Direktlänk till inlägg 6 februari 2013

STORA MISSLYCKAN

Av Anita - 6 februari 2013 13:29

 

Stora misslyckan, det är jag det.

En sådan här morgon hade jag tänkt fara och jobba men snön föll i stora flingor och gården var full med snö.

Telefonen ringde och det var en god vän jag inte pratat med på länge så det blev ett långt samtal och det var trevligt. Sedan ringde telefonen 3 ggr till så tiden gick så det blev ändrade planer.


Jag skyndade mig ut för att skotta innan hemtjänsten kom till granne. Efter att jag skottat en timme hämtade jag posten.

Där låg något som jag trodde var ett vykort från något spännande ställe. Mina vänner brukar skicka det när dom befinner sig på varma orter och jag gillar att titta på såna. MEN.....det var från brevbärarn om att det var oskottat vid postlådan. Vägen är ju oplogad och det kan jag inte göra något åt och jag hade inte hunnit fram till postlådan innan han kom. Nog blir man väl lessen när man gör så gott man kan.

I och får sig kan jag förstå brevbärarn. Det måste vara ett riktigt skitjobb på vintern och vi får väl vara glada så länge vi har någon brevbärare.

Det ingår ju i regeringens plan för att avbefolka landsbygden att det ska dras in, det också.


       

Nu var det det här med MISSLYCKAN


1. Jag har misslyckats med ekonomin trots att jag slitit och jobbat heltid sedan jag var 16 år. De flesta runt mig har råd med det mesta, resor, grejor och nöjen.

Dom vinner på spel, ärver pengar och får åt sig på alla möjliga jobb. Jag måste fundera innan jag ens går på cafe och äter en semla.


2. Jag har misslyckats med alla mina förhållanden trots att jag verkligen försökt. Fel män har jag alltid valt. Två ska man vara för att ha det drägligt med pengar och visst kan det vara bra att vara två om man hjälps åt. Ensam är fattig (men även fri).


3. Min pensionstid eller, eviga sommarlov, som jag kallade det då jag slutade och slängde alla mina väckarklockor i sjön.- Till stor det har det också blivit ett MISSLYCKANDE.


Alla plander jag hade. vad blev det av det?

Jag skulle ta tag i hantverkandet, göra luffarslöjd, måla och hålla på med allt möjligt,

Jag skulle göra fint i min trädgård.

Jag skulle storstäda hela huset och rensa i lådor och garderober.

Jag skulle laga massor av mat och frysa in och ha på lut.

Jag skulle utforska alla skogar runt omkring.

Jag skulle ha loppis.

Jag skulle hälsa på gamla vänner som jag inte träffat på länge.

Jag hade till och med tankar på att skriva en blogg för barn med alla mina sagor som jag hittat på genom åren och lägga ut min farmors fantastiska kokbok och goda råd.

Måla om vissa delar på huset och tjära bastutak och fixa nere i uthusen.


Skit och pannkaka blev det av alltihopa och inte så mycket blev gjort. Till viss del på att jag inte trodde att jag skulle få det så fattigt och det är bara att erkänna: Rena rama LATHETEN. Jag är mycket besviken på mig själv.


Bilen är fortfarande trasig och meken har inte hört av sig om reservdelar.

Ska det aldrig bli annorlunda.

 

Visst kan jag tänka tillbaka på sköna stunder. minnas när jag dansade runt på gräsmattan med kjolen fladdrande runt benen och håret fläktande i vinden med glada barn och galna hundar runt omkring mig.


Nu för tiden har jag aldrig kjol. Träningsoveral och täckbyxor och jacka är den vanliga klädseln. Fy attan vilken pessimistisk dyngkärring jag blivit.


Då säger ni: Var glad att du är frisk. Hur vet du det. Int är jag frisk inte. Insidan är inte bra, huvet är inte bra och knät är inte bra och inte ryggen heller men jag ska gå ut och fortsätta med snöröjningen i alla fall. Det gäller att bita ihop.


