Direktlänk till inlägg 15 februari 2013

MISSLYCKANDE KAN IBLAND VÄNDAS

Av Anita - 15 februari 2013 09:21

 

När jag gjort min stora fina trumma hade jag lite renskinn kvar och beslutade mig för att göra en liten en som man kunde ta med i skogen och som man kunde hänga i bältet.

Det visade sig att trumman blev för hårt spänd och för liten. Den lät mer som att slå på en kastrull, inte ett dugg fin klang i den.


men......härom dagen kom jag på att den skulle få bli en ljuslykta istället och se så fin den blev med ljuset lysande genom skinnet. Vad lärde jag mig av det. Jo, att om man har ett öppet sinne och lite fantasi så kan ett misstag förvandlas till en framgång. De ni, var väl det postivaste ni hört mig säga på länge.


Nåja, då landar man i verklighetens februari.

Igår var det "Alla Hjärtans Dag" och jag hade väl inga som helst förhoppningar på det.


Började dagen med att åka och ta prover för inte nog med att bilen ska besiktas utan jag ska också på besikning nästa vecka hos läkaren. Det är bara att hoppas att det inte blir ombesiktning som det blev med bilen.


 

Jag har lovat att vara hundvakt till Grisnäsan Bob ett par dagar. Nu när katten Oskar inte finns är det inte något större bekymmer för han är rätt snäll. Det enda är att han skäller så förbaskat på alla han ser. Varje gång hemtjänsten kommer till grannen så vräker han ur sig allt kan kan.


Han och jag gick en lång skogspromenad på skoterspåret men det hade snöat flera dagar i den så det blev ett väldigt snöpulsande så man blev alldeles matt. Dessutom var älgarna i närheten och hade trampat runt överallt och Bob blev så rädd. Han brukar kuta i förväg men nu gick han hårt tryckt mot mitt ben.


"Alla hjärtans dag" ja. Det kom ett jättefint kort till mig som jag blev glad för.

 

Frampå eftermiddagen kom Gamle A med lite fikabröd och en chokladkartong. Det har aldrig hänt att han haft med sig något när han kommit för att fika så det var verkligen en överaskning och helt oväntat.

Dessutom fick jag ett sms från gullige sonen och en massa meddelande på  facebook. Känns lite roligt för ibland kan jag tro att jag är helt bortglömd när jag sitter här i skogen och tjurar i snöhelvetet och kylan och utan allt som vanligt folk har.


Ett barn föddes i den här dagen och Snälle S har födelsedag. En viktig dag för en del. Måste vara fint att födas den här dagen.


Jag läste att jag hade några önskningar om hur det skulle bli när jag blev pensionär och ser ju att en del blev ju som jag tänkt ändå fast annat inte blev det.


 Blodtrycket har gått ner och utslagen i ansiktet av datagloendet har försvunnit men att jag skulle bli solbränd, frisk och stark vet jag inte. Blek som en albyl är väl mer nära sanningen och stark vet jag inte heller.


Att jag skulle bli fattig och knappt ha pengar till mat visste jag men det jag inte visste var att det skulle bli fullt så illa som det är. Ja ja, jag hade nog inget val. Hade jag fortsatt att jobba hade jag säkert varit riktigt sjuk vid det här laget och jag har en förmåga och har haft hela mitt liv. Jag gör ibland dåliga val, föresten nästan jämt.


Kanske är det så som med trumman som blev en lampa.

Om bara sinnet är öppet kan man ändra ett misslyckande till en framgång .


Så det får bli dages ord: Det händer att man kan vända ett misslyckande till en framgång så kasta inte in handuken för tidigt. Vänd på den. Torka dig på den och häng upp den i vinden och låt den torka.   

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

15 februari 2013 12:58

Åh vad man blev vår-glad när man klev på här inne hos dig idag. Så fint med tulpanerna som bakgrund.

Ja du, Skogsnuvan. Du har en förmåga att se och få ut saker ... vända misslyckanden till lycka och ljuslyktan blev jättefin.

Du skulle bara försöka slå mynt av alla dina kunskaper bara. Skapa fler lyktor eller drömfångare (jag älskar min och har den över sängen nu också i nya lägenheten), luffarslöjd är du ju också haj på ... Försöka få dina sagor publicerade osv osv osv ... Du vet vad jag menar.

Det måste vara jättetufft att behöva vända på vartenda öre och då händer det alltid också saker som ställer till det ... som att bilen ska besiktigas osv ...

Jag beundrar dig ... men det vet du redan ... och längtar efter att träffas igen.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

15 februari 2013 14:31

Varma hjärtekramar till dig, så här lite dagen efter! Och tack för din fina hälsning hos mig. vi ska nog ta oss igenom den här vintern också och snart, snart kommer våren med ny energi!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

15 februari 2013 16:17

Läste en kommeentar att februari är den månaad som det födds flest barn i Sverige!

margareta

 
Margit

Margit

16 februari 2013 00:21

Trevlig läsning och du förmår att ofta vända och se POSITIVA SAKER mitt i det negativa!!! Beundrar dej Anita!!!
Önskar dej en trevlig helg!!!!
Kram!!http://margitholm.blogg.se

 
Cicci

Cicci

17 februari 2013 08:58

Åh ... Den blev verkligen fin :D
Kanske gjorde den mer nytta så ? Fin o se på om inte annat o en påminnelse om just det du skrev - förvandla misstag till framgång :)

Va gulligt , inte ens jag fick godis på alla hjärtans dag men sen så är man inte så noga med det Heller :P

Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

19 februari 2013 20:53

Vilken fin ljuslykta trumman blev! Varmt och vänligt ljus och så är den ett inslag som för tankarna till nåjdernas trummor som var så viktiga i samekulturen.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Av Anita - Torsdag 11 okt 09:54

  Tänk så fint det blir när det slutar blåsa och löven är kvar på träden. Ett fyrverkeri av färger, en doft av löv och svamp. Dagar när det går att vara ute och göra fint i trädgården inför vintern. Jag räfsar inte löv men brukar ta bort ur raba...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se