Direktlänk till inlägg 6 april 2013

JESSES SÅ JAG LUKTAR RÖK

Av Anita - 6 april 2013 14:38

 

De senaste dagarna har det varit lite kroppsarbete minsann.

Kinabror har röjt efter sin strand och DansBritt och jag har dragit ris och gjord en stor brasa.


Solen har lyst stark och klar och när vi inte jobbat har vi sällsakpat med broder O o broder B med familjer och med Lille Liam och en massa annat folk som kommit och gått, Mestadels har dom kommit på snöskoter som är det vanligaste färdmedelet den här tiden.

Vi har mest varit vid Kinabrors hus för där är det lä.Igår jobbade jag några timmar och Kinabror och jag åt lunch på hotellet. Sedan var jag ut och lämande kallelser till vägföreningsmöte och minglade runt hos folk och pratade.


 

Sedan eldade vi brasa. Det var en sån härlig vårkväll. Svanarna flög över sjön. Snöskotrarna for omkring och här och där satt det folk och pimplade.


 

Jag spelade lite på min trolltrumma men jag tror att jag gjorde något fel vilket visade sig idag. Trodde att jag skulle skynda på våren lite grann men......det blev något fel vilket visade sig idag men det tar vi sen.

Allt i tur och ordning.

Det brann dåligt men jag är inte den som ger mig i första taget när det gäller att elda.

 

Jag höll på länge. Bröderna hade gått in för att fika och titta på fotboll och jag gick in och tog en kopp kaffe. Sedan gick jag hem efter sjön.

 

Solen går ner sent nu och även efteråt så ligger ljuset kvar. Jag kom hem vid halv 9 tiden och tittade en stund på "Lets dance" och så ett program där man visade en tant som var 100 år och som bloggade. Fantastisk härlig kvinna. Det var roligt att se.


När jag vaknade i morse hade jag inte ont bara i knät utan i ryggen och hela kroppen. Det tar på en lathund att kroppsarbeta.

Inte nog med det. Istället för att trumma in våren så lyckades jag trumma fram en massa snö. Attans Attans.


Jaja, Kinabror och jag lyckades i alla fall till slut få eld på brasan trots att snön vräkte ner. Blöt blev vi, sotiga blev vi, Kalla blev vi och luktade rök så in i attans.


Nu blir det till att hoppa i badet och byta kläder för Kinabror ska bjuda DansBritt och mig på middag på Hammarstrand frampå eftermiddagen.


Dagens ord i anledning av 100-åriga bloggtanten.

Det är aldrig för sent.   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

7 april 2013 09:40

Lite mysko är det - men jag var inne på din blogg när jag fick mejl om att du kommenterat hos mig!
Så härligt att ljuset kommit tillbaka och våren börjar anas hos er också. Snön som kommit försvinner nog snabbt.

Här är det en solig morgon, men enligt SMHI ska det bli snö mot eftermiddagen. Det vill man inte ens tänka på!

Hoppas att knät blir bättre och bättre!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

7 april 2013 09:48

Du får testa trolltrumman igen. skam den som ger sig. Ja skoter är nog ett mycket vanligt färdmedel idag och väldigt bra i dålig teräng. Mysiga bilder du har.
100 år???????? bloggar åkso. Ja oj oj oj det var bra gjort det.
Ha en skön söndag nu påre!
Kramar från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

7 april 2013 10:52

Vilken vacker bakgrund du har, smörbollar är så fina!
Hoppas att middagen på Hammarstrand blev till belåtenhet.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

8 april 2013 10:51

Tänk att du kunde trumma så galet... hoppas du har rättat till det så våren kommer lite snabbare!
Ser ut som du haft en riktigt skön helg... jobbig, men trevlig ändå :)
Fantastiskt vacker bild över sjön när solen är på väg ner.
Trevligt att bli bjuden på middag också!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se