 

Dagens ord: Hellre frisk och rik än sjuk och fattig.  

   

 
 
Ingen bild

Liliann

6 februari 2013 14:06

Förstår dina känslor ibland ska det bara ut! Men misslyckad DET är du inte punkt. Å vad gäller allt du skulle göra på ditt eviga sommarlov , det är väl inte slut än? Du gör det du tycker om i den mån du kan och det är viktigast. Snart värmer solen även om det idag verkar jävligt långt dit...Kram

 
Ingen bild

Cecilia

6 februari 2013 14:34

Vad vackert det är med snö!!!!!

 
The Secret Garden

The Secret Garden

6 februari 2013 15:47

Nej, inte lyckades de lura på mig nån begagnad bil inte, och speciellt inte med de där skyltarna!! :)

Däremot fastnade jag för en reklamsnutt jag såg på tv. Brukar Aldrig se på reklamen, antingen spelar jag in filmen eller så zappar jag eller går och gör nåt annat, men just den här reklamen måste de ha pejalt in MIG och mitt väsen, dessa reklamnissar! ATTANS!!!

Det var nya Volvo V40 Cross Country (snygg färg också!). Så jag tjatade med mig mannen, som moraliskt stöd och en besinningens handbroms, och åkte in till östersund i lördags för att kolla på den och PROVKÖRA!!! Det är riktigt roligt att provköra nya bilar även fast man inte tänker köpa någon. hihihi ett billigt nöje helt enkelt (och så mycket roligare när man fastnat för någon bil.) Men....när vi kom till Volvo-affären så fanns bara EN bil och den stod inne i hallen. Ville man provköra så fick man återkomma till vackan! OCh så hade de annons i tidningen om att provköra på lördan.

Jaha, så hade jag åkt 8 mil helt i onödan, för att provköra en bil. Det blev ett dyrt gratisnöje.

//Boije

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

6 februari 2013 16:30

Kan man inte få lite recept ur FARMORS-kokbok!

margareta

Sen kom då vattenräkningen på 2700:- DS

 
Soldansare

Soldansare

6 februari 2013 18:56

Jag dristar mig till att undra om du inte skulle kunna göra en likadan lista över allt du lyckats med också. En annan dag, kanske. När snön har smält och du är i en annan sinnestämning.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

7 februari 2013 07:03

Vet du Anita... tror inte alls du är så misslyckad som du skriver - du är bara såå trött på vintern, på snön och på att bilen är trasig...
Tror du har lyckats med mycket, så´nt som du glömt just nu när du är nere och less på allt och kroppen värker...
Jag hade också en massa föresatser om vad jag skulle göra när jag fick pension... har jag gjort något av dem? Nix... inte något!
Ser fram emot några goda råd och goda recept ur din farmors bok - snälla :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

7 februari 2013 07:48

Morron ! Du blir gladare och piggare när våren kommer. Här är det 2 dm med snö och -1,2 grader. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Karin

Karin

7 februari 2013 09:01

Skulle så gärna vilja vara en fe med ett magiskt trollspö, som får all snön att smälta! Kanske Anita, känns det lite bättre idag, när du har vaknat!
Stor kraam fr Karin

http://pixelmojan.se

 
Margit

Margit

7 februari 2013 19:24

Läst ditt inlägg...och sett all denna snö..som ni har uppe hos dej.ja visst är det lätt att då tapppa modet...och bilen..trsig...
Men Anita, Du brukar vara dultig på att ändock plocka fram en hel del POITIVA SAKER..mitt i all bedrövelse!!!
Styrkekramar från mej!!!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

8 februari 2013 11:06

Hahaha lät lite kul med misslyckan.
Oj villken vacker vinterbild. Vi har lika mycket snö.
Ha en fin dag från en förstagångbesökare.
Mvh annechristine

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards