Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

PÅSKENS MAGI

Av Anita - 28 mars 2013 10:41

 

Det är något med ljuset som har förändrats.

Det är något med fågelsången och pärlugglans kvällsrop i granskogen.

Det är något med den blå skymningen.

Det känns som det lever och gror och växer och bultar under allt det vita.


Tre nätter med klart månsken som håller mig vaken och tänder en oror som jag inte riktigt kan identifiera.


Påsken är en skön helg. Inte en massa traditioner man måste följa, bara vara ute och äta ungefär vad man vill


I förrgår kom Kinbrors son med familj och det var trevligt att träffa dom igen.


Som genom ett under så smälte solen fram strandkanten nere vid sjön och för första gången iår kunde man sätta foten på en barfläck. Man kunde riktigt känna moder jords varma tag om foten. Kung Bore dra åt skogen med dig.

 

Tack vare sparken kan jag röra mig ganska bra nu trots dåligt knä men det blir bättre och bättre dag för dag. Hörde ni vad jag sa? Det är nästan så det blev lite positivt. Aj aj aj.


 

Häxan har fått komma fram ur skrubben och står i hallen och blinkar med ögonen och tokskrattar åt alla som kommer in.


Igår kväll var DataFia och I-M iväg till en fullmånemeditation. Vi satt där med en hop andra kvinnor och tog oss en stund i lungn och ro.

Månen följde vår färd både dit och hem och kastade magiska vita ljus över oss.


Jag är så pass bra att jag nog kan gå på pimpeltävlingen imorgon trots allt.


Vädret är ju toppen.

Ätit frukost borta i Kinabrors hus och nu väntar vi på att Kinabror, broder B med familj ska komma. Framför allt väntar jag på att gulliga påskharen som jag längtat efter länge ska dyka upp.

 

 Med två småpojkar kan påsken inte bli annat än toppen. Barn och hundar och katter får mig att leva upp och bara så där bli barn själv även om jag nu inte kan göra så mycket med min halta kropp.

 

Påskharen har säkert gömt undan ägg lite varstans som vi kan leta efter. Det tror jag nog och ikväll ska vi gå ut och när påskkärringarna drar mot Blåkulla. Kanske jag till och med tar och följer med. Man vet aldrig.


 

Nu tar jag min trolltrumma och sätter mig en stund på altanen och trummar in påsken så att allt blir så magiskt som påsken ska vara.


Dagens ord: Unna dig allt gott som finns. Det dåliga kommer av sig själv. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2013 11:35

Det låter som om du har en fin helg framför dig!
Och så skönt att knät blir bättre och bättre och att du har hittat en snöfri plätt.
Ha en riktigt GLAD PÅSK!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

28 mars 2013 11:58

Du kommer säkert att få en alldeles underbar helg!
Glad Påsk på dig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

28 mars 2013 14:41

Visst är det härligt när moder jord tinar upp...
Önskar dig en fin påskhelg... kanske möts vi på Blåkulla då?
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

28 mars 2013 15:36

Jag gillar också påsken just därför att det inte är en massa traditioner som MÅSTE upprätthållas för att man inte ska få dåligt samvete eller betraktas som allmänt märklig. Dessutom är det ju vår också.
Glad påsk på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

28 mars 2013 20:31

Glad Påsk kära Skogsnuvan!

 
Janne

Janne

30 mars 2013 08:33

Tittar in och önskar en Glad Påsk !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se