Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

FEL TID OCH FEL PLATS

Av Anita - 27 januari 2013 11:14

 

Livet är ingen fest just nu och eftersom det inte räcker med trasig bil, kyla och tandvärk så drabbades jag av magsjuka också och har mest legat som en gammal spottloska i soffan och glott på tvn de sista dagarna.

Idag har jag för första gången satt på kaffepannan och vågat mig på en kaffeslurk.


 

Det har varit några långfilmer på tv och någon har handlat om italien och då blundade jag och minns. Minns mitt första besök i Cattolica någon gång i slutet av 60-talet. Det lilla pensionatet. Frukosten som bestod av te med en citronskiva i, nybakat varmt bröd med marmelad. Marmeladen av olika sorter låg i en liten glasskål med olika små fack för olika marmelader och vika goda marmelader sen.


Man sjöng överallt och maten var underbar och killarna var vackra som guds änglar. Jag föll direkt för Italien och det har varit mitt älsklingsland sedan dess.

 

Flera gånger var jag dit och som jag berättat förut så är jag förtjust i trubadurer och jag minns den här killen som spelade för mig  "I want you to want me".

Han kom från Cecilien och jag undrar hur han har det nu. Han är  väl en gammal gubbe och sitter väl troligen ute på torget i den lilla byn han kom ifrån med dom andra gubbarna medan barnbarnen åker omkring på wespa och hojar och skriker. Ja man kan fundera.


En sak är säker. Nog känns det ibland som om man är på fel plats och vid fel tid.


Inatt höll månen mig vaken och jag låg här och funderade hur det kunde bli så illa med det här livet. Nu har jag varit ensam i flera dagar och inte ens katten Oskar finns mer.


Läste i "Hemliga trädgårdens" blogg att hon liksom jag är förtjust och intresserad av gamla hus. Då jag träffade en man som berättade att han hade sett att kojan vid Fisksjötjärn nästan hade rasat omkull  så kom jag ihåg att jag fotograferat den gamla skogskojan för att den väckte funderingar hos mig. Det är nog mer än 10 år sedan.

 

I en skogskoja brukar det bara vara det allra viktigaste, sängar och bord och bänkar bara rakt av men här har någon gjort sig för med både snickerier och målning och jag kunde inte låta bli att fundera.

 

Vem hade lagt ner så mycket möda och kärlek på en skogskoja. Vem var det?

 

Se på kanten på bänken, rundad mjuk och fin och gjord med omsorg. Såg ut som om man bara gått ut för att avverka i skogen. Termosen sirapsburken och en flaska med hostmedicin stod kvar. På bordet stod en flaska med torkade blommor i. Ett mysterium som man aldrig kommer att veta något om men det rörde mig.


Jag längtar alltid efter att gå in i gamla tomma hus, rota på vinden och undersöka alla mörka vrår men tyvärr så kan man ju inte det hur som helst. men.....när jag kör förbi tomma hus så känner jag så.


Kylan ger sig inte, fåglarna fryser och äter mycket.

 

Idag skiner solen och kastar in strålar genom mina skitiga fönster. Jag vet ju att vissa av er tycker att vinterbilder är vackra så här får ni en att roa er med. Jag tog den när jag på skakiga ben gick ut till soptunnan imorse.


Inatt när jag satt och såg på månen och minns en annan och bättre tid i mitt liv så tänker jag på att det är ett skit att bli gammel bitterkärring. Det känns inte alls kul att inte ens fyllisarna som brukar ringa på fredagskvällarna ringer längre.


Dagens ord: Alla unga människor. Njut av ungdomen och skönheten. Snart nog sitter ni med er vissna kropp och har bara minnen att stödja er på.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

27 januari 2013 13:32

En sån vacker natur du har runtomkring dej.

Förstår precis, då du beskriver känslan av gamla övergivna torp, vad har hänt här. Vill oxå gå in och inventera, fantisera.

 
Margit

Margit

27 januari 2013 16:07

Jaadu, så du har drabbats av magsjukan också. Förstår att det är/var mycket jobbigt..och allal de andra motighetrna du också går igenom samtidigt..Tufft!!!
Men mitt i aöötihopa så är du optimistisk och ka se det roliga och trevliga minnen . som du påmminer dej om..och så att du orkar vidare... Jobbigt när man är u "uppförsbackarna"..och inte ser nåt slut..ljusning. men det kommer...
Skickar dej mååånga varma STYRKEKRAMAR!!!!!/ din vän Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

27 januari 2013 16:48

Du var i Cattolica och jag i Riccione. Visst var det underbara badorter. Vem åker till Rimini och den kusten nu? Det går i alla fall ingen charter dit längre.

Magsjuka är ingenting att leka med. Då blir man verkligen ynklig. Tur att du vågat dig på en kaffeskvätt idag, för då är du nog på bättringsvägen.

Varm kram, Ingrid

http://inglevan.wordpress.com

 
Kristina

Kristina

27 januari 2013 17:25

Så vackert det var i skogskojan. Mycket vacker bild med en liten ljusglimt.
Det är trevligt att minnas tillbaka när man var lite uppvaktad.
Ha det gott och hoppas att du blir frisk snart.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann

27 januari 2013 18:50

Hej Anita! Det är ju lite läckert med dessa skogskojor. Användandet av kojan vid Fisksjötjärn, var det ungefär på samma vis som Kronstugan användes, alltså till fiskare och skogshuggarna? Jag vet ju vart tjärnen ligger men inte kojan?

 
Soldansare

Soldansare

27 januari 2013 20:23

Usch, vad jobbigt med magsjuka Det är ju inte lättare att se ljust på tillvaron då direkt. Hoppas att du mår bättre.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

28 januari 2013 21:41

Ja det låter ju inte så kul det här hörru´du...
Men det går väl över nån gång i världen!

Visst är det spännande med övergivna hus, vill också in i dem och snoka runt!

kanske kommer det en annan katt till dig snart?

Kramar till dig!

 
Lena

Lena

28 januari 2013 23:10

Gamla lador är också spännande och övergivna ladugårdar. Där finns nog många skatter. Hoppas du kryat på dig. Magsjuka är gräsligt!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

29 januari 2013 06:17

Morron! Spännande att läsa om dina upplevelser med trubadurer och filurer. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se