Direktlänk till inlägg 23 februari 2013

VILKET JÄKLA HÅN

Av Anita - 23 februari 2013 09:17

Nu är måttet snart rågat för mig.

Jag har överlevt asiaten, sorkfebern och harpesten. Jag har klarat vintrar med nästan 40 grader kallt med 9 grader inne när veden tagit slut.Jag har klarat av fruset vatten. sönderrasad skorsten  och massor av strömavbrott. Sett släkt och vänner dö och försvinna. Sett min lilla by avfolkas och dö bort . Jag har klarat åsknedslag och stormar. Jag har tyckt att livet ska vara lätt att leva men det känns som om jag aldrig kommer dit.


Jag har varit utan mat i slutet på månaden många gånger men jag har i alla fall inte gått upp i vikt tack vare det, men som sagt nu känns det som om det sista månadernas löjliga historia med ett skitfel på bilen så den inte går igenom besiktningen och alla turer runt det här. Det knäcker mig tammefan.


Det är så bedrövligt och löjligt och hemskt så jag orkar inte ens prata om det men en vacker dag så ska ni få "Den fantastiska historien om en bil", men som sagt nu orkar jag inte ens tänka på det. På något sätt så är det droppen.


Nu jäklar (förlåt ni som inte tål svordomar) men jag har banne mig rätt att svära.

Jag ska bara skälla lite till innan vi går över till något roligare.


En hel hög med räkningar ligger här och jag funderar över varför det är som det är. Det är bilskatt (skatt). Det är radiolicents (skatt) Det är skatt på bensinen och så är det skatt på elen och så på alla andra räkningar 25 % skatt.

Naturligtvis så har man dragit en massa skatt på inkomsterna också. Vi som har näst högsta skatten i landet kan fundera varför det är så. Varför har inte hela landet samma skatt. Vad är det för jävla samhälle vi bor i. Undrar hur mycket man egentligen får behålla av det man tjänar. Nej slut på det för idag. Förr i tiden red fogdarna omkring och tog pengar av fattigt folk och det är tammefan likadant numera bara mer solfistikerade metoder. Dom som är rika klarar sig undan skatt för dom vet hur man gör för att komma undan men en sån fattigskit som jag kommer inte undan någonting. Bara betala och betala.


 

Över till roliga saker. Jag gillar roliga saker. Fåniga buskisgrejor på tv, Åsa-nissefilmer, flygande grisar och grymtande troll, sjungande änglar och gökur.

Jag har altid önskat mig ett gökur men har aldrig fått tag i något. Tittat på loppisar och auktioner men inte lyckats hitta något. Skulle vara så kul med en klocka som sa kokokoko varje timme.


 

Fick reda på att broder B har skaffat en banjo. Det tycker jag är roligt för det är ett sånt där lagomt tokigt instrument och jag ser fram emot sommaren då alla kommer upp. Då kan vi spela. Många kan spela gitarr, en kan spela dragspel, broder O kan sjunga bra och broder B kan spela munspel och en massa annat och nu också banjo. Jag kan ju bara dunka på min indiantrumma. Lite rejält med öl så kommer dom säkert igång och det ser jag fram emot.


Nu kunde jag ana ett litet småleende i ena mungipan trots allt elände.


Annars har jag jobbat nästan hela veckan och jag har dansat Zumba, haft meditationsgrupp, varit på Hammarn en sväng och träffat DansBritt och DataFia.


Igår kväll var det årsmöte på byn och så var det filmvisning och lite mat och mycket skratt och väldigt trevligt. Rätt mycket folk. Som sagt, nere på byn är det inte många kvar kanske 100 personer men vi försöker så gott vi kan göra lite saker så vi inte snöar in alldeles.


Här hos mig i Fisksjön är vi ju bara två stycken kvar nu, en sorglig liten by utom på sommaren då det är många och mycket folk. Det enda som syns här den här tiden är hemtjänsten till grannen som kommer flera gånger om dan, lastbilarna och skogsmaskinerna och posten (än så länge). 


Igår kom den första tön för iår och det känns som om det till och med är en aning av vår i dofterna. När det är kallt är det doftlöst så nu är det annorlunda och lite hoppfullt.


Julgranen lever fortfarande men jag tänker kanske plocka av julljusen på henne.


Dagens ord: Igår hade jag inte tänkt göra något alls men jag hann inte.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

23 februari 2013 09:57

Tänk att det aldrig kan bli nog ... att det alltid är något som ska djäklas. Hoppas det ordnar sig med bilen ... du kan ju knappast vara utan.
Något som vi har gemensamt är ... och inte bara det förstås ... men är att gilla knäppa saker, där är vi lika. Mannen har fått finna sig i mycket genom åren men han gillar ju mig som jag är så ... Tänk att vi båda har en så´n där flygande gris ... ha ha ...

