Direktlänk till inlägg 5 mars 2013

STRIMMAN AV LJUS FÖRSVANN SNABBT

Av Anita - 5 mars 2013 10:22

 

Lördagen börja bra men när DataFia kom in på gården med stormersan körde hon fast i blötsnön och vi slet och knuffade och lade granris under hjulen men en gammersa är tung så vi fick ringa hennes son och hans kompisar och dom kom och knuffade lös den.

Han som lovat skotta har inte kommit ännu fast det snart är 2 veckor sedan han lovat. Det snöar och snöar hela tiden.


Nåväl jag skulle ju på brorsonens 30-årskalas på kvällen och hade fått låna gamsvägeskans bil för att ta mig fram och tillbaka. På festen var det massor av barn i alla åldrar och den minsta var ju så väldigt gullig. Det var så länge sedan jag syttade (hade en baby i knä) så jag satt med honom mest hela kvällen.

 

Det var en så gullig och glad unge och han gick ur famn i famn hela kvällen. Ingen sak att vara baby i det här gänget. Mjuk och varm som den härligaste hundvalp var den lilla killen. Synd bara att han hade ett så hemskt fult namn.


Frampå kvällen drog jag hem i snöyran och redan då kände jag att något var fel.

 

Så vaknade jag på söndagen och det var dags för Vasaloppet. Den enda idrottslig tävling jag ser på. Då står Snälle Sven på bron med en smörgåstårta i handen. Vi har nästan som en traditon att se på det tillsammans. Jag kände redan då att jag höll på att bli sjuk men låg i soffan och såg på tv.

 

Efter en stund så kom ytterligare en av dom stora killarna in för att få lite fika. Som tur var inte i den här klädseln dock.


Längre fram på eftermiddagen kom DataFias barn och ett par killar hit på snöskoter och kom in för att fika och prata en stund.

Den här helgen kan man då säga att jag sällskapat med småbarn, tonåringar och gubbar, en salig blandning.

Det var väl kul.


Bilen är på verkstaden men jag har fått låna gamsvägerskans bil så jag stoppade i mig lite alvedon och åkte till jobbat och där var det så nära kaos som man kan komma just den här dagen.


Snöade när jag åkte hem och orken att skotta var obefintlig eftersom jag dröp av svett och kände mig riktigt riktigt dålig.


Nu är en ny dag och jag försöker göra det jag måste innan jag blir alltför klen. Jag har matat fåglarna och skottat framför postlådan. Något annat orkade jag inte och gårdsplanen är full med snö och det är väl bara en tidsfråga innan någon av hemtjänstbilarna kör fast.


Ett par av killarna jag känner sa att jag fick nog vänta på bilen om jag lämnat in den hos den meken och mycket riktigt. Han har inte hört av sig.

Han som skulle skotta gården har heller inte hört av sig eller kommit hit.


Däremot: Kvinnorna Dessa kvinnor. Dom har kommit med mat, ringt och frågat om jag behöver någonting, lånat ut sin bil och månat om mig i mitt elände.


Jag tror att jag ska försöka kasta ut julgranen idag om jag orkar. Den börjar barra nu.

Känner mig ungefär likadan själv nu. Hostar och har hög feber och benen känns som spagetti.


Dagens ord: Nog kan man ge sig på att så fort en solglimt tittar fram så kommer ännu svartare moln och döljer ljuset. Ska det aldrig ta slut. Livet ska ju vara lätt att leva. När då kan man undra?

 
 
Skatan

Skatan

5 mars 2013 11:01

Jag tycker att det var en hela massa "strimmor av ljus" i allt elände. Försööök koncentrera dig på de där små strimmorna så ska du se att de växer till sig.

Krya på dig, fina du

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

5 mars 2013 11:35

kan du inte skriva nåt "gullig om dina kvinnorna" på kvinnodagen den 8/3" tycker margareta

 
Karin

Karin

5 mars 2013 12:14

Hoppas att febern har gett mig sig och att du är på bättringsvägen.
Skickar upp lite värmande sol till dig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Också vinterhatare....

5 mars 2013 13:16

Om jag kunde väva så underbara mattor och plädar som du kan,så skulle jag ha det som vinterarbete och sen sälja dom,finns nog många "spekulanter" på de alstren!
Hoppas att din bil blir ok och att gumman Tö kommer snart och jagar bort kung Bore från dina trakter.

 
Ingen bild

barbroli@telia.com

5 mars 2013 15:05

Ja nu verkar onekligen bekymren hopa sig för dej. Men samtidigt, du har ju haft mycket roligt i helgen. Tänk så många besökare du har, trots oplogade vägar och mycket annat.

Jag önskar bara att dom sagt fel nu och att det inte ska bli kallt utan fortsätta att vara vårvärme ända fram till sommaren.

 
Ingrid

Ingrid

5 mars 2013 15:35

Fy så jobbigt att bli sjuk med feber och elände. Tur att du har så många goda vänner som tänker på dig och ger dig ett handtag om det behövs.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
The Secret Garden

The Secret Garden

5 mars 2013 16:06

När vi protesterade mot vindkraftsindustrin som planeras byggas rakt framför hela byn, i söderläge (!) här i Fanbyn, ja då fick vi börja skotta själva vår väg ner till byvägen.... han som snöröjt skiter i att åka till oss nu längre.
(och inte sa han att han tänkte ge faan i det heller...)
Så nu är det handskotta vi gör de här senaste två åren.

//Boije

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

5 mars 2013 19:12

Trist att du har blivit sjuk! Men du verkar ju som sagt ha haft en del trevligt också. Håller tummen för att skottaren och meken får aschlet ur vagnen. Solen kommer i alla fall snart, det är jag säker på.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

5 mars 2013 20:30

Det är tråkigt att du blivit sjuk. Här är det många som blivit sjuka men vi har klarat oss. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Lena

Lena

6 mars 2013 09:46

Är det influensan som hittat hem till dig? Tur att det finns rejäla kvinnor som kan hjälpa dig i så fall. Man behöver bli lite ompysslad när man blir sjuk. Krya på dig! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

6 mars 2013 17:04

Uscha för att blivet sjuk. Jag skickar dig lite glädje och solstrålar vännen.
Krya på dig!
Psss roliga bilder du hade idag.
Stor varm kram till dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ann

Ann

7 mars 2013 07:50

Hej! Jag tycker att Du ska byta mekaniker och skottare!!! Det finns fler!
Va snällt att Du fick låna bilen av Ewa!!! Idag blir det en fin dag och det verkar bli nattkallt nu några dar så vi hoppas på bra is på Fiskjön framöver!!! Känner för lite fiskbiffar av storabborrar!!! Kram! Ann

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

7 mars 2013 09:06

Det jäkliga är att det är precis vad jag gjort, bytt alltså och inte blev det bättre för det.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards