Direktlänk till inlägg 12 mars 2013

SOM MAN SÅR FÅR MAN SKÖRDA

Av Anita - 12 mars 2013 17:23

 

Som man sår får man sköda sägs det ju men jag har nog tammefan gjort något fel för jag har nog trott att jag sått vackra blommor genom livet men det växer upp de mest hiskerliga vassa kaktusar som sticker och river i min själ och kropp.


Det blev en eftermiddag då jag kunde gå ut och få lite luft och så blev det då lördag morgon och jag skulle tända i vedspisen. I vanlig ordning satt jag mig ner på knä och så hörde jag hur det small till i knät och jag låg där på golvet helt svimfärdig av smärta. Tänkte att det hade gått av ett ledband eller att knät var ur led.

 

De här månaderna i år har man verkligen fått skörda mer än vad man trodde var möjlig.

Bilen som jag inte kan köra med.

Pengarna som är slut.

Isoleringen som jag inte kan komma ur utan att be någon skjutsa mig.

Jobbet jag skulle gjort för att tjäna lite pengar till att fixa bilen som inte blev av.

Flunsan som slog till.

Diskmaskinen som gick sönder.

Tvn som håller på att gå sönder och bara funkar med hugg och slag och diverse knepiga tilltag.

Så då nu. Knät som lagt av.


Inte kan man låta bli att undra vad man gjort för ont för att förtjäna allt det här.


Lördagen kom i alla fall AMV med man och hade med sig blommor, bullar och kryckor till mig och höll mig sällskap där jag låg på soffan utan att kunna röra benet.


Söndag kom Sofiepropp och hon och jag såg på film och åt godis hela dagen.


 

Måndagen ringde jag till Snälle S och han kom och hämtade mig och skjutsade mig till doktorn. Som tur var så var inget ledband av utan bara ordentligt uttjänt och illa medfaret. Det blir vila ett tag och att börja böja benet lite försiktigt eftersom. Zumba är det inte ens tal om att göra på länge.


Idag snöar det. Grannen var orolig, inte för mig men för hur det ska gå med honom nu när inte jag kan hämta post och gå ut med soptunna och alla andra grejor som jag gör. Ärligt talat skiter jag i det.


Gamle A kom hit i morse och hämtade ved, post och soptunnor och började skotta lite grann och sedan kom gamsvägerskan och brorsonen och hade med semlor som vi satt och smörde i oss och pratade.


Det är tur att man har många goda vänner för nu är jag hjälplös som en kattunge och man kan inte göra mycket när man bara har fullt upp med att förflytta sig.


Jag har slutat ha tilltro till livet och att allt ska ordna sig till slut. Man har tänkt att nu kan det inte bli värre, men det blir bara värre.

 

Dagens ord: Att bli pessimist är inte svårt att lära sig, men lär sig ju av vad som händer en i livet. Händer det bara skit hela tiden är det inte lätt att lära sig vara optimist.
 
ANNONS
 
Karin

Karin

12 mars 2013 22:05

Jag utbrast spontant när jag läste dit inlägg: inte DET också! Tycker att du har tillräckligt elände nu!
Håll hårt i de gulliga vännerna som kommer, de växer inte på träd!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

13 mars 2013 08:43

Fina vännen. Jag förstår dig fullt ut hur du känner dig. Jag har haft det likadant tidigare i livet. Pengarna var slut. Veden skulle huggas, tvn gick sönder ja allt var bara skit då känndes det som. Men så kom det en dag då allt ordnade sig för mig, och livet vände.
Allt kommer att bli bättre, den kan bara bli det fina du!
Jag skickar dig ett! HOPPAS ALLT ORDNAR SIG KRAMAR till dig!
Stora varma kramar vännen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

13 mars 2013 12:59

Tar det då aldrig slut! Har inte den där grannen hemtjänst som kan hämta posten, förresten? Du är ju i alla fall lyckligt lottat som har så många goda vänner.
Härnere i gnällbältet snöar det över mina vintergäckor och jag ligger fortfarande sjuk i huvudvärk och illamående så jag känner mig som en riktig gnällnärking idag.
Men det kommer väl bättre tider. Hoppas vi.
Krya på dig och ditt knä!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

13 mars 2013 13:18

Men NEJ! Varför ska allt drabba just dig... det måste väl vända någon gång!?! Tur ändå att du har äkta vänner som ställer upp. Din granne måste ju få mer hjälp av hemtjänsten - det kan inte vara meningen att du ska behöva ställa upp hela tiden. Nu måste du tänka lite mer på dig själv!
Ha det så bra du kan i allt elände!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

13 mars 2013 14:43

Du har i alla fall fina goda vänner. Trots att du bor isolerat finns dom/vi. Men det är en klen tröst när allt går åt helvete. Hoppas så innerligt att det vänder för dig nu och att våren kommer med stormsteg nu när vintern gjorde come back och förstörde så mycket. Kraaaam!

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Titti

13 mars 2013 19:10

Nu är det din tur att bli omhändertagen.
Det är gott att ha så fina vänner som du har.

God bättring!

 
Kristina

Kristina

14 mars 2013 11:03

Det låter inget bra alls. Jag är förkylld men så fort jag piggnar till så mejlar jag dig. Jag skickar redan nu healing till ditt knä.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Beppan

Beppan

15 mars 2013 12:58

Livet är lite väl tufft ibland...
Härligt mitt i allt elände att du har så go´a vänner!!

http://beppansallehanda.blogspot.se

 
Janne

Janne

15 mars 2013 13:05

Ja du Anita med allt elände så är det bara rollatorn och ålderdomshemmet kvar då. LER! Ha det Bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se