Direktlänk till inlägg 30 januari 2013

ORÄTTVISA

Av Anita - 30 januari 2013 09:40

Vaknar till strömavbrott men det varade inte så länge. Jag hann tända i spisen och sätta på kaffepannan och svara i telefon från en orolig granne som också var utan ström.

 

Ström ja., Det var det som jag tänkte på just nu.

Hörde att dom söderut skulle få billigare el? Vi har 2 mil till närmaste kraftverk och har lika dyr ström som resten av landet. Vi har dyrare mat och dyrare grejor för det är så långa transporter upp till oss men det är väl i så fall långt att frakta strömmen också. Billigare jo pytt.

 

Så pratas det hela tiden om att vi ska spara på bensin och inte köra så mycket bil för naturens skull. Då höjer man bensinskattet så att vi inte ska ha råd att köra så mycket bil.


Ska vi åka spark vi då här där det inte finns några förbindelser?

Dessutom så går det ju bilar hela tiden upp och ner i sverige med matvaror och timmer . Karavaner av bilar som fraktar tex pågens bröd från skåne 100-tals mil uppöver landet. Att frakta med järnvägen blir så dyrt så det har man inte råd med tydligen. Fast då kommer ju inget fram i tid åtminstone inte vintertid.


 

Nu när jag ändå har retat upp mig så kan jag höra på Radio Jämtland att man ska dra in lantbrevbäringen på sina håll och folk ringer och är bekymrade för att man får flera mil att hämta sin post. Jaha, då är vi där igen. Är det inte mer energbesprarande att en bil far ut med post än att varje människa ska åka flera mil för att hämta posten? Återigen en dubbelmoral. Dessutom vimlar landsbygden av människor som inte har bil. Lantbrevbäringen har fungerat hur länge som helst men nu plötsligt har inte detta rika land råd med det? Märkligt! Skulle vilja se hur det skulle bli om man gjorde så i städerna att man fick fara tvärs genom stan för att hämta sin post. Vilket liv det skulle bli. Men det förstå, det är ju viktigare människor. Det är ju bara de misslyckade individerna som bor på landet???? 


Så telia som drar in fasta telefoner på vissa byar fast deras mobilnät inte fungerar. Skit samma bara dom tjänar pengar. Allt handlar om pengar och det verkar som om staten inte har någon som helst kotroll längre.


Ja säger ni skyll er själva som bor där ni bor men hur skulle det bli om alla skulle bo i storstäder. Dessutom betalar vi också skatt, dessutom den nästan dyraste skatten i landet. Varför har vi olika skatt. Skulle det inte i rättvisans namn vara lika? Fast det förstås. de flesta politiker bor ju söderöver och fick vi lägre skatt så skulle dom få mer och ingen skulle våga ställa sig bakom något sådant.    

 

Så var det det där med vargen då. Den farliga, hemska vargen som slukar allt i sin väg. Farligare än mördare, våldtäktsmän och rattfyllerister. Så många dom är också, flera flera stycken. Inte får man säga något till deras försvar heller för då kan man bli mobbad och mordhotad på nätet. Jag gillar inte EU men just nu känns det lite bra att dom ryter till lite grann. Vi människor dödar för nöjets skull men vargen för att äta sig mätt. En viss skillnad kan jag tycka.


Nåja, nu har jag varit en riktigt vrångkärring idag och inte pratat om mig själv ett dugg. Ute snöar det och det har inte blivit ljust ännu.


 

Så mycket har inte hänt de sista dagarna. Magsjukan gick över så småningom.


 I söndags tog jag en promenad ner till byn och då när jag gick förbi en gammal sommarladugård minns jag doften av älgört och koskit på somrarna när jag var barn. Nu finns bara sommarladugården kvar och byn är full med tomma öde hus överallt. Då förstår jag att jag är gammal. Att det var väldigt länge sedan som den här byn levde.


Visst, vi som bor kvar försöker så gott vi kan. Vi har en Fiskevårdsförening och nu ska det snart bli öppning av Kolbjörnsjön igen och storfiskarna ska ha pimpeltävling på Fisksjön.

 Vi har en bokcirkel och vi har sopplunch en gång i månaden på Håsjögården och på somrarna ett sommarcafe.


Just nu i slutet av januari är det ganska dävet och trist. Det enda ljud som hörs är skogsmaskinernas brummande när dom far fram och skövlar skogarna så det snart är bara tomt tomt tom. Allt för att tjäna pengar, alltså inte skogsmaskinförarna för dom har det nog knapert utan skogbolagen som tar vinterna.


 

Så på kvällarna går solen ner strax utanför ön och på något sätt ser man att ljuset sakta kommit tillbaka till mörkrets och tystnadens Fisksjön. Önskar att det också kommit tillbaka till min trötta och stukade själ.


Dagens ord: Vem har sagt att livet ska vara rättvist. Dom som har mycket får mer. Dom som har lite får det sämre. 

 
ANNONS
 
Cicci

Cicci

30 januari 2013 10:32

Håller med!!!
Så sant allt du skriver
KramC

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

30 januari 2013 10:43

Så är det Anita!
Man får skylla sig själv för att man envisas med att bo där man bor. Här på Gotland är det ju just nu färjetrafiken som diskuteras och det kommer minsann insändare från fastlänningar, där de menar att om vi envisas med att bo på den här kobben, får vi väl finna oss i långsamtgående och dyra färjeförbindelser och gillar vi det inte kan vi flytta.

Jag såg Grisjakten igår eftermiddag och tänkte i mitt stilla sinne att nästa jakt kanske går ut på att utplåna av gotlänningarna.

Även om du nu inte gillar snön och vintern, så visar du i alla fall väldigt vackra vinterbilder!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

30 januari 2013 12:53

Är det någon som påstår att det finns rättvisa, flicka lilla? Titta ut genom fönstret och se vad du har där utanför. du kan äta av snön utan att bli sjuk!
Sverige är ett avlångt land! Om man nu har valt att leva de livet på den platsen så måste man ju se fördelarna. Och framförallt så måste man hålla-ihop, bilda små kontakt-nät. Gå-samman inte acceptera.

margareta

 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 januari 2013 13:12

Varför i fridens namn skulle jag äta snö. Visserligen blir jag utan vatten när det blir strömavbrott. Man kan inte köpa mat av snö inte heller kan man åka på den. Vi betalar skatt och borde åtminstone få ha kvar brevbärarna och telefonen. Det är väl det minsta man kan begära. Eller får vi inte begära något utan får skylla oss själva? Jag bara undrar.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

30 januari 2013 15:30

Lägg till detta med den jävla vindkraftsindustrin!!!!!!
Som, naturligtvis, ska vara i norr! Och vinsten hamna i andra länder och i byggherrarnas djupa fickor.
Det är på G gigantiska vindkraftverk rakt framför byn där jag bor, högst upp på berget, tvärs över sjön, rakt i söderläge inför hela byn! Javisst!! MItt i ansiktet för hela byn rakt i söderläge!! Och så nära att bullret kommer att vara det sista byn hör innan dess nuvarande invånare dör av ålder! Dygnet runt.
På samrådsmötet sa byggherren:"De /vindkraftverken/ behöver inte gå med vinst för att vara lönsamma!"
???
Syftar väl på alla bidragspengar de för för att sätta upp dessa maskiner.
Andra i byn håller tyst (han som bygger äger marken och det är hans vän som äger vindkraftsbolaget) och brodern är ju allmänt känd i länet...
Är så spyless på detta mygleri!!

//Boije

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

30 januari 2013 16:47

Mycket vill ha mer, fan vill ha fler å aldrig blir då helvetet fullt...Det myntade en arbetskamrat för måååånga år sedan och visst är det så. Lite mer sydländskt temperament är vad som behövs, vi förundras en liten stund över alla idiotiska beslut som fattas men sen.....?

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

30 januari 2013 17:29

Jag, tänk att vi moderna människor är rädder för vargen! Då vi egentligen kanske borde vara mer rädd för vår granne... Själv är jag betydligt räddare för björnen då jag är till skogs, men jag ropar inte skjut för det! Nä, inget nytt under solen :-(

http://zaq. blogg. se

 
Anki

Anki

31 januari 2013 06:24

Skönt att du är frisk igen - magsjuka är inget kul.
Du har helt rätt Anita... det finns absolut ingen rättvisa... inte för oss som bor på landsbygden i söder heller. De som bestämmer - de sitter där i Stockholm och tror att alla i hela Sverige kan åka kommunalt... men hur gör man när det inte finns varken buss eller tunnelbana? Ska vi sitta i våra stugor bara, eller? Kommunen funderar på att införa straffavgift om man kommer till stan med dubbdäck på bilen... dubbdäck behövs inte säger de... nähä? Vi har problem med både el och telefon, men vi bor sist på ledningen så vi får vänta till sist också när det blir något fel. Och skogsmaskinerna tuggar i sig skogarna här också - pengar, pengar, pengar - allt räknas i pengar och viktigast av allt är att göda aktieägarna...
Men... för varje dag som går så kommer vi en dag närmare våren och då blir allt mycket lättare :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

1 februari 2013 05:57

Morron! 326 grader här. Ja vi har el från Vattenfall och priset har gått opp och ner här. I Helgen finns inget planerat så vi tar dagen som den kommer. Ha det bra !

http://Yngaregubben.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

1 februari 2013 14:49

Ja, ryt ifrån det, det gör du rätt i!
Men när man läser din blogg får man intrycket av att ni har en mycket varmare och "närmare" gemenskap däruppe hos dig än vad vi har här i staden.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se