Direktlänk till inlägg 7 mars 2013

VARFÖR GÖR JAG ALLTID FEL VAL?

Av Anita - 7 mars 2013 09:48

Varför gör jag alltid fel val? Varför lyssnar jag altid till fel råd? Är jag dum i huvudet eller vad har jag för fel.

När jag ligger utslagen i flunsan och de gröna slemgubbarna rusar runt i mina lungor och jag förgäves försöker hosta upp dom och ingen hostmedicin finns i närheten då slår vinterdeppen till hårt.


När jag tittar på vad jag gjorde åren innan (man kan se det på bloggen) så inser jag att iår har jag inte gjort någonting . Mest varit hemma och inte ens vädret har gjort att man hade vandrat och njutit av det som en del kallar frisk luft och som vi norrlänningar betalar dyrt för med allt annat vi inte har som finns på andra ställen.

Ska det bli så här nu, bara sämre och sämre, fattigare och fattigare och mer och mer isolerat för varje dag?


Fick mig till att ringa meken för att fråga hur det gick med bilen och det som skulle bytas var bytt men den funkade inte ändå. Lägger mig i soffan och storgrinar. En del goda råd har jag fått om att byta mek och det har jag ju gjort men nu orkar jag inte mer. Jag kämpar och kämpar och gör så gott jag kan men det blir bara skit ändå av allting.


Utan bil är man strandsatt när man bor så här. Visst jag har vänner som visst kan skjutsa mig om det kniper men jag vet ju att alla har fullt upp med sitt och sina bekymmer. Jag som tänkte åka till faster G och hälsa på, jobba skulle jag ju göra den här månaden också och så ligger jag här som en jävla amöba och kan inte annat.


Nåväl. Nu är ni less på mitt gnäll och jag vet att ni tänker att det kunde varit värre. Det finns alltid det som hade kunnat vara värre. Det är väl sant men det har aldrig gett mig någon glädje precis.


Försökte få mig lite mat igår fast matlusten är dålig. Pannkaka med grädde och björnbärsslylt slinker lätt ner i en öm hals och då kom jag på att ibland är de gamla sakerna bättre än dom nya.

 

Den här vispen är suverän.Istället för att dra fram elvispen så tar man den här och vevar några drag med veven och vips så är det klart. Bara att skölja av och så är det färdigt.  

Jag har en köksmaskin stående i ett skåp men att ta fram den för att riva lite morötter eller skiva lite potatis till jansson eller potatisgratäng är ju ett helt företag. Dra fram, sätta ihop och få en förfärlig massa delar att diska. Nej, tacka vet jag den här lilla mojängen. En skiva och en vev och sedan är det bara att riva och greja och skölja av så så är det klart. Helt suverän uppfinning.

 

Fruktpressar finns i olika modeller men den här är enkel och lättsam och lättdiskad. Funkar fint och tar inte heller så stor plats.

 

Gamla saftmajan är ytterligare en grej som är en fantastisk uppfinning. Slut med söliga sildukar och omkullvälta hinkar med het saft. Bara att koka och tappa på flaska, enkelt och lätt och gott.


Kanske är jag gammaldags men ni vet ju att jag inte gillar grejor som väsnas och låter och tar plats och det finns ju elektriska maskiner för precis allt nu för tiden men som sagt. Dom tar plats och är besvärliga att diska. Förmodar att alla haft såna här grejor en gång i tiden men slängt dom för nyare saker men det har inte jag gjort. Tycker att dom är bra.


 

Så till slut en blombukett till alla kvinnor.

Det är väl kvinnodagen imorgon och världen är full av duktiga och fantastiska kvinnor och ofta förstår dom det inte själv, dvs hur duktiga och fantastiska dom är.

Kvinnorna bär världen i sina varma händer och ser till att alla har det bra. Jobbar, sliter, vårdar gamla, vårdar barn. vårdar sina män och vårdar sina vänner och anhöriga. Mitt i allt ska dom slita värre och värre på jobbet. Det är tungt att vara kvinna och orka med allt och dessutom ska man vara positiv och glad.


Dagens ord: Kvinnor ska vara glad, kåt och vackra och fixa allt för alla andra. Är det inte så dom tycker männen????

 
 
margareta wårenius

margareta wårenius

7 mars 2013 10:29

Fruktpress som din har jag med och den gillar jag, precis som saftMaaja somargaretam är suverän då det ska bli rabarbersaft krya på dej margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingen bild

Liliann

7 mars 2013 10:47

Åhh vad jag önskar att jag bodde närmare, då skulle jag komma med en flaska KanJang och c- vitamin och annat.. Hade den jävla flunsan för ett tag sedan och du, visst finns det värre men den är inte att leka med. Skickar dig en jättastor kryapådigkram och lite distanshealing men du väljer naturligtvis om du vill ta emot den.

 
Anki

Anki

7 mars 2013 11:04

Vet du vad, Anita... just nu är min största önskan att det fixar sig med din bil och att du blir av med förkylningen...
Vad det gäller moderna maskiner så är vi nog av ungefär samma åsikt - förutom gräddvispen då... hade en sådan bra manick som din som tyvärr gick sönder och det har inte blivit av att leta efter en ny.
Saftmaja är en bra uppfinning, men jag råkade ut för att en (varm) flaska exploderade och jag fick blåbärssaft över halva köket, som förstås var ganska nymålat - då var det lätt att hålla sig för skratt...
Krya på dig - snart blir det vår!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

7 mars 2013 11:31

Influensa kan vara segt, och slemmet svårt att hosta upp. En gammal sköterska gav alltid följande råd: Drick mycket vatten, håll armarna över huvudet. Om detta hjälper vet jag ej, men patienterna ringde inte tillbaka till oss!!!
En fin gammal sak jag inte gör mig av med, är en gammal hederlig mandelkvarn/nötkvarn.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Margit

Margit

7 mars 2013 11:32

Ja visst känne man igen...många av de "gamla" sakerna du visar....och jag..vi använder npg dom elektriska..sakern när vi ska göra nåt.
Jobbigt att bilen inte gåigång, trot att u hr den på verkstad...förstår att du tappar modet..det skulle nog jag också göra...
Idag lyser solen..och vi ska ha lite "kaffefrämmande" på eftermiddan. Vi var på ICA MAXI i Köping i går..och köpte en "Princess stubbe". Då kan det vara trelig attbjuda på...så hade du bott närmare så hade du fått komm med du också!!!
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

An Ek

7 mars 2013 11:58

En sån visp har även jag haft, men vet inte vart den tagit vägen, saknar den så... Jag har oxå haft flunsan så jag vet hur du har det.
Krya på dig/Kram Anita E

 
Ingen bild

Lise-Lotte

7 mars 2013 14:25

Har också en sån orange "mojäng" och den använder jag flitigt.
Ja, den där j-a flunsan, har nog en släng av den jag också, krya på oss fort, eller hur?!

 
Ingen bild

Barbro

7 mars 2013 15:52

Vad duktigt att göra saft! Det har jag faktiskt aldrig gjort. Jo kanske nån gång lite svartvinbärssaft men den var det ingen av barnen som tyckte om. Det enda jag gör åt det hållet är att göra rödvinbärsgelé en gång om året. Och det är ju som sagt lite söligt med duken och så, men eftersom det är så sällan så klarar jag det.

Jag avstår kommentar om ditt obefintliga välbefinnande. Kan bara hoppas och tro att det går över. Allt brukar ju gå över, eller hur?

 
Ingrid

Ingrid

7 mars 2013 17:45

Världens bästa filmreplik 2003 blev Peter Dalles replik: "Vad sägs om kåt, glad och tacksam" från filmen "Ogifta par", så du har nog rätt, det är så de vill ha oss kvinnor.

Krya på dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

8 mars 2013 07:21

Morron! ja man kan bli deppig ledsen och orkeslös av förkylning och sjukdom. Men det går ju mot vår så då blir väl alla piggare. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

8 mars 2013 07:23

Kramar till dig! Förstår känslan PRECIS! Jag med min gamla skitbil som bara gick sönder hela tiden och jag fick förlita mig på grannar för allt och gå långa ofrivilliga men säkert nyttiga promenader fram och åter till byn. Ibland verkar det som om allt bara hopar sig, hoppas det löser sig för dig!
Håller med dig om elektriska prylar i köket, gillar inte dom heller. Har fått accpetera att det står en elektrisk kaffekvarn på diskbänken, den låter hiskligt och skärpar ned. Ska nog köpa en manuell och donera till kaffedrickaren hemma...

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

8 mars 2013 17:09

En sådan där saftmaja hade min mamma och precis en sådan där visp. Men inte var den särskilt tyst inte, jag minns att det slamrade rejält när hon vispade med den i en rostfri bunke.

Visst har du haft massor med skit just nu och humöret tas ner rejält när man är sjuk. Hoppas du kryar på dig snart och att meken får fart på bilen någon gång!

Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards