Direktlänk till inlägg 8 april 2013

SAKNAD OCH LÄNGTAN

Av Anita - 8 april 2013 15:54

I morse åkte Kinabror söderut och dom andra har redan åkt.

Nu är det tomt igen i Fisksjön. I sportstugorna är det mörkt och tomt igen.

Det har snöat ett par dm igen och natten har varit kall men idag skiner solen igen.

 

Jag saknar dom gulliga killarna som gjort påsken härlig.

Jag saknar hela gänget.

 

Saknar att äta tillsammans med någon.

 

Saknar katten Oskar jättemycke. Hans spinnande och varma mjuka tassar.

Saknar att ha en fungerade bil och kunna fara när jag vill.

Saknar pengar.

Saknaden finns inom mig som en stor klump en sådan här dag.


Inte har jag väl egentligen så stora krav på livet men jag har min längtan.

Längtan att återigen kunna hänga ut tvätten, se den torka i vinden och dra in doften av nytorkad tvätt.


Längtar till sommardanserna.

Längtar till de blå fjärilarna som brukar landa på mina armar.

Längtar till fågelsången.

Längtar till häggens doft.

 

Längtar till tiden då syrenerna börjar slå ut och man kan sitta på förstukvisten och känna doften komma smygande samtidigt som duvorna kuttrar i granskogen.

 


Sen finns det ju längtan som är svårare att få uppfyllda. Längtan till Italien och grönt varmt vatten. Att titta på snygga killar. Det är fördelen med solglasögon. Ingen märker att man glor hi hi.


Har ni tänkt på att vissa saker tar emot så hemskt som att sopa av snön från bilen. ta fram dammsugaren och framför allt putsa fönster.


Jag har nio fönster i nedervånignen med små rutor. 4 sidor på varje ruta . Jag är dålig på matte som tur är så jag bryr mig inte om att räkna hur många rutor det blir men usch så många.


Det är vid sådana lägen man nästan ger upp och man måste försöka lura sig själv. Låtsas att man bara har ett enda fönster och då känns det ju bättre. Kan man ta ett om dagen så kanske man till slut når fram.


Nu ska jag inte snacka skit. Int faan kan jag putsa fönster när jag inte ens kan kliva upp på en stol så glöm vad jag sa.


Dagens ord: Världen går inte under för att man har skitiga fönster. 

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

8 april 2013 17:01

Nä värden går värkligen inte under för man har lite skitiga fönster. Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
Ja längtan det kan ju innebära mycket. Själv är det inte status eller resor som lockar mig, jag trivs bäst hemma.
Oskar vad fin han är och så lik min gamle snoddas och min nya claudine. Jättelik. Dom är så fin gråvita missar.
Nu önskar jag dig vännen en fin måndagskväll och vecka.
och DU!!!!!! Lyckligast är vi som uppskattar det lilla.
Kramar från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

8 april 2013 17:50

Jag är onekligen ganska nöjd med att bara ha några fönster nu i stället för alla på Stenstugu. Idag har man kört bort all sand och grus på gångarna här, så nu är det läge att putsa, men det blir en dag när jag känner för det.
Vilken härlig bild av syrenerna! Visst längtar man efter dem, men snart är vi där! I slutet av veckan påstår i alla fall SMHI att det ska bli VÅR.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sandra

Sandra

9 april 2013 07:20

Jag tänkter som så att om vi hade allt hela tiden kanske vi inte skulle uppskatta det så mycket när vi väl får det. Tänk om det alltid var sommar, tänk om syrenen alltid blommade, tänk om man alltid var rik. Då skulle man inte bli lika glad av alla de sakerna när de väl kommer, tror jag. Och att längta är ibland en njutning i sig, att drömma och fantisera och uppleva det i minnet och i fantasin. Annars försöker jag att njuta där jag är, även om det inte kanske går att njuta av trasiga bilar, det vet jag väl. Min ny fungera dock snällt och bra, dock innebär ny bil (ny för mig) sämre med pengar varje månad. Men jag tar mig i alla fall till jobbet varje dag nuförtiden.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

9 april 2013 08:20

Förstår att det blev tomt och tyst när alla har åkt...
Härlig bild på dig och de glada småkillarna :)
Förstår att saknaden är stor efter fina, goa Oskar... och bilen...
Våren kommer snart och sommaren också - med blommor. med fjärilar, med fågelsång och tvätt på linan i solen...
Fönstertvätt... inget kul, men ibland nödvändigt ont - för ont får jag... orkar bara högst två fönster per dag, sen säger mina axlar ifrån...
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

9 april 2013 08:28

Morron ! Ja katten Oskar ser ut för att trivas i dina trakter. Här nere så är det +5 +10 på dagen och -5 -10 på natten så det är väldigt trögt med våren. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Annika

Annika

9 april 2013 18:59

Hej. Visst är det härligt att ha nåt att längta till. Jag har längtat så tills jag får se den första Staren, och idag såg jag den. Hurra så glad jag blev. Nä nu då det äntligen blir vår så skiter vi i alla måsten och bara njuter av att få finnas till. Ha en fin kväll.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ann

Ann

10 april 2013 09:59

Hej Anita! Precis! Världen går inte under för att man har skitiga fönster...Det man inte gör idag kan man göra imorron....kanske!!!

http://dansann.blogg.se

 
Äppelblom

Äppelblom

10 april 2013 15:31

Tack för fina bilder och härliga texter som man får uppleva i din blogg.
Må så gott och ha en fortsatt fin vecka!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

10 april 2013 18:44

Det var dagens sanning att världen inte går under för att fönstren är skitiga. Jag gillar inte heller att putsa och drar på det i det längsta. I fjol gjorde jag det faktiskt inte alls, så nu måste jag väl göra det i alla fall. Vi bor bredvid en hårt trafikerad genomfart i staden och fönstren blir ju ändå skitiga direkt igen. Ibland är det skönt att ha det att skylla på när man inte vill putsa dem...
Förstår att det känns tomt efter alla dina fina dagar med vänner och släktingar. Hoppas att de snart kommer åter.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se