Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

SURT SA RÄVEN OM RABARBERNA

Av Anita - 20 februari 2013 14:47

 

Så heter Karin Brunk Holmqvist senaste bok. Den kvinnan kommer från Österlen och berättar de mest roliga och lustfyllda historier om människoöden runt omkring. Den här boken handlar om ett koloniområde i Simrishamn och jag älskar den. Kul Kul.


Eftersom jag alltid har tre böcker på gång samtidigt. en på toa, en i badrummet och en i sovrummet så läser jag också en serie som handlar om Norge o Danmark. Den heter Hanna och är en släktsaga sedan långt tillbaka. Författaren heter Laila Brenden. Lättläs och jag gillar böcker om tid som varit.


Ännu längre tillbaka läser jag bokcirkelns bok Helenas hämd av Maria Gustavsdotter som handlar om 1100-talet precis då prästerna kom hit till norden och ställde till ett fasligt elände. Det var då makten togs från kvinnorna som innan dess hade en mycket högre ställning i samhället. Ni vet "kvinnan tige i församligen" och häxor och allt skit dom hittade på. Bra bok och tänkvärd.


Nej nu ska vi gå till något annat. Egentligen skulle jag berätta om den gräsliga historien om min bil men jag orkar inte det idag utan försöker berätta om det roliga som hänt sista dagarna.


Helgen var det härligt väder. Lördagen var jag till DataFia och åt tårta för hon fyllde år och vi gick ut och gick. Det till om med smälte lite på vägen nere i byn. Vi träffade ett par av mina gamla klasskamrater och det var många ute och gick eller åkte spark. Första fina dagen.


Söndagen kom AMV med gubbe och barnbarn och stannade en stund och så kom DataFia och vi gick ut på skoterspåret på sjön.

Så kom hennes gubbe, snickarmagnus och min brorson och fikade en stund.


Jag har jobbat alla dagar och det är roligt att rota i gamla arkiv och hitta saker från förr som faktiskt får mina minnen att vakna och återigen tänka "Det var bättre förr.


 

Blev lite inspirerad att rota i mina egna gamla album igen och hittade min älskade faster kikande fram bakom en buske. Jag pratade med henne på telefon igår och vi pratade länge. Hon är 85 år men hänger med på facebook och blogg så det är så roligt.

 

När man ändå är i farten med minnen så minns jag det här. Vinden som lekte i kjolen och solen som var varm. Tänk att man minns precis hur det luktade och känslan av frihet och glädje. Det var så länge sedan. Såg "dirty dancing" härom kvällen och kände igen mycket av kläderna. Ser ni min bardotrutiga kjol. Minns ni. Jag tyckte att jag var riktigt fin i den. Tänk så långa och smala ben man hade. Hur blev dom korta och tjocka kan man undra. 


Jag har som vanligt varit in till grannen och han hade fått brev om premiepension som han inte tagit ut så jag får väl ta och undersöka det åt honom. Det är något varje dag.


Vad mer. Jo paltbröd och fläsk på hotellet och trevligt sällskap av ett par karlar.


När jag kom hem hade jag ett stort kuvert i postlådan och i det gömde sig raggsockar från en av mina bloggkompisar. Så otroligt gulligt och precis vad jag behövde. Tack snälla, du vet vem jag menar.


Nå idag blev det ett ganska tråkigt inlägg men man kan inte alltid vara intressant och kul. Det är då ett som är säkert men jag vill alltid skriva.


Ikväll är det meditationsgruppens tjejer som kommer hit och det är alltid lika roligt att träffa dom. Vi får se vad vi hittar på för mysko ikväll, nåt blir det väl alltid.


Dagens ord har jag lånat ur boken jag läser:

Mitt problem  är vad jag ska göra åt allting jag inte kan göra något åt. 

 
ANNONS
 
Lilla Blå

Lilla Blå

20 februari 2013 17:15

Håll dig varm nu - tills våren hittar dig!
Kram

http://www.lillabla.wordpress.com

 
Sandra

Sandra

21 februari 2013 07:38

Det man ändå inte kan göra något åt är bara att acceptera har jag lärt mig, Radikal Acceptans kallas det visst. Jag har tränat rätt bra på att Radikalt Acceptera saker och ting i mitt liv, man blir mindre bitter då. (fast ibland är det jäklar inte så lätt)

Fast om det gäller din gamla bil kanske det inte bara går att Radikalt Acceptera att de inte funkar... för bil måste du ju ha där du bor ute på landet.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

21 februari 2013 08:11

Du var så fin i din rutiga klänning... ser ut som en skön försommardag med blommande maskrosor :)
Tack för boktips - gillar också att läsa om gången tid... gärna släktsagor...
Låter som om din bil inte är i ordning än... tråkigt... Hur klarar du dig utan bilen? Du bor väl en bit från byn, eller?
Hoppas det blev en bra kväll igår i alla fall.
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

21 februari 2013 12:20

Tack för tips om Karins nya och även boken om Hanna.
Helenas hämd har jag på nattduksbordet, och den ska jag snart börja på. Måste läsa ut boken om Gustav Vasa först. Vilken tölp han var!
Har du förresten läst de andra böckerna som är föregångare till Helenas hämd?
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2013 15:24

Ja, det kan man fråga sig!
Hur blev de långa, smala benen så korta och tjocka??
Nu har jag ju aldrig haft så långa och snygga ben som du, men de har i alla fall varit både längre och smalare än de är idag.

Tydligen sjunker inte bara ryggraden ihop, utan också benen. Jag tror att jag fick lägga upp benen på Åkes finbyxor nästan en dm när han skulle använda dem till ett kalas strax före han gick bort och mina egna byxor har jag också fått lägga upp benen på.

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten

22 februari 2013 15:35

Hej Anita!
Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du gjort ett inlägg om premiepension och vill gärna svara om det.
Har din granne fått ett brev där vi påminner om att ta ut premiepensionen? Den ska han i så fall ansöka om på den vanliga blanketten om allmän pension, här hittar ni den: http://pensionsmyndigheten.se/PM8360.html
Det är frågorna 2-4 som handlar om premiepension, och det går bra att ringa för en prognos eller för att få blanketten hemskickad.

Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som heter NewsMachine och som visar träffar på internet som handlar om pension.
Har du fler frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på www.facebook.com/fragaompension eller ring vår kundservice på nummer 0771-776 776.
Hälsningar Arvid, Pensionsmyndigheten

http://www.facebook.se/fragaompension

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

22 februari 2013 16:07

so härlig med just den kjolen en sådan hade jag med!
margagreta med långa ben!

 
TantGlad

TantGlad

22 februari 2013 22:22

kikar in för att önska dig en god helg!
Härligt med lite läsning!
Kram från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Lena

Lena

27 februari 2013 19:46

Tack för boktipset! Älskar böcker från platser jag besökt.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se