förstås ... men det finns saker (ja, du vet) som överskuggar allt just nu hos mig.

Det är ett bra knep du har. Att du alltid ska lära dig något nytt ... eller ta upp något gammalt och prova igen. Det ska jag också försöka med.

Är det förresten en jättestor myrstack som du står framför med svampen? Vilken stack ... i så fall.

Jag förstår att du saknar Oskar jättemycket ... det är ju inte så konstigt en så speciell katt som han var. T o m jag som inte känner så många katter han var speciell och jag blev så smickrad när han ibland ville ligga i sängen hos mig :-)

Kram och hoppas år 2013 blir ett fantastiskt fint år för oss alla!

GOTT NYTT ÅR!

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

30 december 2012 18:14

Vilket år och vad du har hunnit med! Tänk att jag såg dig i Simrishamn och inte trodde att det verkligen kunde vara du. Tokigt! Hoppas du får ett gott slut och ett riktigt gott 1013!
Det önskar jag dig! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Cicci

Cicci

30 december 2012 21:08

Oj :D det va ett händelserikt år :)
Gillar svampbilden :P med den lilla stacken
KramC

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

30 december 2012 22:34

Inlägget på min blogg, menar saken med årskrönikor generellt sätt, som skeende i samhället i stort. Visst kan återblickar ersätta dagboksskrivning, absolut.
Själv slutade jag skriva dagbok när jag var ungefär 10-11 år, det efter att min mor hittat min gömda dagbok och "rättat" det jag skrivit "fel" hon hade stykit över mina "felaktiga" meningar och skrivit dit sina egna "sanna" meningar i stället och sedan lagt tillbaka dagboken där hon hittat den...det fick mig att inse att jag gjorde bäst i att behålla mina känslor och intryck för mig själv. En hård erfarenhet för en liten tjej i den åldern. Men så kan det va ibland.

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Anki

Anki

31 december 2012 07:29

Vilken härlig sammanfattning på ett händelserikt år!
Så fina plädar du vävt... och den där tavlan med höns och tupp och vackra blommor - den gillar jag :)
Nytt år står för dörren och kanske skaffar du en ny katt som sällskap...
Önskar dig en skön nyårshelg och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

31 december 2012 13:54

Jag håller med dig om att sommaren var jobbig för att det var för kallt för att bada. Men jag har hittat en lösning, jag har cköpt en badtunna så nu badar jag herla tiden.
Men din skridsko åkning var ett riktigt plus.
jag önskar dig ett gott nytt år med en varm och go badsommar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Selma

Selma

1 januari 2013 20:49

Trots allt låter det som mer bra än dåligt och då kanske man får vara nöjd.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Janne

Janne

2 januari 2013 07:44

Skönt att helgerna är förbi. Lilly har börjat jobba igen och vi går mot en ny vår. Ha det bra !

http://Yngaregubben.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se