Direktlänk till inlägg 20 januari 2013

FEST OCH MAT

Av Anita - 20 januari 2013 10:14

 

Den hemska kylan gick över fort som tur var. Igår var det plötsligt bara 5 grader och sparken gled lätt på vägen när jag for bort och kollade husen "väst i gålan".


Igår kväll var det fest hos brorsonen A.  Det firades att han nu är sjuksköterska och det passar honom.

  Jag gillar fest! Vilken underbar mat vi fick. När man levt på soppa och spisbröd några dagar så sitter det inte illa med marinerad älgstek med pepparsås och potatisgratäng och en härlig gräddig efterrätt efteråt.


Det var människor i alla åldrar allt från 3-månaders baby till lite större barn och vuxna. Det dök upp en av jägarna frampå kvällen och i den hörnan hörde man som vanligt prat om jakt. Förstår inte att dom ids tugga samma gamla jakthistorier gång på gång.


Men det ska ni veta Sedan blev det musiktävling. Två lag skulle försöka känna igen en massa melodier från olika åldrar och vem som sjöng. Jag är skitdålig på sånt, speciellt dom nya förmågorna men jag hade broder O och en suverän kvinna och dom kunde väldigt mycket. Vi vann en av tävlingarna och förlorade den andra men roligt var det och jag blev kvar till mitt i natten.


Mätt och belåten kom jag hem och kunde inte sova så jag började minnas fester.

 

Kom ihåg diverse fester och tittade på gamla kort och hittade det här där jag fyllde 40 år. En strålande majdag med massor av glada människor och jag hade min röda nya klänning som jag tyckte mycket om. Oj vad jag såg ung ut. När man ser sig i spegeln så kan man gråta blod, men det är klart. Det är ju snart 25 år sedan, 25 hårda år sätter sina spår.

 

Här fyllde jag 25 år och man kan inte tro sina ögon. Jag tyckte att jag var mager och ful på den tiden. Så löjligt.


 

Nu i mörka januarinatten griper längtan tag i mig. Längtan till vårens fina blå blommor och doften av mylla och nyutslagna löv.

 

Längtan efter öppet vatten och båttur på sjön.

 

Längtan efter regnbågen. I min smak är regnbågen vackrare än norrskenen för norrskenet talar om att det är kall vinter och ni vet vad jag tycker om det.


Inatt har jag drömt mardrömmar om mördade människor som jag skulle gömma och vaknade kallsvettig mitt i natten och kunde nästan känna att det låg döda människor i rummet bredvid. Det är sällan jag drömmer mardrömmar men jag hade väl stoppat i mig alldeles för mycket mat skulle jag tro.


Nå, idag är det bara 15 grader kallt och jag ska fara och handla för nu har pensionen trillat in. Dessutom är det bokcirkel ikväll och jag ska hälsa på Datafia en sväng. Dagen är alltså uppboka med diverse uppdrag och veckan som kommer är det något varje dag och det är väl tur det för då går tiden fort och den förhatliga januari är snart slut.


Kom nu inte med någon hurtig kommentar om att man ska leva i nuet och njuta av dagen för som sagt. Det ska nog vara mycket till innan jag njuter av iskalla januari. Nej fy sjutton. Det är en evig kamp och strid. Har alltid varit så och kommer alltid att bli.


Med det har jag inte sagt att det finns ljusglimtar och det är dom man får suga på. Fest tex och att jag äntligen kan fylla kylskåpet.


Man får leva på minnen av en bättre tid och hoppet om att det ska komma en vår igen.


Dagens ord: Även den tungaste  och mörkaste vinter har ett slut.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

20 januari 2013 11:00

Låter som underbara dagar trots vinterkylan! Vacker var du som ung och minst lika vacker är du nu som liiite mindre ung!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Selma

Selma

20 januari 2013 12:50

Januari är kall och hård men ibland lyser solen och jag har hört förvirrade fåglar med vårkänslor.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

20 januari 2013 14:13

Inga hurtiga kommentarer här :) men snart kommer våren! Snart, snart.
Och visst är det konstigt att man inte har vett av att njuta av sig själv medan tid är, om du förstår hur jag menar. Att man först flera år senare inser att man var ju ganska snygg.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

20 januari 2013 16:36

Varje ålder har sin charm och du är vacker nu också, men så snygg du var på din 40-årsdag i den vackra röda klänningen. En riktig pingla!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

20 januari 2013 16:53

Hur! kunde du nånsin tro att du var ful! Så bra du klär i rött!

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Janne

Janne

21 januari 2013 07:11

Trevligt med mat och festligheter. Här har vi haft det kallt -20 grader och vi har 3-4 dm snö. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Ingen bild

Titti

21 januari 2013 13:46

Allt har sin tid. Ungdomen har sin, fest och glam har sin, vardagen har sin. Inget är sämre eller bättre än det andra egentligen, det är bara olika.
Kram!

 
Anita

Anita

21 januari 2013 17:55

Fin brosch "syrrorna" får nu för tiden. jag är undersköterska och har den broschen men ärligt så vet jag inte var jag har den. Du var så oroligt vacker Anita och det enda spm skiljer dig idag från då är väl hårfärgen samt att det står skrivet på dig att du har lite mera livserfarenhet. Jätte fina kort visar du och ger mig ett hopp om att den tiden snart kommer.
Stor kram på dig vännen !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

21 januari 2013 22:16

Härlgt att bli bortbjuden på go mat, det uppskattar jag med. Så vacker du var på korten och du ser väldigt ung ut för att fylla 40.
Underbara bilder, det är bara att längta. här varnar de att det ska bli kallare. Nu är det -5 ute.
Att drömma mardrömmar är jobbigt, nu drömmer inte jag det så ofta heller.
Ha det gott och go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se