Direktlänk till inlägg 12 mars 2013

SOM MAN SÅR FÅR MAN SKÖRDA

Av Anita - 12 mars 2013 17:23

 

Som man sår får man sköda sägs det ju men jag har nog tammefan gjort något fel för jag har nog trott att jag sått vackra blommor genom livet men det växer upp de mest hiskerliga vassa kaktusar som sticker och river i min själ och kropp.


Det blev en eftermiddag då jag kunde gå ut och få lite luft och så blev det då lördag morgon och jag skulle tända i vedspisen. I vanlig ordning satt jag mig ner på knä och så hörde jag hur det small till i knät och jag låg där på golvet helt svimfärdig av smärta. Tänkte att det hade gått av ett ledband eller att knät var ur led.

 

De här månaderna i år har man verkligen fått skörda mer än vad man trodde var möjlig.

Bilen som jag inte kan köra med.

Pengarna som är slut.

Isoleringen som jag inte kan komma ur utan att be någon skjutsa mig.

Jobbet jag skulle gjort för att tjäna lite pengar till att fixa bilen som inte blev av.

Flunsan som slog till.

Diskmaskinen som gick sönder.

Tvn som håller på att gå sönder och bara funkar med hugg och slag och diverse knepiga tilltag.

Så då nu. Knät som lagt av.


Inte kan man låta bli att undra vad man gjort för ont för att förtjäna allt det här.


Lördagen kom i alla fall AMV med man och hade med sig blommor, bullar och kryckor till mig och höll mig sällskap där jag låg på soffan utan att kunna röra benet.


Söndag kom Sofiepropp och hon och jag såg på film och åt godis hela dagen.


 

Måndagen ringde jag till Snälle S och han kom och hämtade mig och skjutsade mig till doktorn. Som tur var så var inget ledband av utan bara ordentligt uttjänt och illa medfaret. Det blir vila ett tag och att börja böja benet lite försiktigt eftersom. Zumba är det inte ens tal om att göra på länge.


Idag snöar det. Grannen var orolig, inte för mig men för hur det ska gå med honom nu när inte jag kan hämta post och gå ut med soptunna och alla andra grejor som jag gör. Ärligt talat skiter jag i det.


Gamle A kom hit i morse och hämtade ved, post och soptunnor och började skotta lite grann och sedan kom gamsvägerskan och brorsonen och hade med semlor som vi satt och smörde i oss och pratade.


Det är tur att man har många goda vänner för nu är jag hjälplös som en kattunge och man kan inte göra mycket när man bara har fullt upp med att förflytta sig.


Jag har slutat ha tilltro till livet och att allt ska ordna sig till slut. Man har tänkt att nu kan det inte bli värre, men det blir bara värre.

 

Dagens ord: Att bli pessimist är inte svårt att lära sig, men lär sig ju av vad som händer en i livet. Händer det bara skit hela tiden är det inte lätt att lära sig vara optimist.
 
ANNONS
 
Karin

Karin

12 mars 2013 22:05

Jag utbrast spontant när jag läste dit inlägg: inte DET också! Tycker att du har tillräckligt elände nu!
Håll hårt i de gulliga vännerna som kommer, de växer inte på träd!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

13 mars 2013 08:43

Fina vännen. Jag förstår dig fullt ut hur du känner dig. Jag har haft det likadant tidigare i livet. Pengarna var slut. Veden skulle huggas, tvn gick sönder ja allt var bara skit då känndes det som. Men så kom det en dag då allt ordnade sig för mig, och livet vände.
Allt kommer att bli bättre, den kan bara bli det fina du!
Jag skickar dig ett! HOPPAS ALLT ORDNAR SIG KRAMAR till dig!
Stora varma kramar vännen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

13 mars 2013 12:59

Tar det då aldrig slut! Har inte den där grannen hemtjänst som kan hämta posten, förresten? Du är ju i alla fall lyckligt lottat som har så många goda vänner.
Härnere i gnällbältet snöar det över mina vintergäckor och jag ligger fortfarande sjuk i huvudvärk och illamående så jag känner mig som en riktig gnällnärking idag.
Men det kommer väl bättre tider. Hoppas vi.
Krya på dig och ditt knä!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

13 mars 2013 13:18

Men NEJ! Varför ska allt drabba just dig... det måste väl vända någon gång!?! Tur ändå att du har äkta vänner som ställer upp. Din granne måste ju få mer hjälp av hemtjänsten - det kan inte vara meningen att du ska behöva ställa upp hela tiden. Nu måste du tänka lite mer på dig själv!
Ha det så bra du kan i allt elände!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

13 mars 2013 14:43

Du har i alla fall fina goda vänner. Trots att du bor isolerat finns dom/vi. Men det är en klen tröst när allt går åt helvete. Hoppas så innerligt att det vänder för dig nu och att våren kommer med stormsteg nu när vintern gjorde come back och förstörde så mycket. Kraaaam!

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Titti

13 mars 2013 19:10

Nu är det din tur att bli omhändertagen.
Det är gott att ha så fina vänner som du har.

God bättring!

 
Kristina

Kristina

14 mars 2013 11:03

Det låter inget bra alls. Jag är förkylld men så fort jag piggnar till så mejlar jag dig. Jag skickar redan nu healing till ditt knä.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Beppan

Beppan

15 mars 2013 12:58

Livet är lite väl tufft ibland...
Härligt mitt i allt elände att du har så go´a vänner!!

http://beppansallehanda.blogspot.se

 
Janne

Janne

15 mars 2013 13:05

Ja du Anita med allt elände så är det bara rollatorn och ålderdomshemmet kvar då. LER! Ha det Bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se