Direktlänk till inlägg 13 februari 2013

SURT OCH SÖTT

Av Anita - 13 februari 2013 14:55

   

Det är SURT att det snöar varje dag och jag skottar och skottar och ju mer det snöar desto svårare är det att lyfta snön och ju ondare får jag i ryggen och mitt onda knä.


Det är jäkligt SURT att jag inte har råd att köpa någon snöslunga eller leja någon att skotta. Dom som säger att pengar inte har någon betydelse har inte skottat snö för hand i 2 timmar varje dag i två veckor. Prova på det ni och kom och säg att pengar inte har någon betydelse.


Det är jäkligt SURT att bilen fortfarande inte är ok för besiktning. Det är bara en vecka kvar till ombesiktningen och meken har inte fixat det ännu. Det skulle väl vara mumma att få körförbud nu när jag verkligen behöver bilen varje dag när jag ska jobba.


Ok då kommer vi till SÖTT då.

Nu har jag inte bara 100 fåglar och en räv. Nu har jag två söta rådjur också. Dom har skrapat fram min jordgubbspyramid och äter av dom gamla jordgubbsplantorna. Även lite ärtblad som finns kvar på min koja har fått bli mat och lite vinbärsbuskar. Nu har jag lagt ut potatis och morötter till dom och ska väl skaffa dom lite äpplen också. Man måste vara rädd om djuren och dom har det inte lätt på vintern.


 

Igår var det fetisdag som ni alla vet. Varför heter det fe-tisdag egentligen? En fe är väl vad jag vet ett sagoväsen som är spött och näpet inte alls tjock och rultig som en fetisdagsbulle eller semla som ju också är ett konstigt namn.

Nåväl. Jag var nere på Håsjögården och hjälpte till igår.


Dom andra hade gjort en god fisksoppa och ett bröd till som var makalöst gott med massor av nötter och grejor i.

Till efterrätt semla med kaffe och det var en hemgjort saftig och mycket god semla.

Ca 20 personer dök upp för att äta och inte minst för att sällskapa. Det var riktigt trevlig att umgås med byborna.

Vi gör vad vi kan fast vi är en liten skitby. SÖTT


SURT var drömmen jag drömde inatt. Jag var nere på Ragunda mitt i vintern utan telefon och utan pengar och vad värre var. Jag hade bara på mig ett par högklackade blommiga skor. Jag mötte mina dansvänner men dom såg mig inte fast jag vinkade och ropade på dom. Tänk er vilken fasa. Naken nere på byn i kallaste vintern och med högklackeskor. Kan man tänka sig värre dröm Jag vaknade och kände mig lessen.


På den SÖTA sidan tror jag att min nya matta blir. Nu är snart varpen i vävstolen slut och nu väver jag den sista mattan. Den ska bli med gröna toner som gräs och nyutslagna löv och blågrön som vattnet i Italien med lite vitt som skum på vågorna. Den blir nog fin och det känns rätt kul att se den växa fram .


SURT är det med mitt onda knä som aldrig verkar bli bättre.


Dagens ord: Det vore bra med en karl som skottade snö. men.......Det sägs att den rätte dyker upp så småningom men min måste ha blivit överkörd av en lastbil eller nåt.


 
ANNONS
 
Ann

Ann

13 februari 2013 17:31

Hej! Va kul med fettisdagsfest på Håsjögården!! Vi var oxå på fettisdagsfest i Håsjö, fast en bit bortanför och på måndagkväll!!! Hoppas att Du får till bilen....och kan besikta den så Du kan tuta och köra...Kram!

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

13 februari 2013 17:46

En blandning av sött och surt, det är väl så det ska vara!

Jag förstår mer än väl att du är utled på all snöskottning. Som tur är har vi inte fått så fasligt mycket snö i den här omgången heller och nu har det varit blidväder idag.
Hoppas att ditt onda knä snart blir bättre och att du får bilen fixad. Du får jag på den där mekanikern lite!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

14 februari 2013 10:33

Jobbigt med all snön... är också trött på att skotta varje dag och då har vi ju inte lika mycket här som du har... Du är snäll och har hjärtat på rätta stället - tänker mer på djuren än på dig själv!
Hemsk dröm... men kul att mattan snart är klar :) och såå tråkigt med bilen :(
Önskar dig en bra Alla hjärtans dag!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

14 februari 2013 12:06

Sänder en stor Valentin kram tillbaka!
Du är snäll du som tänker på räven, hoppas att du kunde somna om efteråt.
Det blir väl bra med lite extra jobb, och extra förtjänst. Pengar behövs alltid!
Kram och var försiktig med knät!
Karin

http://pixelmojan.se

 
zaq

zaq

14 februari 2013 14:03

Men du, åh så tråkigt med onda knän och rygg, så typiskt att det ska klatra med bilennär du som bäst behöver den! Hoppas hoppas att den där fe´n trollar så bilen blir hel, värken ger medsig och snön slutar vräka ned.
Styrkekram!
(och nog fasen har pengar betydelse, åtminstone för oss som inte har i överflöd...)

http://zaq.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

14 februari 2013 17:51

Bäste vän!
Jag förstår dig fullt och väl hur det är att skotta. Inte roligt då åkso kroppen tar stryk.
Pengar har i vissa fall betydelse. Iallefall om man behöver nåt väldigt mycket.
Kram nu och ha en fin kväll!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Lena

Lena

14 februari 2013 22:55

Nu får det ta mig tusan sluta snöa!!! Skitless på det vita eländet! Man får bara ont i axlar, rygg och knän av detta skottande. Längtar efter våren.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Sundinska

Sundinska

15 februari 2013 07:30

Jag hade tänkt sända en alla hjärtans-hälsning innan dagen tog slut igår, men oj vad tiden rann iväg.
Det kommer en tanke och ett hjärta idag istället!
Egentligen borde man väl skicka sånt lite oftare, inte bara en gång om året...
Hoppas att du hade en fin alla hjärtans dag iallafall. :)

http://solagast.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se