Direktlänk till inlägg 1 februari 2013

ÄNTLIGEN

Av Anita - 1 februari 2013 16:58

 

Äntligen har solen kommit över horisonten mitt på dagen och en söt liten solstråle letar sig in genom fönstret och lägger sig på trasmattan som en guldmatta. Den gnistrar och glimmar och flyttar sig sakta över golvet. Med den kommer hoppet. Äntligen.


Gårdagen blev inte alls som jag tänkt. PappersBeda skulle i ett ärende till Sollefteå och frågade om jag ville med. Klart jag ville. Alla möjligheter att komma ut och se lite folk tas emot med glädje nu.

Sollefteå är en mycket liten stad men samtidigt väldigt fin och alldeles lagom till mig. Människorna där är egentligen precis som vi inte några stadsbor i högklackade skor, utan vanligt folk.

 

Medan jag väntade gick jag till ett cafe som jag tror heter "Kaffepetter". Det är gammaldags och hade såna där goda semlor som man fick när man var liten, med inkråm blandat med grädde och mandelmassa och härligt god bulle.

 

I skåpet stod det koppar av alla slag så det är bara att välja och i taket är det tapetserat med gamla tidningsartiklar. Helhäftigt ställe.

Om jag skulle vara tvungen att bo i en stad så kunde jag nog tänka mig Sollefteå.


Nåja när jag kom hem var det dags att åka på Zumba. Vi har ett nytt program nu som har mycket träning för armarna och det kan man ju behöva. Svettig och trött blev jag i alla fall och ont i ett knä fick jag. Gamla kärringar ni vet som inte tål så mycket.


Idag har jag haft besök och suttit pratat i flera timmar med en ungdomskamrat. Han är faktiskt man, men ovanlig sådan för han tycker som jag att man inte behöver skjuta alla djur man ser.


Han vill till och med  göra en bit av sin skog till naturvårdsområde för att spara guckuskoängarna och alla andra orkideer som växer där. Inte vill han utrota björn och varg  och han tycker att räven gott kan få leva. Trots allt tar räven mest råttor och sork och så maten jag lägger ut. Han måste få leva han också. Ingen har ju höns här så vad då. Den galna skjutlusten hos många av norrlands män stör mig. Därför blir jag liksom lite glad när jag träffar någon man som har precis samma uppfattning som jag. Dom är inte vanliga minsann. 


Dagen har gått fort och vädret har varit fint. En promenad på skoterspåret har jag tagit och nu har jag tänt eld i bastun, packat korgen med bastugrejor och tagit trumman på ryggen. Nu blir det bastu och trumspel och en skön kväll.


Julgranen har dm långa gröna fina skott och doftar så gott.


Dagens ord: Julen varar än till påska 

 
ANNONS
 
Karin

Karin

1 februari 2013 17:42

Det var ett fint café du var på!
De chokladbruna fåglarna, där är jag osäker. För det finns ju bara gärdsmygen som är chokladbrun, och den brukar inte gå till fågelbordet. Ger dig lite andra alternativ: Stenknäck, Vinter-hämpling, Sidensvans, Järnsparv, Blåhake (hona), Björktrast, Taltrast, Lappmes, Bergfink, Korsnäbbar (honor). Nu får du något att bita i!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Kristina

Kristina

1 februari 2013 19:11

vad mysigt med alla olika kopparna.
jag har gett dig healing till ditt knä och jag kände smärta. jag har jobbat rejält med ditt knä nu. Nu behöver du vila och dricka vatten.
Vill du ha kontakt med mig är mejladdress. kristinakicki@yahoo.se

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

1 februari 2013 19:32

Fota den gärna bredvid någon känd fågel, så man ser storleken.
Bra att du kunde de andra fåglarna, för det är inte alla som kan!
Kram igen!
Karin

http://pixelmojan.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

1 februari 2013 21:30

Det där kaféet skulle jag också gilla!
Och din ungdomskamrat som du skriver om.

Jag har låtit göra biotopskydd av en del av min skog. Det innebär att ingen får röra den, den ska vara som den är i evighet. Tyvärr kan jag inte /får inte/ hindra älgjakten på min egen skog. Visst är det konstigt?? Helst skulle jag vilja att inga djur fick jagas på min egen mark, min skog. (Min, skriver jag, fast jag egentligen inte anser att man kan äga skog...skogen är sin egen, skogen, naturen är egentligen viktigare än människorna.)
Men jag har gjort vad jag kunnat.

Nu har de startat upp vargjakten igen....fy faaaan säger jag!!!!

//Boije

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

1 februari 2013 22:13

Vilket mysigt kafé med de gamla fina möblerna och alla olika koppar!
På Stenstugu har vi ett biotopskyddat område. Och visst är det viktigt att det finns skyddade områden både för växter och djur.

Hoppas att du hade det riktigt skönt i bastun!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

2 februari 2013 16:45

Vilket fint, litet kafé! Där skulle jag gärna sitta och skriva i ett hörn och gnaga lite på en semla.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

3 februari 2013 09:28

Nu ska jag baka semlor, riktiga semlor som du beskrev. Köpte färdiga i fredags för att belömna mig själv efter att ha flyttat dottern, men det är inte samma sak när det bara ligger en bit mandelmassa dittryckt under grädden...

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

3 februari 2013 18:15

Hej Anita!! Å vilket mysigt café!!! Jag gillar också Sollefteå, en gullig, lagomt stor stad, åsså ligger det i Ångermanland och bara det!!! Jag gillar hela Ångermanlad och tycker ju att Ångermanlänningarna är ett vänligt, glatt folk...ha det så gott!Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

3 februari 2013 20:37

Vilka fina kaffekoppar! Jag älskar udda koppar, glas, stolar mm. Charmigt café!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

14 februari 2013 14:08

Åh, påminner om ett cafe iÖrnsköldsvik, som var mitt "stamfik" i staden!
JAdu, skjuta varg (och annat, minns en karl som stolt kom och sa han fått skott på Lo, faaan, jag sominte ens fått se ett!) VI är mycket farligare än djuren!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se