Våren är på G har jag förstått och nu längtar jag hem... men är hemma redan nästa vecka så längtan blir inte så lång.

Kram!

PS Ta en lott kanske ... och hoppas på att turen ska vända och komma till dig ... men det skulle väl vara för bra för att kunna slå in :) DS

http://skatanstankar.com

 
mimio

mimio

23 februari 2013 10:49

Helvetes jävlar! bara ut med det Anita =)
Men är inte elen billigare däruppe? tur det när det är 40 grader kallt.
Bilar måste vara djävulens påfund! Vår fransos är ju också lite rickig och är det inte motorhuven som nästan klyvs så är det dörrar som går i baklås, det är lite medelhavs stil på den Hasta la vista Attjoooo och handskfacket öppnar sig självt när jag nyser...
Det ska bli kul att höra Björn spela banjo, det är ett speciellt ljud och jag tänker på George Formbys When Im cleaning windows =) Björn kan ju spela för Anette när hon putsar hahaha
Hoppas du får en skön helg trots allt, nu ska jag hälla upp mer frö till fåglarna och sedan ska jag måla o greja i min trappa, Inge ska jobba hela helgen stackarn...
Stoooor Kram

http://motalamorris.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

23 februari 2013 11:18

Ett riktigt Åke-inlägg!
Livet är hårt ibland, ganska ofta förresten, men du lyckas trots motgångar hitta glädjestunder och mening med tillvaron.
Kram och trevlig helg!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

23 februari 2013 12:53

och då har du glömt vattenräkningen2200 och sophämtningen 375

margareta

 
Soldansare

Soldansare

23 februari 2013 16:02

Ja, ibland känns det som om allt bara är för mycket. Ibland känns det lite bättre att svära och förbanna. Bilproblem brukar ju kosta en hel del, tyvärr. Hoppas att det ordnar sig för dig.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Selma

Selma

24 februari 2013 09:10

Det är konstigt det där att man liksom aldrig hinner fram till att det ska vara lätt att leva. Det kommer alltid nåt emellan.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

24 februari 2013 10:25

Hej fina du!
Ja livet inehåller mycket, men som jag TROR? är du en överlevare, en stark kvinna tror jag.
Att leva och rätta mun efter magsäcken, det är en konst. Förresten? Magsäcken, skrev jag inte lite fel nu?
Du blandar in allvar i din blogg med lite humor, för trots allt finns gnistan idig.
Det är jobbigt när inkomsten är nätt och utgifterna stora. Jag vet själv hur det är, för så var det även för mig en gång i tiden. På nåt sätt så lyckades man leva ändå efter vad man hade. Man uppskattade kanske mat på bordet och att kunna betala räkningar lite bättre när man har lite nätt med pengar.
Nu till gökuret. Fint är det. Kokko kokko är det så den säger?

Själv önskar jag dig en fortsatt fin helg och vecka!
Psss Lycka till med presis allt!
Kramar från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Kristina

Kristina

24 februari 2013 20:56

Man kan undra hur många gånger man skattar för samma grej. det är inte rättvist någonting.
Otur med din bil, nu får vi tänka positivt och på att det ska ordna sig.!
go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

25 februari 2013 06:05

Morron ! Ja det är snart skatt på allt. Tur att det inte är skatt på att blogga he he ! Här sken solen igår och det var oppe i +13 grader i solen på eftermiddagen. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Anki

Anki

25 februari 2013 09:37

Förstår mer än väl dina arga tankar, din frustration och dina svordomar... tur ändå att du är just du Anita! Du fixar det här också! Tråkigt med din bil - vet ju att du verkligen behöver den!
Våren kommer närmare och snart blir livet lättare att leva...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Charlotte

Charlotte

27 februari 2013 08:28

Hej
Hittade hit genom Resenärskan och fann en blogg som gav mig massor med glädje och skratt! Men det var väldigt synd med bilen din. Förstår att du svär. Läste vidare och upptäckte att vi har en hel del gemensamt som vänsterhäntheten! Hurra för den. Jag kommer tillbaka om jag får.
Kram/Charlotte

http://www.flygaovergronmossa.blogspot.com

 
zaq

zaq

28 februari 2013 13:31

Åh, jag känner maktlöshetens utmattning i kroppen när jag läser om bilen din, att det fan ska vara så svårt att fixa en bil!

Ett underbart träffsäkert citat som avslutning som vanligt ;-)
Duktiga Skogsnuvan, ge digsjälv en klapp på axeln och en kram från mig!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se